Přidat komentář

já právě dojídám:
nakrájíš mrkev na kolečka, cibuli na větší kostky, jablka na malé kousky, brambory na velké kousky, dáš do zapékací mísy, prosypeš kořením co ti padne pod ruku (já mám ráda s grilovacím, nebo na pečené kuře, ale je to jedno), a dáš do trouby (dá se i v remosce) do hodně měkka. event. se dá nahoru dát kuřecí stehno či jiné maso, ale pozor - vždy o hodně víc brambor než masa, páč brambory jsou "prudce žravé"

jinak dneska jsem četla supr recepty na zpracování hovězího:

Prošpikovat, hodně prošpikovat, pročesnekovat (myslím ten zasunutý celý stroužek česneku v mase), vcelku upéct jen tak s divokým kořením, nakrájet a udělat buď dobrou křenovou omáčku nebo znojemskou - s okurkami.

Vložit jen tak do hrnce, zalít červeným vínem, pomerančovým džusem a rajským protlakem, aby maso bylo ponořené, přidat na plátky krájené citrony i s kůrou, hřebíček, sůl, kousek vanilky vcelku a dlooooouho lehce vařit - tak jakoby spíš táhnout. Omáčka zhoustne, je příjemně nasládlá, barva tmavohnědá, ale strašně dobrá, s rýží je to vynikající středomořský pokrm. Jedla jsem to na Kypru a nemělo to chybu! Dělám často a vždycky to má úspěch. Chce to ale opravdu dlouho a pomaličku nechat probublávat!

A také dobré jsou rozklepané hovězí plátky, jen tak obalené v mouce, oprásknuté na oleji. Pak vložené i se šťávou do pekáčku, zalité trochou černého piva a vody, přidám zázvor - mletý sušený i kousek čerstvého, nejlépe strouhaného. Dusím doměkka, pak přidám obyč. horčici a dohustím omáčku buď zakysanou smetanou nebo klasickou jíškou.

dobrou chuť!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky