31.týden

23.02.2011

Ahoj holky,tak pár zpráv i o nás.Včera jsme byli na kontrole a všechno je v pořádku,jak má být.Tlak i moč v pohodě,vzali nám krev a uvidíme se za 3týdny.Připadá mi,že nějak začínáme přibírat a taky jsem už objevila,že mi otékají kotníky.O rukou se ani nezmiňuju,připadám si hlavně ráno jak po obrně,neudržím v nich ani zubní kartáček.Zítra máme další hodiny předporodního kurzu,tak už se moc těším.Vím,že máme ještě dva měsíce před sebou,ale připadá mi to už tak blízko....hrozně to letí.Pohlaďte bříška a mějte se krásně.Jo,nevíte některá,jestli mám nárok na rodičák hned po narození prcka nebo jak to vlastně je?Jsem na ÚP,rok.

Kliknutím vložíte smajlíky:

jak ti píše maminka pode mnou. S rodným listem dítěte a s potvrzením, že ti nikdo neplatí mateřskou (to mi vystavila dr. na gyndě), zajdeš kdykoli po porodu na sociálku (vyplácejí to i zpětně - tedy ještě v r. 2009 to tak bylo). Sepíšete to tam a je to hotovo. Také musíš do 8 dnů od narození přihlásit dítě ke zdravotní pojišťovně a měla bys tam u sebe nahlásit změnu, že patříš do kategorie, za kterou platí pojistné stát (tedy pokud už tam nepatříš tím, že jsi u UP - v tom se nevyznám - já jsem v domácnosti, tj. osoba bez vlastních příjmů).

tak si to užívej co to pujde,ten poslední měsíc je nejhorší,když jsi rok na UP tak nastupuješ automaticky na 4-letý rodičák ode dne porodu a z těma rukama ,pokud tě ráno brní a necítíš je a mravenčí ti v nich tak si zajdi na neurologii,dají ti obstřik a budeš mít klid,nemusíš se ničeho bát na těhu to nemá vliv

ahoj tak to jsme na tom podobně, jsem 32 tt a přibírám snad každej den :) hodně mám žravou, bolej mně záda, mám křeče do lýtek ze spaní, špatně se mi dýchá, a nemohu vůbec spát, ani usnout, je to horor ale musím vydržet :) odpočívat se snažím ale neumím cely den ležet, tak jdu nakoupit, uklidím , navařím a tak...tak držím palečky u porodu

In reply to by wicca29

Ahoj,je mi jasné,že v tom nejsem sama,všechny to víceméně prožíváme stejně a je super,že o tom takhle můžeme pokecat a trochu si postěžovat :-).Já sice odpočívat umím,ale nechci,taky jsem akční,takže si každý den důkladně naplánuju a stíhám toho co nejvíce.Díky,taky ti držím pěsti,ať je vše ok a porod je rychlý a v pohodě.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka