Přidat komentář

In reply to by Blue Jane

aha, no tak my máme doma dva počítače, no tak já to zítra zkusím nainstalovat na tom druhém....ale už je pozdě no. A jak jsem zadala ten volný rozměr.....no je tam u toho I(jako informace), ale to se mi vůbec nechtělo načíst a jak tam na jejich stránkách jsou otázky a odpovědi, tam je psané toto:Volná délka – proč mám fotografii kratší např. 10x13 cm?

Jedním ze základních rozdílů mezi analogovou a digitální fotografií je, že exponované políčko kinofilmu má odlišný poměr stran. Snímky pořízené digitálním fotoaparátem mají většinou poměr stran 3:4, ale osvit provádíme na fotopapír s poměrem stran 2:3. Chcete-li snímky přímo ve formátu 10x15 cm je nutné si zvolit volbu zpracování ořez (poměr stran 2:3 = klasický formát) nebo si snímky předem upravit výřezem.

U dynamického zvoleného formátu v tzv. volné délce bude digitální fotografie vyrobena přesně podle skutečného poměru stran exponovaného snímku, a to s ohledem na zvolenou šíři papíru. Taková fotografie zhotovená na papíru šíře 10 cm bude mít přibližně délku cca 13,5 cm, pro šíři 9 bude délka cca 11 cm.
Ale z toho jsem teda moc chytrá nebyla....no bílé okraje tam nenám.....spíš buď chybí z vrchu a spodku rámeček, nebo z levé či pravé strany. No a tak mi to asi teda neuznají viď?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka