Můj porod 7.1.2009

17.01.2009

Můj porod.. ve 3,40 mi odtekla voda.. byla jsem z toho trochu v šoku, i když celý den předtím jsem chodila a říkala, jak mám neustále tvrdé břicho, že si myslím, že to v nadcházejících dnech příjde. Voda praskla, ale kontrakce žádný.. takže mě vyšetřili, přijali a v 6,20 poslali na pokoj s tím, když to nezačne samo, dostanu druhý den vyvolávačku.. jenže už v 6,40 jsem měla první kontrakce, ale nejprve byly nepravidelné.. pak cca od 9 už jsem měla do 13hod po 13min, ale nechaly se zvládnout.. to jsem byla na 3cm, pak to ale začalo.. kontrakce po 10min, ale už silnější.. ve 14hod přišel Martin a v 15hod nás konečně přesunuli na ten porodní sál, bylo tam hrozně plno, takže proto jsme čekali.. to jsem byla už na 6cm a kontrakce byly už dooost hnusný.. a pak to sakra sílilo... byla jsem ve sprše s balónem, Martin mi masíroval záda, ale bylo to hrozný.. strašně silný a chvílema jsem myslela, že bolestí omdllím. Nejhorší to bylo, když jsem musela být na křesle kvůli monitoru.. v 18hod jsem byla na 9cm, už na křesle, kontrakce co 2-3min, sotva jsem se mezi nima stihla uklidnit a vydýchat... Martin mi stále masíroval záda, což mě značně pomáhalo, bolelo mě to z obou stran neskutečně.. :ooo: to už jsem začala žadonit, jestli by nešel epidurál, ale byla jsem těsně před tlačením, takže to samozřejmě nepřipadalo v úvahu.. no a v 18.30 jsem se otevřela a mohli jsme tlačit..to už nebylo tak strašné, protože jsem ty kontrakce přetlačila.. jenže hlavička vždycky jen vykoukla a pak zase zalezla a to několik kontrakcí, takže nakonec mi řekla, že to asi budeme muset střihnout, že mám strašně pevnou hráz, jinak tam můžeme být ještě dlouho a můžu se dooost trhnout, tak jsem nakonec svolila.. no, a pak se k překvapení všech ukázalo, že prcínek nešel ven, protože měl na tvářičce ručičku a celou dobu jsem tedy tlačila hlavu i s ručičkou.. takže nástřihy mám snad 3 nebo 4.. ale zašili mě moc šikovně, už mě to nebolí a vypadá to docela dobře.
Teď už si tu hroznou bolest nevybavuji, jen vím, že to bylo hrozné a že jsem v té sprše Martinovi říkala, že druhé dítě už nechci..
Ale jsem ráda, že jsem to bez toho epidurálu dala. Ten porod byl jinak dobrý, docela postupoval, žádné komplikace a na konci toho všeho mě čekal ten nejsladší chlapeček Nicolas. :cc): Narodil se v 18:55hod, měřil 50cm a vážil 3 430g. Protrpěli jsme si žloutenku, byl dva dny na fototerapii a teď už jsme doma. :h:
Jinaaaak na pokoji jsem byla s Majkýs, se kterou jsme se odsud znaly, takže nám to tam alespoň trochu uteklo.

Tak holky, snad jsem Vás nenudila. Ten malý zázrak za tu trochu bolesti stojí a já Vám přeji pohodové porody a moc radosti s Vašimi zlatíčky.
Hezký večer, Lucka a Nicolas a hrdý taťka, který u porodu moc pomohl.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka