Luxusní bramborový gulášek

21.02.2008

Tenhle netradiční "buřtguláš" úplně milujeme a úspěch má i u návštěv. Dělali jsme ho i na Silvestra, po půlnoci bezvadně zahřál ;) Mám ho z Apetitu.

1kg oloupaných brambor
300g šunkové klobásy
200ml dvanáctiprocentní smetany
100g slaniny nakrájené na kostičky
2 lžíce oleje
2 velké cibule, pokrájená nadrobno
2 lžíce sladké papriky
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, majoránka

V hrnci osmahněte slaninu a cibuli, poprašte paprikou a moukou, osmahněte a přidejte bramory nakrájené na kostičky. Podlijte vodou, zamíchejte a nechte dusit pod pokličkou. Když jsou brambory měkké, přidejte nakrájenou klobásu, zalijte smetanou a přidejte česnek, majoránku, pepř a sůl podle chuti. Dá se podávat samotné nebo s čerstvým pečivem.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky