Přidat komentář

Ahojky, já chodím k zubaři v Praze na soukromou kliniku, takže si platím všechno. Lépe řečeno, platila jsem si to, když jsem se přihlásila. Přešla jsem tam totiž od jednoho řezníka, který mi při zánětu v zubu uděla drenáž a rozřízl mi dásno centimetr a půl. Pak mi tam museli dělat dva stehy. Byla jsem z toho docela hotová.
Tak jsem se přehlásila sem. Zubař mne hned zrengenoval a když zjistil, že mám pod každou blombou kaz, úplně se zděsil chudák. A já taky. Bohužel trpíme v rodině na vysokou kazivost zubů a já měla ještě tu smůlu, že jsem měla v osmnácti dopravní nehodu, při které jsem si vymlátila pět předních horních zubů, takže mi tam ten původní řezník udělal pryskyřicový. (mimochodem, u toho jsem mu dvakrát omdlela a to nejsem žádná citlivka)
Takže můj nový zubař měl dost práce. Oddělat starou blombu a dát novou. Ale pokud ten zub žije, tak ti nemůže čistit kanálky proboha. Vždyť v nich jsou nervy. To by jsi ten zub musela mít mrvý. U zubů, které mám mrtvé (2) mi vyčistil kanálky a dal cementovou výplň, čepy se dávají pouze tam, kde ti bude dělat nástavbu, tedy tam, kde není zub, ale jen ty kanálky, do nichž se zacememtuje titanový čep a na něj přidělá korunka. Ta se ovšem dá přidělat i na živý, tedy nevyplněný a bez čepu, obroušený zub.
Nevím, jak jsi na tom tedy ty, ale podle toho, co píšeš, že ti chce doktorka dělat, tak to vypadá, že snad nemáš skoro žádný svůj zub, že ti chybí.
Shrnu to. V živém zubu ti nemůže čistit kanálky, protože jsou plný nervů. Tam kde máš zub nebo alespoň jeho konstrukci ti nemůže dávat čep, protože ten se používá pod korunku. Takže jestli ti kecá takový blbosti, tak od ní rychle pryč. Jinak já dávám za blombu v průměru od 800 do 2500. Podle rozsahu a materiálu. Jenže já mám téměř všude bílou blombu. A tam kde ne, tak si ji nechám měnit. U zubaře jsem neplatia už dlouho, protože používám Elmex a to jak zubní pastu, tak gel, tak ústní vodu. Je výborný, protože brání vzniku kazu a když už ho máš, tak ti zabrání jeho rozšiřování.
Držím pěsti ve válčení u zubaře.
DENISA

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka