Přidat komentář

Ahoj Aluso,
já už mám sice 7,5 měsíčního syna, ale kojím ho stále, i když teď už s ovocnými a masozeleninovými příkrmy.
Co si pamatuju, tak pravidelnější režim v kojení si můj syn udělal až po šestinedělí, ten 1. měsíc byl opravdu hodně vyčerpávající, protože jsem ho na radu sestřiček z porodnice kojila pokaždé, když se přihlásil, to znamená, že přes den třeba každé 2 hodiny a v noci po 3 hodinách. Nejnáročnějších pro mě bylo prvních 14 dnů, kdy Honzík nerozeznával den a noc a budil se pravidelně i v noci nejdéle po 2 až 3 hodinách, navíc jsem rodila v květnu a to pak uhodila krutá horka, takže jsem ho kojila vlastně pořád. Nechtěla jsem mu dávat nějaké čajíčky, protože mlíčka jsem měla dost, tak jsem mu dávala třeba i hodinku po kojení ještě napít, protože křičel žízní. Důležité pro kojení je dodržovat pitný režim, protože to jsem právě v těch prvních 14 dnech trochu zanedbala a moje tělo mě po 14 dnech od porodu potrestalo vysokými horečkami, skoro 40 stupňů. Naštěstí to bylo způsobené jen dehydratací, paraleny do 2. dne zabraly a kojila jsem bez problémů dál. Jen mě to poučilo, že se nevyplácí cokoliv zanedbávat.
Pravidelnější režim v kojení si Honzík udělal asi až ve 2 měsících, kdy přes den bumbal po 3 hodinách a v noci vydržel spát třeba 4 hodiny v kuse, takže jsem vstávala za noc jen dvakrát.
Teď v 7 měsících už kojíme večer o půl osmé a pak až ráno v pět a přes den dávám dopoledne ovocný příkrm + dokojím mlíčkem, v poledne masozeleninový příkrm + dokojím mlíčkem, odpoledne kojím a večer taky kojím. Zatím nám to tak vyhovuje a Honzík je moc spokojený (váží už 10 kg).

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka