Přidat komentář

veruško, rozhodně nevadí
samozřejmě, je třeba dodržovat zásady hygieny, ale dle mého gynekologa toxoplazmoza (o které ti bude určitě spousta lidí vyprávět) je nebezpečná pouze do 12tt, navíc abys ji chytla, musela bys jíst hovínka starší 24 hodin - takže pokud budeš čistit záchůdek pravidelně, a mýt si ruce, není se čeho bát (toxo spíš chytneš ze syrového masa - ochutnávání sekané, knedlíčků, nebo z tataráku; či ze špatně umyté zeleniny ze zahrádky)
já měla v těhu doma několik koček - svoji vlastní, plus jsem až do 8. měsíce hlídala i kočky útulku, stejně jako 2 roky před otěhotněním. kočky co jsem měla doma byly zdravé (bez klinických příznaků nemoci), jediná co byla nemocná tak měla něco se štítnou žlázou a zánět dásní, což není nic nakažlivého.
holčička má teď téměř 4 měsíce, až na mírnou rýmičku je zdravá, kočka k ní do postýlky nesmí, ale při přebalování se občas holky "potkají". je samozřejmostí že je plně očkovaná a odčervená, s pravidelným opakováním obého.
do toho jsme si měsíc před narozením holčičky pořídili štěndo westíka - opět očkovaný, odčervený

myslím si, že je lepší, aby se dítě naučilo žít se zvířaty, vztahu a chování k nim, a je to i určitá prevence alergií (i mírná alergie se dá léčit podáváním alergenu v malých dávkách). a stoprocentně je lepší nechovat dítě ve zlaté kleci a bublině, žádná 100% čistota bez nemocí a bakterií, z toho by mělo akorát problémy do budoucna s imunitou, a právě i s alergiemi, protože vlastní imunitní systém by se neměl proti čemu bránit a na čem se trénovat, takže by se obrátil "sám proti sobě"

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka