Vanilkové rohlíčky Z listového těsta 30.4.2008 Potřebujeme: 1 bal. listového těsta ,1 bal. pudinku s vanilkovou příchutí, 250ml mléka, 50g cukru do pudinku, 1 vejce na potřeníJak na to: Na cca 12 rohlíčků: Pudink uvaříme podle návodu na obalu, ale pouze v 250ml mléka a necháme ho zchladnout. Listové těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a rádýlkem ho nakrájíme na pruhy vysoké cca 16cm. Z pruhů vykrájíme trojúhelníčky široké cca 12cm. Těsto, které zbude odkrojením na krajích, dáme znovu přes sebe a znovu vyválíme. Na kratší stranu každého trojúhelníčku dáme polévkovou lžíci vychladlého pudinku. Stáčíme a ohneme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládáme na pomaštěný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Rohlíčky jsou nejchutnější čerstvé.
Vanilkové rohlíčky
Z listového těsta
30.4.2008
Potřebujeme:
1 bal. listového těsta ,1 bal. pudinku s vanilkovou příchutí, 250ml mléka, 50g cukru do pudinku, 1 vejce na potřeníJak na to:
Na cca 12 rohlíčků: Pudink uvaříme podle návodu na obalu, ale pouze v 250ml mléka a necháme ho zchladnout. Listové těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a rádýlkem ho nakrájíme na pruhy vysoké cca 16cm. Z pruhů vykrájíme trojúhelníčky široké cca 12cm. Těsto, které zbude odkrojením na krajích, dáme znovu přes sebe a znovu vyválíme. Na kratší stranu každého trojúhelníčku dáme polévkovou lžíci vychladlého pudinku. Stáčíme a ohneme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládáme na pomaštěný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Rohlíčky jsou nejchutnější čerstvé.