Holky prosííím..jak se peče kuře?

29.07.2008

Ahojky holciny..koukam ze mi mamca dala kure,ale problem je v tom ze jsem ho v zivote nepekla:o(
Jsem ostuda co..Poradte prosim..Kuju:o))

Já ho mám nejradši jen osolené a místo oleja používám máslo. Ta šťávička potom má lepší chuť.... Jinak dík za typ, pečené kuřátko jsme dlouho neměli :hu:

Při té příležitosti, můžu se holky zeptat - když chci obalovat žampióny, mám je nasolit nebo nějak nakořenit, než je zabalím do troj-kabátku?

Já ho rozpůlím jemně osolím a okořením kořením na kuře, dám na pekáč na který nakrájím cibuli, česnek trochu oleje a vodu :) a peču a peču

:///: :///: :///: fakt? to je bomba... hale úplná sranda... dáš do pekáčku máslo, kuřátko posolíš okmínuješ a jen pečeš..je to lehká dobrůtka... a já to mám moc ráda ještě když se k tomu dá zelenina ( hrášek, mrkev,kukuřice) zaručuju, že se každý bude olizovat a to i ti kteří nejedí zeleninu..já nejím mrkev v jekémkoliv tepelném stavu..jen syrovou, ale tohle je dokonalost!! :a\|: :a\|: ;)

janka.82

Já dám na pekáč olej, kuře, posypu grilovacím kořením a podlévám jen vodou.

Jůůůů dekuju mocky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Du na to.Snad se povede.Jo a ten vyvar-to je jako masox??

Ahojky, jakou máš představu o času na tom stráveném. Nejjedndušší je ho upéct samotné a můžeš k němu mít třeba brambory nebo rýži. To dá asi nejméně času. Jinak lze s nádivkou nebo na různých podkladech (např. cibule + uherák).
Takže: pořádně omýt, odstranit zbylá pérka, já vždy uříznu biskupa - mazová žláza - zadek kuřete na kterém po jeho život jsou ocasní péra :s: Pak ho dobře osol, tak nějak plošně a trochu i zevnitř. Navrch můžeš použít nějaké grilovací koření (obykle v něm ale jsou glutamáty). Já dávám jen sladkou papriku pro chuť a barvu. Peču ho vcelku, ale můžeš ho i rozčtvrtit, bude rychleji. Dej ho do skleněné mísy nebo jiného pekáče, který lze zakrýt. Nedávám pod něj žádný tuk, jen ho podleji vodou. Až nakonec dávám navrch trochu másla. Peču tak na 160-170 horkovzduch, vcelku tak 1,25-1,5hodiny, dle velikosti. Před koncem odkryj, polévej a trochu dogriluj, pokud má tvá trouba tuto fci. Pokud k němu budeš mít brambory tak se hodí kompot nebo třeba okurkový letní salát. Tak ať máš úspěch. :qu:

Nejsi, já jsem teď v pětadvaceti taky znovuobjevovala kouzlo vaření :) Není na tom nic složitého - předehřej si troubu, kuřátko pořádně omyj, osol a okořeň podle chuti (já si ho předtím rozpůlím, líp se mi to ochucuje i peče), nakrájej na něj třeba cibuli, slaninu...polož do pekáče s olejem a až bude olej prskat, tak to zalij vývarem. Tak po dvaceti minutách kuřátko otoč, po dalších otoč zpátky, kůžičkou nahoru a pak už jenom polívej tou šťávinou z pekáče, aby jsi měla křupavou zlatavou kůžičku. Když do toho píchneš, nesmí vytéct žádná krev, maso by mělo být měkunké a jít dobře od kosti.

Najprv ho musis po tecucou vodou umyt..potom ho ochutis...sol, ml.kmin...to je najlepsiee...ale ked chces, tak rovno mozes pouzit korenie na pecene kura..
No a das ho piect do pekacku s vodou do prredehrate trouby..asi tak na 150stupnov...podla potreby polievas...:)
dobru chut a nech sa podari

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky