Přidat komentář

já myslím, že to bude stejné jako loni - každý zřizovatel MŠ si dá svoje kritéria a maminka buď bude mít kliku anebo nee.

Osobně si myslím, že by školek mělo být tolik, aby se každé tříleté dítko mělo šanci dostat, aspoň na pár dnů v týdnu. Je úplně jedno, jestli má maminku doma nebo pracující, drtivá většina tříletých dětí touží být v dětském kolektivu. Matkám, které se vracejí do práce po skončení rodičáku bych přála, aby jejich dítka byla do školky povinně přijatelná kdykoli v průběhu školního roku. Co je platné, že jim zaměstnavatel musí držet místo do třetích narozenin potomka, když se tříleté dítko samo pohlídat neumí a maminka ho nemá komu na celý den svěřit?

Ale vůbec nejvíc mě trápí situace maminek na dvouletém rodičáku, protože to se mě osobně týká - synek bude mít dva roky v dubnu, do školky mi ho nevezmou dřív jak ve třech letech a nastoupit může jedině v září, takže nejdřív až mu bude 3 a půl. Nikoho nezajímá, že chodím při rodičáku do práce, hlídání jsem si musela zařídit z vlastních zdrojů. V červnu čekám další dítko a chtěla bych v pracovní aktivitě pokračovat i s ním (hlavně proto, že nepracuju v režimu zákoníku práce, takže když se nevrátím do práce hned po mateřské, tak mi nikdo mojí židli držet nebude). Jenže hlídací babička mi půlroční a dvouapůl leté dítko najednou nepohlídá, to půlroční cizímu člověku svěřit nechci a to dvouapůl leté mi do školky nevezmou :?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka