Holky prosííím..jak se peče kuře?
Ahojky holciny..koukam ze mi mamca dala kure,ale problem je v tom ze jsem ho v zivote nepekla:o(
Jsem ostuda co..Poradte prosim..Kuju:o))
Při té příležitosti, můžu se holky zeptat - když chci obalovat žampióny, mám je nasolit nebo nějak nakořenit, než je zabalím do troj-kabátku?
In reply to Při té příležitosti, by Theodwyn
solím jen vajíčko, jinak nic..:-) mňam..jdu jíst.. :hu: :a\|:
In reply to solím jen vajíčko, jinak by Borůvka
Tak jsem se ptala svého taťky, to je pro mě mistr kuchař a říkal to samé...hříbky nesolit :)
In reply to Tak jsem se ptala svého by Theodwyn
moje mamka je taky kuchřka..dost sem se pomamila v tomto směru, i když nemám školy...a musím říct, že se mi vařit daří..:-)
In reply to Při té příležitosti, by Theodwyn
Juu..tak to si ma zaskocila :) tak trpezlivo ocakavam odpoved :))
Já ho rozpůlím jemně osolím a okořením kořením na kuře, dám na pekáč na který nakrájím cibuli, česnek trochu oleje a vodu :) a peču a peču
:///: :///: :///: fakt? to je bomba... hale úplná sranda... dáš do pekáčku máslo, kuřátko posolíš okmínuješ a jen pečeš..je to lehká dobrůtka... a já to mám moc ráda ještě když se k tomu dá zelenina ( hrášek, mrkev,kukuřice) zaručuju, že se každý bude olizovat a to i ti kteří nejedí zeleninu..já nejím mrkev v jekémkoliv tepelném stavu..jen syrovou, ale tohle je dokonalost!! :a\|: :a\|: ;)
To nejsi sama já ho taky nikdy nepekla :jawdrop: :jawdrop: :?
In reply to To nejsi sama já ho taky by Radushka.
Hned mi je lip,kdyz vim ze v tom nejsem sama:o))
In reply to Hned mi je lip,kdyz vim ze v by Cattly
:!k: :!k: :!k: to ti věřím
Já dám na pekáč olej, kuře, posypu grilovacím kořením a podlévám jen vodou.
In reply to Já dám na pekáč olej, by janka.82
A kt omu ryze a salatik :s:
In reply to A kt omu ryze a salatik by janulaa
Ahoj Jani. Jakpak Ti je???? Já radši s brambůrkem :hu:
In reply to Ahoj Jani. Jakpak Ti je???? by janka.82
Bramborova kasee :) Jani, uz lepsie..vcera som poobede spala, tak super...no a psychicky sa pripravujem na zajtrajsok..na ten glukozovy test :sick: :///:
In reply to Bramborova kasee Jani, uz by janulaa
Tak držím palce. Dá se to vydržet!!!! Mě akorát bylo špatně z hladu a z žízně. Pak jsem vypila 1,5 litru vody během hodiny :s:
In reply to Tak držím palce. Dá se to by janka.82
Si hovorim, ze porod je horsi :s: :!k:
In reply to Si hovorim, ze porod je by janulaa
Tak to já ještě nemohu posoudit :s: Jani, musím končit, pojedeme na nákup. Tak držím palce a odpočívej :h: :k: :w:
In reply to Tak to já ještě nemohu by janka.82
OPatruj sa :k: ..je tam hrozne pocasie..to vedro je desneee :n:
In reply to OPatruj sa ..je tam hrozne by janulaa
Ještě jsem ani nevyšla ven a už teď jsem spocená jako :pig: FUJ. Tak papa
Jůůůů dekuju mocky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Du na to.Snad se povede.Jo a ten vyvar-to je jako masox??
In reply to Jůůůů dekuju by Cattly
Jojo, přesně tak - masox
Ahojky, jakou máš představu o času na tom stráveném. Nejjedndušší je ho upéct samotné a můžeš k němu mít třeba brambory nebo rýži. To dá asi nejméně času. Jinak lze s nádivkou nebo na různých podkladech (např. cibule + uherák).
Takže: pořádně omýt, odstranit zbylá pérka, já vždy uříznu biskupa - mazová žláza - zadek kuřete na kterém po jeho život jsou ocasní péra :s: Pak ho dobře osol, tak nějak plošně a trochu i zevnitř. Navrch můžeš použít nějaké grilovací koření (obykle v něm ale jsou glutamáty). Já dávám jen sladkou papriku pro chuť a barvu. Peču ho vcelku, ale můžeš ho i rozčtvrtit, bude rychleji. Dej ho do skleněné mísy nebo jiného pekáče, který lze zakrýt. Nedávám pod něj žádný tuk, jen ho podleji vodou. Až nakonec dávám navrch trochu másla. Peču tak na 160-170 horkovzduch, vcelku tak 1,25-1,5hodiny, dle velikosti. Před koncem odkryj, polévej a trochu dogriluj, pokud má tvá trouba tuto fci. Pokud k němu budeš mít brambory tak se hodí kompot nebo třeba okurkový letní salát. Tak ať máš úspěch. :qu:
In reply to Ahojky, jakou máš by Lištička
Supr.Jdu do akce:o)) Snad to zvladnu.. Kuju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nejsi, já jsem teď v pětadvaceti taky znovuobjevovala kouzlo vaření :) Není na tom nic složitého - předehřej si troubu, kuřátko pořádně omyj, osol a okořeň podle chuti (já si ho předtím rozpůlím, líp se mi to ochucuje i peče), nakrájej na něj třeba cibuli, slaninu...polož do pekáče s olejem a až bude olej prskat, tak to zalij vývarem. Tak po dvaceti minutách kuřátko otoč, po dalších otoč zpátky, kůžičkou nahoru a pak už jenom polívej tou šťávinou z pekáče, aby jsi měla křupavou zlatavou kůžičku. Když do toho píchneš, nesmí vytéct žádná krev, maso by mělo být měkunké a jít dobře od kosti.
Najprv ho musis po tecucou vodou umyt..potom ho ochutis...sol, ml.kmin...to je najlepsiee...ale ked chces, tak rovno mozes pouzit korenie na pecene kura..
No a das ho piect do pekacku s vodou do prredehrate trouby..asi tak na 150stupnov...podla potreby polievas...:)
dobru chut a nech sa podari
Já ho mám nejradši jen osolené a místo oleja používám máslo. Ta šťávička potom má lepší chuť.... Jinak dík za typ, pečené kuřátko jsme dlouho neměli :hu: