...-

16.07.2009

Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat, užíváte antikoncepci? Gynek. mi předepsal prášky, ale slyšela jsem, že se můžou podávat i jako injekce. Jaký na to máte názor? Neškodí antikoncepce prckovi? Díky za odpověď.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky

já beru azalii,už nekojím.mlíčko mám bojovaly jsme vždycky s kojením malý se po dlouhé době a řvu přisaje ale jen nachvilku.

Pro kojici mamky je jinej tip antikoncepce.Tu injekci sem mela ja stoji 230,- a je na tri mesice.Pri prvni sem zacala presne po 14dnech spinit asi tak 14dni a po druhy to samy.Ale doktorka rikala ze to chvily trva nez se celej ten ciklus zastavi a prestanes mit MS.Ted uz delsi dobu nekojim takze sme se z doktorkou schodli ze nema cenu ji dal davat.Navic by sme chteli pristi rok zadelat Nikolce na brasku a po te injekci to trva az rok nez se podari znovu otehotnet tedy nez zase cen cely ciklus nabehne tak jak ma :a: Ale jinak moje segra je sni strasne spokojena.

Každá antikoncepce se dostává do MM, je jedno, zda je to Cerazete,Azalia, nebo kterákoliv jiná. Nemluvím o tom jaký je to humus pro organismus ženy.

In reply to by Lízátko

já jsem 6 týdnů po porodu a mám Cerazette,ale ještě jsem to nezačala brát. Ptala jsem se dr.jestli nevadí při kojení,ale strach mám.Ale další mimčo zatím ne,nechci otěhotnět ani spolíhat na kojení jako antikoncepci :n:

26.06.2009

Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat, Natálka má pořád rymečku. Dokt. říkala, že je to normální, ale mě se to moc nezdá. Co myslíte? Děkuji za odpověď.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, Marktétka má taky rýmu. Přivezli jsme si jí z porodnice. Ale má jí žlutou a odsáváme odsávačkou. Jinak nemůže spinkat ani papkat mlíčko. Dr. nám dala kapičky připravované vlékárně na bázi antibiotik. Vůbec se jí rýma nelíbyla. Včera jsem jí začala kapat a dneska už je to daleko lepší-takže jsme se snad vnoci i lépe vyspíme. Pokud má rýmu jen vodovou bez zabarvení, tak odsávej a stačí když jí budeš vytírat nosánek mořskou solí...Ale i tak by jí rýma neměla trápit déle jak týden.....

malý dětičky se po porodu čistý (od plodovky) a mívají ucpaný nosánek..nic bych nedávala..pokud mu rýma neteče z nosu a nechrochtá..my to měly do 2.měs.

In reply to by Raduš.ka

Neteče ji z nosu, jen jakoby chrčí, možná ho má občas ucpaný k ránu. Dokt. doporučila jen Libenat?... (teď si nemůžu vzpomenout na název), ale mám ji to nakapat před kojením. Ale už tu rymečku má 2 týdny :(

In reply to by ...-

přesně, jak Ti píše Alfa, oni chrčí, ale neni to rýma, opravdu se čistí od plodovky. Davídek to měl taky docela dlouho. Ty kapičky se jmenujou Libenar a docela pomáhaj. Nám je doktor taky doporučil, prej i zvlhčujou sliznici. Je to vlasně jen slaná voda. :)

13.06.2009

Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat, mám měsiční miminko a samozřejmě bych ji stále chtěla fotit, ale můžu jen s bleskem. Nevadí to? Nepoškodí blesk dětské očička? Děkuji za odpoveď.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já fotím s bleskem malého od narození, bo bez blesku bych neměla jedinou ostrou fotku, a nezdá se, že by mu to škodilo. Nějaký fotograf říkal, že to je blbost, že blesk nemůže uškodit, tak nevím...

Jejda holky, blesk ne, muze poranit sitnici, dite nema jeste oci zcela vyvinuty a taky reflex, aby je prihmourilo. Muzete mu oci opravdu nenavratne poskodit. Vznikne jizva na sitnici a to nejde vratit.......

BLESK NA DETI MIN DO PUL ROKU NEPOZIVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!

jsem optik

jejda, tak tohle mě nenapadlo...tedy neseděla jsem s foťákem úplně u obličeje a nemířila přímo do očí, ale blesk jsme používali...byli jsme dál a malou si přiblížili

13.06.2009

Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat, mám měsiční miminko a samozřejmě bych ji stále chtěla fotit, ale můžu jen s bleskem. Nevadí to? Nepoškodí blesk dětské očička? Děkuji za odpoveď.

Kliknutím vložíte smajlíky:
23.04.2009

Ahoj maminky a těhulky. Mám takový dotaz, nechci moc dlouho malou přenášet(termín mám dnes), nevíte nějaké rady na podporu k porodu? Třeba skákat na balóně, horka koupel, spermie, ještě něco vás napadá? Díky za odpověď.

Kliknutím vložíte smajlíky:

bohužel, přenáším také a nic mi nepomáhá, už jsem zkoušela i dřepy (včera) a dneska mi doktorka řekla, že hrdlo není ani zkrácené, takže mimčo prostě nespolupracuje

to,co jsi vyjmenovala+ mytí oken,chůze do schodů a skládání dřeva a...prd:-) nepomohlo nic.Přenášet by tě neměli nechat dýl jak týden a malá ven půjde až přijde její čas neboj,max tomu pomůže Dr. a termín máš podle UTZ? Já ho měla i tak o týden kratší a porodila jsem v podstatě tak,jak jsem měla..

Jak říkáš, je spoustu věcí, ale bohužel, záleží na mimčovi, kdy půjde ven, takže rodiče se můžou snažit jak chtějí a sexovat i 3x denně. A ještě k tomu je to býk a ten má super tvrdou hlavu :a:

14.04.2009

Ahoj. Dotaz, co je to hamiltonuv hmat??? To můžu říct doktorce, že chci rodit dřív? Jsem 39 týden

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky tak já nevím, mně Hamailtona dr.dělal v 38tt a stejně jsem po 40tt 6dní přenášela.Hamilton ti může pouze pomoci, ale určitě sám od sebe nevyvolá porod.Pokud na porod prostě nebudeš připravená, tak ti ani ten nepomůže.Zeptat se na něj ale u dr. určitě můžeš.

to je uvolnění porodních cest, dělá to doktor a rozhoduje o tom sám kdy - musíš na to být tam dole připravená. většinou potom následuje porod, ale není to pravidlo, jsou tu holky, kterým to dělali i 3x než porodili...

In reply to by bonparka

Ještě dotaz: A podle čeho určuje, že ten hmat udělá nebo ne? Když už jsem otevřená na 2 prsty, ale jinak jsem v naprostém pořádku (nemám otoky, ani tlak), tak doktorku můžu poprosit o ten hmat? Mám totiž bříško už hodně velké a strašně těžké...

14.04.2009

Ahojte maminky. Už mám skoro před porodem a teď mi už 2 týdny teče mlezivo, ale jen z jednoho prsu, to druhé nějak stávkuje. Srovná se to po porodu? Nebo to není v pořádku? Mám si to druhé prso nějak mazat, třeba Bepantelem? Díky za radu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Už taky zjišťuji, že mi teče mlezivo, víc z jednoho prsu, to mám i mokrý flek, ale když zmáčknu druhý, tak taky teče :a:

je to uplně v pořádku-mě neteklo vubec a jen jsem jednou!!!!doslova vymáčkla z levého prsu jednu jedinou kapičku-tod vše :c: a z druhého ani to né.....dnes máme narozeniny-5.měsícu a stále plně kojím :qu: nesouvisí to s budoucí tvorbou mléka :n: takže klíííííd :one:

23.03.2009

Ahoj maminky. Chtěla jsem se zeptat, konečně jsem se rozhoupala vyprat dětské oblečka, peřinky atd. Vím, že se doporučuje prát aspoň na 90 nebo 60 stupňu, aby zničit bacily! Jenže na spoustu dětských dupaček je povolena teplota jen 30. Tak co s tím? Stane se něco když to vyperu na 60? Díky za radu

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by Binom

Ahoj, proč se věci na mimi žehlí bez napařování? kvůli té vodě? že by vní mohli bejt bakterie? jinej důvod mě totiž nenmapadá. Já věci žehlila s napařováním ona spousta věcí pez napařování ani nešla. Nebo jsem je postříkala vodou-což je vlastně to samé... :a:

Taky jsem prala vše na 40,aněkdy jsem si prádlo i namočila než jsem ho prala.Používala jsem Lovelu,je příjemná a pro dětičky :one:

Ahoj, tak na 60 a 90 pereš jen povlečení, plenky a zavinovačku. Oblečení stačí vyprat na 40°. bacili jsou všude a miminko beztak neochráníš-to bys ho musela vozit v igelitu. Většinu oblečení žehlíš-žehlení je důležité aby se oblečení zbavilo prášku na praní - aby nedráždil miminko. Hlavně nevěř tomu že dětské prášky jsou něco úžasného...je to stejné svinstvo jako vše ostatní.....
Když vypereš věci co jsou na 30° nebo 40° na více, tak se ti to může srazit a nebo to může mít žmolky..vůbec bych si stím nedělala hlavu. :a:

08.03.2009

Ahoj maminky. Včera v noci jsem lezla otevřít okno a když jsem chtěla vylézt zpět na postel zakopla jsem o něco. Hupla jsem na postel, ale tím pádem mi ujela jedna ruka a lehce jsem spadla na bříško. Sice to ani nebolelo, postel je měkká, ale v ten moment se ve mě krve nedořezali jak jsem se lekla jestli se něco nestalo malé. Jsem v 33.týdnu. Hned začala kopat a i teď se hýbe, ale ještě se třesu! :§) Plodová voda by měla náraz ztlumit, ne? Stalo se to někomu? Děkuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj. Mě osobně se to nestalo, ale kamarádka v zimě uklouzla a spadla přímo na břicho. Nestalo se nic, naštěstí. Myslím, že pokud nemáš bolesti, nešpiníš a cítíš se dobře tak je vše ok. Při takovém malém pádu by se nemělo nic stát.

07.03.2009

Zdravím všechny maminky. Chtěla jsem se zeptat, taky váš tak bolí dole záda? Když chvíli stojíte nebo jdu něco nakoupit či jen špatně sedím, tak to začne bodat. Nevíte jak se toho mám zbavit? Každé ráno 20 min. cvičím, ale moc to nepomáhá. Mám 33. týden. Budu vděčná za každou radu!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, mě záda bolí už od začátku těhotenství a je to čím dál horší. :§) Teď jsem 27 tt, tak už to snad nějak vydržím. Nic mě nepomáhá, taky každý den cvičím a koupu se v soli proti bolesti zad. :dance: Myslela jsem, že bych šla na masáž, ale u nás žádnej salon není. Lékárnice mi radila zkusit francovku, tak ta maličko pomůže. :j) Nebo, když se to nedá vydržet, tak Paralen.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka