Musím lasagne předvařovat???
Ahojky holky, dneska jsem v Penny koupila lasagne a chci je udělat na oběd. Jen nevím, jestli je musím předem předvařit, než je dám zapéct do trouby. Je to takový červený obal a mají je teď v Penny v akci. Na obalu je jen návod ja připravit celé lasagne, ale o předvaření tam nic není, tak nevím. Budu je dělat dneska poprvé. A jestli se musí předvařit, tak jak dlouho a do vroucí vody??? Děkuji za odpovědi.
andísku připrav si masovou směs(česnek,koření,sůl,trochu vody) ,... na sádle si orestuj cibulku a mas,směs na to hoď... lehce to opeč.. bude se ti drolit,ale to tak má být...pořádně na malé kousíčky.. pak to zalij zředěným rajským protlakem ... já radři dávám zředěnej kečup (je sladkej oproti kyselému protlaku) a nech to povařit... ono to těsto natáhne vodu tak nic nedpředvařuj,uvaří se va štávě... vymažeš pekáček a pokládáš lazáně ,... mas.směs....lazáně...mas.směs....tím že je složení masové směsy řidší se laz. "uvaří" v době zapékání v troubě... at se povede... jo a můj typ na každou masovou směs pokládám bud plátky eidamu a nebo nastrouhaný... :hu: :a\|:
já je dělám a nepředvařuju. Jen si zapékací misku vytřu bešamelem, pak dám lasagne, bešamel, masovou směs (v té mám hodně šťávy, aby mohly lasagne nasáknout), zase lasagne, bešamel, masovou směs a pořád dokola a na poslední lasagne dám jen bešamel a přikryju alobalem a dám péct. cca 10 min před koncem ještě posypu sýrem a dám dopéct a je to mňamka :hu:
In reply to Já dám místo bešamelu by Andisek
No, nevím, já dělám bešamel z 0,75 l mléka, takže tam je docela dost tekutiny, která se vsákne do těch těstovin v sýru toho moc není :(. Ale jestli budeš mít o to víc tekutiny v té masové směsi, tak by to snad vadit nemělo :)
ahojky,ne ne nemusíš šoupni je tam jak je vytáhneš z krabičky ale hlavně at ti plavou v té štávě či protlaku :a: .Tatulda je dělá a jsou výborný,tak to vím,jinak jsem na to tele.-) :a:
In reply to ahojky,ne ne nemusíš by Jesyna
No když na to dám boloňskou omáčku, tak by to mělo stačit ne?
In reply to No když na to dám by Andisek
jo jo cokoli,.ale hlavně aby to bylo ponořený a plavalo jakoby,..pak jsou krásně měkký,jinak jsou vyschlý,prolož to i rajčaty ,šunkou,čímkoli
andisku já myslím, že se nemusí předvařit, je to hooodně dlouho co jsem je dělala, tak ted nevím, ale najdi si na netu nějáký recept na lasagne a tam to bude určo napsaný.
tak ja kupuji v albertu ty rovny a predvareny a uz je nevarim. Muj recept:
na panvi osmahni cibuli, na kostky nakrajenou mrkev, pridas mlete hjovezi maso, osmahnes, okorenis (prodavaji primo lasagne koreni), pokud ho nemas, pridas oregano, bazalku, pote nalivam rajcatovy protlak, ne ten obycejny ale s kousky rajcat, podle velikoti i dve konzervy a necham varit, muzes pridat trochu bileho vina. pote si pripravim besamel, delam ho z pul litru mleka, nekdy vice, podle toho, jakou mam tu rajcatovou majdu, do besamelu urco pridej pepr. Vypekaci misu vytri poloz vrstvu lasagni, na to rajc.majdu, besamel, lasagne, majdu, besamel a porad dokola az budes mit pekac plny, na posledni vrstvu lasagni dam mene majdya nakonec besamel, pecu na program cerstve lasagne...cca 40min pri 200C. pote mirne posypu parmezanem, eidam nedavam...meni chut!!!!
Tak ahoj a dej vedet, jak to dopadlo, Vladka