Přidat komentář

No asi to není příjemný to slyšet předem, ale při porodu se hlavně moc těšíš na mimi a až to budeš mít za sebou. Já se těšila na každou kontrakci a doufala, že to půjde normálně a ne SC. A vyšlo to.
Jinak vůbec nemyslete na to, jak budete vypadat, zda budete křičet, fuňet, slintat, cokoli, budete rodit vy, tak si musíte najít cestu, jak si ulevit. Ale křičet při tlačení fakt nejde. Mně pomohla při tlačení dr. a PA, říkali mi, jak to probíhá a co vidí a jak ještě dlouho, tak jsem si rozložila síly. Jinak to psí dýchání pro mě nebylo, vůbec nepomáhalo, tak jsem dělala mašinku (šššš). No ale dýchala jsem moc hluboce a tak se mi chtělo pořád zvracet, při psím dýchání se to prý neděje. Měla jsem přečtenou nějakou teorii, takže jsem se při tlačení vždy hluboce nadechla a v jedné kontrakci jsem 3x zatlačila - hluboký nádech a pak 2x rychle předýchnout.
Já naštěstí neměla žádné komplikace, takže to šlo moc dobře a zařvala jsem si taky a vůbec se za to nestydím. Jedině čeho jsem se fakt bála bylo, že mi nestihli udlělat přípravu, tak že se jim tam podělám, naštěstí ne.
Držím všem nastávajícím maminkám palce a holky nejdůležitější není "neztrapnit" se tam, ale přežít to i s miminkem ve zdraví, to mi věřte.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka