chcete vědět, jak se rodí 4,53kg dítě? .-)))popíšu .-)))))))))

26.07.2011

tak holky, všichni moji kluci už spí, tak to snad stihnu popsat, jak se nám narodil Kryštůfek:

termín jsem měla 13.7.
12.7. ráno jsem se probudila asi ve 3:30 s tím, že mě bolí záda, tak jsem jsem chvíli courala po bytě a pak si zase lehla. Pak se k bolestem přidalo břicho a tak jsem zase courala a polehávala. Pak jsem se začala dívat na hodinky a tak nějak to už přicházelo pravidelněji. Ale stále jsem byla v pohodě. Vstala jsem asi v 6 a už jsem věděla, že pojedeme. Bolesti byly asi po 10 min. Takže já jsem si ještě odlakovala nehty, vyžehlila vlasy (blondýna no.-)), namalovala se. Udělala snídani pro kluky-mezitím vstal Vojta a v 7 ráno jsem vzbudila tatínka, že pojedeme. Ten byl uplně v klidu, prý že se ještě oholí apod. A já už pomalu panikařila,že pojedeme hned.
Do porodnice jsme přijeli kolem 7:30, natočili mě monitor-tam už jsem se kroutila jak žížala a rozdýchala kontrakce. Monitor natočen a mě se začalo dělat špatně od žaludku, tak mě sestra poslala se opláchnout na záchod-to pomohlo, jenomže já už nemohla dolést zpátky. Tak jsem se tam zkroutila na nějaký věšák na kabáty a když mě sestra viděla, tak říkala, ať si hned vlezu na vyšetřovací lůžko, že mě dr prohlídne, když už mám takový bolesti. Já nemohla vůbec už nahoru ani vylést, sestra řekla, že na dr teda čekat nebudeme, že mě prohlídne sama-tak to udělala a zjistila, že jsem otevřená na 7-8 cm a kvapem na sál. Musím se smát, když si teď vzpomenu, že jsem tam v té místnosti zapomněla kabelku, sestra ze mě strhla kalhoty, ty jsem pak taky hledala-boty jsem si vezla na klíně, když mě vezli na křesle na sál. To bylo asi po 8 hodině a v 9:08 se nám Kryštof narodil. Bolelo to jako čert, ale personál byl úžasnej, hodně mi všichni pomohli a chválili mě-na což jsem samozřejmě slyšela a tak jsem tlačila jak zběsilá. Kryštof byl pořádný chlap- 4530g a 55 cm-všichni se podivovali, jak jsem to mohla porodit, i potom na šestinedělí se mě ptali, jak se rodí takhle velké dítě .-)))I placenta byla veliká, takže to chvíli trvalo, než šla ven a ještě jsem musela tlačit i na ní. ŠItí nic moc-ještě teď po 14ti dnech mi nevypadaly všechny stehy. Ale holky, stálo to za to .-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
a ještě jsem chtěla napsat, že je to divný, ale den před termínem už měl malej zkalenou plodovou vodu, takže jsem ráda, že se začal klubat sám a že jsem nemusela přenášet-to už by asi byl potom problém.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka