ADHD někdy jsme opravdu zoufalá

05.03.2015

:a: maminky, je tu někdo s podobnou situací.Syn(6let v červnu 2015) byli jsme u psycholožky, říkala že to vypadá na ADHD človíčka.Ale léky prý nepředepisuje. Tak nevím na co ta navštěva byla. Řekla mi že to chce pevne nervy a důslednost, vychova.Šli jsme k ní proto protože syn v kolektivu dělá problémy, raději si hraje sám, má rádsvůj klid. Do kamarádu požduchuje, dělá blbosti tak paní učitelka si neví rady, prý za 2 roky praxe tohle nezažila.
Syn je jinak velmi šikovný.
No ted k tomu, jak se chová doma, kouká na pohádky z ničeho nic je reklama nebo končí pohádka syn vyletí frrrr děla blbosti pak ticho kouká dál. Od 6ti ráno do 19h je furt v jednom kole, nezastaví se furt plno energie. Tvoříme,čteme si furt něco.Jak jdeme ven to je jak utržený z řetězu, v obchodech to nemluvím psycho ,,,,Uvažuji o nějakém leků na sklidnení nebo něco aby byl trošku v klidu. Ale bojím se že je to navykové, ale kam mám zajít k obvodní nebo psychytrovi.Nechci z něj udělat "vola" na lécích.Vím, že je šikovný kluk ale ja už v určitých situacích nemůžu!!!
Děkuji za radu...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
mám doma synka ADHD + dětský autismus 5,5 roku.
Doporučuji návštěvu psychiatra a určení přesné diagnózy.U skutečného ADHD se spousta dětí neobejde bez léku typu RITALIN. Někdy je to skutečně vysvobození pro rodiče a hlavně pro to dítko (nebudou se na něj dívat, jako na magora :n: ). Náš synek bere Ritalin a rozhodně ho neutlumuje, spíš se lépe soustředí.
O těchto lécích se píše na internetu všechno možné, třeba, že léky dávají těmto dětem jen rodiče, kteří se jim nevěnují, že jsou to drogy a bla, bla, bla... Přírodní preparáty nezabírají a stojí nemalé peníze, bohužel.
Tady přeposílám diskuzi o RITALINU http://www.adehade.cz/diskuze/12-ritalin/
Přeji hodně síly a léky se nebojte vyzkoušet :one:
Terezka

In reply to by Ter-Mel-ka

Svatá pravda, naprostý souhlas. A nejde o tlumení, ale stimulaci, to jen pro úplnost k poznámkám níže. Chce to dobrého diagnostika a také bych v prvé řadě vyzkoušela do začátku zvládat psychoterapeuticky. Ty léky mají nejlepší výsledky u školních dětí, u předškolních se preferuje psychoterapie, ale to neznamená, že nemůžete medikovat dříve, bude-li to nutné. :) ohlídej si i svoje nervy :) budeš je ještě potřebovat.

nejvíc v klidu bude, když mu vytvoříš pevný režim a zároveň prostor, aby vyventiloval tu energii, co pořád má. Pokud má jeho učitelka jen dvouletou praxi, zkusila bych se poradit s nějakou, která má té praxe víc. Je to taky hodně o tom, aby dělal věci, které ho zajímají a které zvládne, ne aby pořád něco musel. Prášky pro sotva šestileté dítě nejsou řešením, řešením je spolupráce s psychologem, který by vám měl umět poradit, jak určité situace řešit nebo se jim vyhnout, aby synkova výchova nebyla ani pro vás jako rodiče ani pro něj jako dítko "za trest", ale abyste se s tím hendikepem naučili pracovat.

Mam to doma podobne.Synovi je teda uz osm a rekla bych,ze s pribyvajicim vekem je to lepsi.Prasky jsme samozrejme take s panem psychiatrem resili,ale co mi vysvetlil,tak nam jsou teda uplne k nicemu.Jedna se o to,ze tyhle prasky nejsou na utlumeni,jak tu nekdo psal a pokud to nejake dite utlumi ma spatne davkovani a chce to resit.Jsou jen k tomu,aby to dite o hodine udrzelo pozornost.To znamena,ze se berou pouze v tydnu a pusobi nejakych osm az dvanact hodin.Coz si myslim,ze vam to taky nejak nic resit nebude.A pokud syn nema s ucenim problemy,neresila bych to.Snazte se byt dusledna a synovi vytvorit pevny denni rad.Oni,kdyz najedou do neceho,co pak sami vedi,jak to pokracuje je to lepsi.(kdyz to prezenu,aby vedel,ze kdyz vstane je hygiena,pak snidane,pak odchod do skoly,kdyz prijde ze skoly,ze jsou ukoly,svacina,krouzky,....)Tohle vam to opravdu moc ulehci.Vim,ze to ze zacatku neni jednoduche a pokazde to nepujde,ale pokud u toho vydrzite.Bude to snazsi pro oba.
Tak snad jen opravdu pevne nervy :one:

No tak bud matko v klidu a on bide taky. Nech dite vyvíjet tak jak on chce a netlumte ho prasky na uklidnění. Nikdy bych tohle diteti neudelala. Znam dite ktery je 10 let na lekach a je to na nem hodně znát. Je utlumenej. Bud rada ze je zivej. Kdyby nebyl tak by jsi taky sla k dr ze je divnej. Deti jsou osobnosti a jsou naprosto dokonaly bytosti a jsou jedinci jako jsou doktoři je radi ničí praskama a nejakou novou modou jako je ADHD.

Ahoj, paní učitelka je asi vtipálek...za celé dva roky praxe toho asi ještě nezažila hodně :///:
Co se ADHD týče, určitě bych se snažila obejít bez léků, ty bych si nechala až jako poslední, ale úplně poslední možnost. Spíš bych se ponořila do literatury a snažila se aplikovat různé přístupy, až najdete něco, co vám oběma bude vyhovovat :) Projít diskuse rodičů, kteří určitě mají plno postřehů.
Jsou i různé teorie, které se věnují stravě u hyperaktivních dětí, i na to bych se podívala třeba. Samozřejmě nevím, jak jíte, ale vyřadila bych ze stravy umělá barviva, omezila cukry, zpracované potraviny.
Držím palce! ;)

In reply to by femme.fatale

ahoj, ono toho času ke studiu literatury s hyperakt. dítkem asi moc není co? já to znám, mám dítě hodně živé, chodím do práce a volný čas neznám, takže studovat bych asi nemohla. ale zkusila bych ještě jiné specialisty a odborníky, nechat si poradit, určitě bych u jedné konzultace neskončila. já jsem taky protiprášková, i u sebe se snažím nic nebrat, pokud to jde. zrovna jsem viděla film s podobnou problematikou jako máte - u školačky a snahu jejích rodičů jí nic nedávat, nakonec ta snaha se jí věnovat, alternativní přístupy a jejich veškerý volný čas (včetně výpovědi v práci) úplně rozložili rodinu a nakonec na práškách skončila. ale třeba kamarádka měla klučína na hranici ADHD a bez prášků se obešel v 5. třídě přišlo velké zlepšení a dnes je to naprosto skvělý, chytrý a nehyperaktivní mladý muž. :) tak držím palce a věřím, že je to někdy o nervy a o sílu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka