recept na chleba, co vydrží?
A pak bych se ještě ráda zeptala, jestli nemáte někdo recept na dobrý chleba, který vydrží. Zkoušela jsem už snad 5 receptů a do druhého dne je to vždycky naprd.
In reply to My máme troubu maximálně by Blue Jane
ahojno já ji dala na maximum, tak pokud máš NA 250 tak bych ji na to dala a pak snížila na 150 a bude se to péct dýl
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
Děkuju. Jo, a díky za postup. Postup v troubě je taky strašně důležitý. Já měla krásně křupavou kůrku, ale aby sis pak na to vzala cirkulárku. :s: Tak jsem pak taky zjišťovala postup od mého taťky. Je to hrozný labužník a experimentátor, tak jsem zvědavá :///: Když to nepůjde, zkusím to podle tebe ;)
In reply to Děkuju. Jo, a díky za by DenyPu
Jo jo, já to zkoušela v troubě jednou a byla z toho hotová cihla... a tak peču jen v domácí pekárně, v troubě jen housky, rohlíky, pletýnky a tak... ale chleba si nějak netroufám...
Do domácí pekárny? Já dělám nejraději kmínový a vydrží i týden, pokud ho nesníme...
380 ml vlažné vody, 600 g chlebové mouky pšeničné (já dávala směs pšeničné a žitné, ale té jen trošku, max. 100 g), lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 a půl lžičky sušeného droždí, 1 lžička octa, a kmín... dávala jsem ho hodně, máme rádi, když chleba hezky voní po kmínu... takže asi lžička mletého, dvě lžičky drceného a lžička celého...
In reply to Do domácí pekárny? Já by Blue Jane
Prosím tě, chlebová mouka? To neznám? To se kupuje s takovým názvem? Kde to můžu sehnat? :dance:
In reply to Prosím tě, chlebová by DenyPu
Já ji kupuju třeba v Kauflandu nebo v Globusu... je tam napsáno mouka pšeničná chlebová... třeba tahle http://foto.dama.cz/foto.php?f=333490
nebo tuhle http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://i293.photobucket.com/albums/m…
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
Jo, přesně tak... a když mám i tu tmavou chlebovou, tak ji dávám napůl s tou světlou... jinak moc dobrý je taky podmáslový chléb, ten dělá kamarádka, a nebo tenhle kmínový s přidáním sušených rajčat... a super recepty najdeš tady... http://domacipekarny.dama.cz/
In reply to Jo, přesně tak... a když by Blue Jane
Děkuju, to vypadá dobře. Zkusím ten tvůj kmínový a pak juknu na ten podmáslový ;) :)
In reply to Do domácí pekárny? Já by Blue Jane
Do pekárny to být nemusí. Sice ji mám, ale dělám ho stejně v troubě, protože má lepší kůrku...Děkuju :€s€:
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
My máme troubu maximálně na 250 stupňů... hmm... tak to by asi nestačilo, že?