Přidat komentář

ahoj, taky bych doporučovala tu váhu... jen tak zjistíš, kolik vypil od tebe a eventuelně, kolik mu máš udělat UM - protože když se děti dokrmují Um, tak se musí opatrně, neboť oni by pili, dokud by teklo a pak by je bolelo bříško z toho, jak jsou přejedené..
- když jen kojíš, tak klidně můžeš přikládat i po hodině, ale UM musí mít minimální dobu, kdy ho dát nemůžeš...
- každopádně se snaž rozkojit! jak na to?
1) před každým kojením prsa namasíruj hodně teplou sprchou a během kojení popíjej teplý nápoj
2) koj z obou prsů, ale (!) prsa několikrát prohoď - třeba po 3 minutách... aby ti u prsa jen nedudal, ale účinně sál... poznáš to - když se dítě přisaje, chvíli hladově saje a pak odpadává, tak když přestane sát a začne jen žužlat, hned ho dej na druhé prso (střídat můžeš i častěji, třeba po minutě), tak aby sál opravdu těch 12-15 minut (ne jen žužlal)
3) po kojení se snaž ještě 5 min odstříkávat (zpočátku nic nepůjde, ale jde o tu stimulaci, prsům chvíli potrvá, než si na ni zvyknou a poteče mléko, tak týden)
4) hodně hodně opočívej - když malý přes den usne, dáchni si taky... musíš pořádně jíst a pít!!!! - je v podstatě jedno co, ale aby toho bylo hodně :)
5) když ti po kojení vypije např. 120ml, dej přístě jen 100ml - o kojení se musí přihlásit dřív
6) přes den nesmí být interval mezi kojeními delší jak 2 hodiny, v noci 3 hodiny, jinak se laktace nikdy nerozjede!!!!! stimulace musí být, byť by měl tahat na prázdno...

Držím palce Jitka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka