Kuře po kanadsku

10.11.2007

Porce pro 4 osoby:

Ingredience:
1 kuře nebo 4 stehna
1 cibule
česnek
cukr
ocet
wolcestr
malý sladký kečup Hamé (zkoušela jsem i jiné, ale tenhle je opravdu nejlepší)
chilli koření
pepř
sůl
olej
máslo

Postup:
kuře naporcujeme, prosolíme, dáme do pekáče, trochu podlejeme vodou (cca 200 ml) a dáme péct do trouby. Pečeme zlehka.
Mezitím si uděláme omajdu na potírání kuřátka:
cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do kastrulku a necháme smažit na oleji (jen chvíli, aby byla měkká, ale ne až úplně do zlatova), přidáme 1 kávovou lžičku soli, lžičku pepře, půl kávové lžičky chilli (pozor, abyste tam toho nedalí víc, pak je to opravdu hodně pálivé), 1 polévkovou lžící cukru, polév.lžíci octa,polév. lžíci wolcestru a celý kečup. Sklenici od kečupu pak ještě do půlky naplníme vodou, protřepeme a vylejeme do kastrůlku s cibulkou a ostat. potravinami. Tuto směs necháme přejít varem, přidáme 3-4 stroužky česneku nakrájeného na kolečka, vypneme a přidáme lžíci až dvě másla - ono se to krásně rozpustí a vznikne výborná omajda na potírání kuřátka. Touto směsí kuřátko potíráme po etapách, tj. 3x až 4x po dobu pečení. Pečeme zhruba hodinku, na kuřátku se vytvoří kůrčička.

Příloha:
bramborová kaše (ta je nejlepší)
brambory
hranolky

Tak dobrou chuť!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Fakt? Tak to jsi snad první človíček, kterého znám, to mám radost, aspoň holkám potvrdíš jaké ňaminka to je :-))

In reply to by miky

Ahojky miki, já jsem to tedy bez něj nikdy nezkoušela, ale myslím si, že to určitě bez něj být může. Nebo tam dej jen opravdu maličko, aby to mělo jen takový pikantní nádech. Třeba jen na špičku nože :-)

In reply to by jujunka

tak já to zkusím teda prve bez toho a uvydím,protože pokud to chili koupím tak ho můžu vyhodit já ani manžel pikantní nejíme no a když tobude dobrý tak to bude dobrý chi?Kdybych to věděla dřív tak to už mohlo bít včera a dneska na obídek dělala jsem kuřátko,ale zní to fakt chutně a je to jednoduché takže jdu do toho.Jsem ted i volala mamce že mám pro ní novou inspiraci děkuji:-)

In reply to by miky

Jéé, to mě hřeje u srdíčka, děkuju :-) Není to totiž tak dávno, co jsem uvařila sotva čaj a špagety, chichi. Holt si mě můj mlsný přítel pěkně vytrénoval :-))
Pokud nemáte pálivé rádi, tak určo nebude vadit, když tam chilli nebude, to v té omajdě není to nejdůležitější, spíš je to jen takové dochucovadlo pro lidi, kteří mají rádi trochu pikantní jídla.

In reply to by jujunka

no já taky vařit neuměla né že bych to nějak extra uměla teda neumím toho ještě pořád spoustu,ale spolužití mě naučilo.Naštestí nemám zmlsaného manžela je řízkový takže kdybych dělala pořád řízky tak mám klid:-)Ted jak jsem dělala to kuřátko tak mě vychválil jak nikdy,že bylo zatím nej co jsem kdy udělala no je to moje srdíčko.Říkám na tom není co skazit,ale prej výpek byl namkový i mě chutnal tolik brambor s výpekem jsme nikdy neměly a já na to já za to nemůžu toto kuřátko se v tom cychtalo.Tak takhle:-DDDDDDDDDDDDDDDD

In reply to by miky

Přítel mlsný je, ale naštěsí ne náročný, namazaný chleba máslem mu taky neva, k tomu si udělá vajíčko a je taky spokojený. Jenže on mě ze začátku vždycky tak moc chválil, když jsem něco uvařila, že mě to tak moc hřálo u srdíčka a tím pádem motivovalo vařit. Rozhodně si nemyslím, že bych byla ta pravá kuchařka, ale myslím, že hlady bysme už neumřeli :-D
Náhodou si myslím, že i když není na kuřeti co zkazit, tak je umění udělat výpek takový, aby se tím daly polít brambůrky a už se nemuseli dochucovat :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky