Přidat komentář

1. Klárka se narodila 18.11.2008 v 16:31
2. Kojíme
3. Papá zatím jen mlíčko:-)
4. Koupeme kolem 19h, zhruba ob den, koupeme v řepíku ( na radu MUDr. ), nebo mydlíme Sebamedem.
5. Ukládáme ke spánku kolem 20h - po koupání, ale usíná mezi 20 - 22h :-)
6. Denní spinkání je problematické a zcela nepravidelné, spinká tak 3x denně max hodinu a půl ( spíš míň )
7. 29.12. u paní doktorky byla váha 4.600g a délka 56cm, ale už má určitě 5kg a skoro ze všeho už vyrostla :-)
8. Je moc ráda, když jí nosím na ruce, zpívám jí a ukazuju zajímavé věci, ikdyž už si umí říct, že chce položit. Občas se sama zabaví hrazdičkou, ikdyž je jepší, když s chrastítkama chrastí mamka a Klárka mi to "kazí" a chrastí si po svým. A rozesmát ji umí nejlépe taťka, ktarý na ní dělá všelijaké ksichtíky :-)
9. Pase hříbátka, otáčí se přes pravé ramínko z bříška na zádíčka, na zádíčkách se otočí na levý bok, snaží se lézt a vzteká se, když to nejde :-)
10. S hlídáním je to složitý - moc se bojím ji někomu svěřit - jednou vozil tchán se svou ženou a já to obrečela a měla chuť je po ulici stopovat - Klárka to přežila a já taky; jednou hlídala moje mamka a já si připadala jako krkavčí matka - Klárka to přežila a já taky :-) mj. přežili i hlídající a chálili si, jaká je Klárka hodné miminko a nevěří mi, že občas umí pěkně zlobíkovat :-) Z toho vyplývá, že než bude spinkat někde jinde než doma se mnou, uplyne ještě hodně vody :-)
11. Manžel je zlatíčko! Pomáhá se vším. Mám velké problémy se zádama ( než vylezu z postele, musím se rozcvičit, jinak nevstanu :-( ), tak mi v noci Klárku podává na kojení a opět ukládá do postýlky, pomáhá s přebalováním, moc rád s náma koupe, povídá si s Klárkou a večer společně uspáváme s kytarou - já zpívám, on hraje :-)
12. Mateřskou plánujeme na 3 roky, až budou Klárce 2 roky, chceme zkusit sourozence. Během mateřské bych chtěla zkusit dálkové studium - uvidíme, jaká Klárka bude, kolik času si bude "nárokovat" :-) a ráda bych si našla nějakou práci z domova ( pokud o něčem víte, budu ráda za každý tip ).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka