První KO v porodnici - doporučili mi rodit s polohoou KP přirozeně (vaginálně)

09.03.2011

Ahoj těhulky i maminky,

gratuluji všem, kterým se během posledních dnů narodila miminka, nějak se to tu rozrodilo a já to ani vše netíhám číst, takže moooooc velké gratulace a ať vám to jde s dětičkami co nejlépe.

Já jsem byla včera na první kontrole v nemocnici a jsem z toho trochu přešlá. To, že mám už několik měsíců miminko v poloze KP už asi víte, no a včera v porodnici mi paní doktorka doporučila vést porod normálně - vaginálně. Přiznám se, že jsem s tím nějak nepočítala, protože na minulých kontrolách měl malej vždycky nožičky pod sebou, což se přirozeně rodit nedá, jenže tentokrá si je přehodil a najednou jsme se dostali do polohy, která rodit jde prý v pohodě... Prý i vše ostatní je v pohodě - odhad váhy byl včera 2970g. Protože obecně má přirozený porod KP docela špatnou pověst, ptala jsem se na to paní doktorky, a ta se mě snažila přesvědčit, že veškeré ty problémy jsou obdobně hojné jako u porodu hlavičkou, a že císař může být i rizikovější (např. riziko ztráty dělohy). No nevím, nejsem doktor... Takže jsem celý zbytek včerejšku trávila tím, že jsem se na internetu snažila najít nějaké relevantní informace na dané téma, ale nic moc konkrétního (statistiky rizik apod.) jsem nenašla, pouze různé diskuze maminek s vesměs negativním stanoviskem... takže teď z toho mám tak akorát hlavu jako balon a mírné deprese k tomu..
Další kontrola za týden a tam se rozhodne... Jen si nejsem úplně jistá, jak moc jestli vůbec bude brán ohled na moje přání... Nicméně v tuto chvíli stejně ani nevím, jak se správně rozhodnout :-( ach jo

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka