Deníček uživatele roosa

24.02.2016

Krásný den holky,

ahoj :) a císaře bys měla proč plánovaného?Jen proto, první byl císař?Za mě se teda přimlouvám zanázor nového doktora-pokuď splníš všechny podmínky (jako velikost dítěte,správná poloha,jizva v pořádku)-určitě není nutné rodit znovu císařem... mám několik kamarádek,které zvládly po prvním císaři rodit normálně a byly maximálně spokojené... takže určitě doporučuji raději zkusit normální porod (pokud to půjde),i za cenu rizika toho,že se to zvrtne v akutní císař (malé procento) než rovnou plánovaný... myslím si,že je to zbytečné,pokuď je to jen z důvodu předchozího císaře... já taky měla prvního akutního císaře a od začátku druhého těhu jsem počítala a moc jsem chtěla přirozený porod... bohužel malej se netočil,zůstal KP  proto i druhý porod byl císařem :( ale děsně mě to mrzelo :(

19.01.2016

Krásný podvečer maminky :-),

je neuvěřitelné, že na tento webík jsem si udělala čas po téměř pěti letech :00: .

Nyní jsem po druhé těhulka a termín porodu mám 5.5. 2016, ale protože budu mít plánovanou sekci tak termín se o 14 dní posouvá dopředu *smile*  a proto jsem si dovolila oslovit právě Dubňátka. Snad se nade mnou smilujete :€s€: . Momentálně začínám 26 tt. (neuvěřitelné jak to letí) a na 70 procent to vypadá na holčičku, doma mám Štěpánka v 4. května bude mít pět roků :€s€: .

Tak přeji hezký večer :h: :h:  

Ahoj, moc ti gratulluju a je super, že čekáte zřejmě páreček, i když hlavní je zdraví :-). Moc a moc držím palečky. Můžu se zeptat, proč máš plánovaný císařs. řez?

In reply to by Keltka

Děkuji :€s€: ,

plánovaný císař mám z toho důvodu, protože u Štěpána byly nějaké problémy a to byl akutní císař a když jsem se na to ptala doktorky, tak mi potvrdila, že tentokrát to bude už plánované.

Jinak včera jsem se tu sanžila po těch čtyřech letech znovu rozkoukat a docela mi přišlo, že už tu není až tak plno jako kdysi. Třeba klubík květňátek 2016 tady vůbec není... 

In reply to by roosa

Gratuluji!! A přeji at jde vse hladce!!! Můj sYm mel v prosinci 4 rocky a 19.4 by se nam mela narodit taky holčička:). Jinak jsem tady byla taky v roce 2011 a to jsme si tady s zenskyma psaly každy den. Letos to opravdu nejak vázne:(. Hodně ženských je asi na fb. Nebo nevim.  A císař proběhl v pohodě bez komplikaci?Ja rodila
maleho normalne, ale mam vcelku větší strach z porodu ted . No kdoví, jak půjde druhy porod. No nic, tak si to užívej , protoze jak víme, strasne to letí! Za chvíli máme drobečky u sebe. :).

In reply to by Sanula

Taky gratuluji k holčičce :-),

taky jsem si říkala, že fb vládne síti :-D. Je pravda, že s holkama z květinek 2011 už komunikujeme také jen přes fb, ale říkala jsem si, že snad tady nad tím tolik maminek nezanevřelo :-).

Vlastně do poslední chvíle jsem u štěpánka doufala, že budu rodit přirozeně, vše tomu nasvědčovalo, ale během vysokých kontrakcí se ztrácelo na monitoru jeho srdíčko tak akutní císař, ale ten byl v pohodě. Sice nejhorší na tom bylo, že jsem byla v plné narkóze a když jsem se na pooperačním vzbudila nikdo nevěděl co je s prckém, jestli žije.... až na pokoji přišla sestřička že je to v pohodě, krásně křičel a byl růžovoučký :€s€: . Teď budu ráda za lokální anestezii tak uvidíme.

14.09.2011

Hezký den květinky,

In reply to by Rokl

Tak pokroky jsou. Jak nám nešlo pasení koníků-tak to jen stačilo ukázat jak na to a už to zvládá bravůrně. Ale ještě cvičíme ať ten lenošek začne zvedat nožky nahoru, ale mám pocit, že si dělá co chce :s: . Když cvičíme tak bud na to prdí a ještě se tomu řehní nebo je zvedně jen aby se neřeklo, ale zase když chce tak si je zvedá sám od sebe během dne. Holt už to nevidím tak tragicky, prostě jeo 14 dní dřív a tak si synáček dává na čas. Sice s ním mám cvičit 4x denně, alepřiznávám, že to kolikrát ani nejde, ale hlavně že se něco děje. a nemluvím o tom, že když ho krmím tak si začne dělat jakési sklapovačky :#o: . Tak doufám, že to není nějaký nešvar který se naučil špatně.No uvidíme :a:

13.09.2011

Zdravím vás květinky,

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No právě my už čtvrtého měli čtyři měsíce a pořád nemohl přijít na to jak ty nohy a ručky k tomu použít. Pomoct jsem mu měla strach at mu ještě neublížím. Plácal se tu vždycky bobech jak lachtánek :s: . Tak už se těším až se to naučí a předvede se chlapeček jak je šikovný

In reply to by KAACENKA_1

jejda, ale vždyť to není žádná tragedie :j) jen holt máte živější dítko a o zábavu budete mít teda postaráno. Bude to chtít hodně pevné nervičky. a ted koukám že to patřilo mamče víš :s:

10.08.2011

Tak vás zase zdravím květinky,

Ahoj holčiny,
já se z toho Štěpíka asi zblázním :s: . Jak už jsem tu někde psala včera jsme se objednali na tu neurologii a odpoledne dám malého na břuško a on si začne tu hlavinku otáčet :qu: a i vydržel, a když ho mám na rukach tak taky už pěkně otáčí. No mě picne :C]]: . Tak uvidíme jak to malému pujde a přinejhorším týden před zavolám doktorce jestli tam máme vůbec chodit-ale vypadá to že to rozhýbe :one: .
A jinak vám moc děkuji za rady papa

In reply to by roosa

jak sem psala malýmu se to taky ani ne do mesíce spravilo ale pak kvuli tomu že sem doma nepoctive cvičila špatně pásl koničky že zvedal nožky a rozplazil se až ted v deseti mesisicách a otáčet se na břichu začal v sedmi mesicich ale každý dítko je jiný určo bude vše ok:)))

ahojky..nos malýho v klubíčku..všem řekni at na něho mluví z druhý strany na kterou hlavinku neotáčí ..hračky dávaj na levou stranu..otočila bych i postýlku a kolotoč pokud je na nem aby měl vše na druhou stranu..ono ho to donutí..my cvičíme vojtovku taky od dvou mesícu co začal preferovat pravou stranu..máme za sebou šíleně moc vyšetření at už rtg páteře klíční kosti zda nedošlo neco u porodu pak sono hlavičky a jicnu. pak magnetickou rezonanci. no hruza pak ve 4 nebo v 5mesíci špatne pásl koníčky furt se mu zvedaly nožky a neměl stabilitu take sice se hlavinka po cvičení za mesíc zpravila ale pak ti koníčci. no a kolem sedmého mesice cvičily kvuli tomu že ještě neplazil a nelezl..ted nám bude deset mesícu sice má trošku placatejší hlavinku ale až mu narostou vlasy tak už to moc nepujde videt..hlavička se docela vyrovnala..už se houpeme na kolínkách a plazime se...ale hlavní je že pokud budete vojtovku cvičit tak se opravdu snažit cvičit poctivě já to třeba pár tejdnu flákala a pak to šlo videt že když sme začla že to šlo rychle..no uvidiš mnoho štěstí a sil:))

In reply to by sharcza

Ahoj je pravda že když tu hlavinku zvedne tak zbedá i nožky :\/: bobek malý. Ted jsem ho objednávala na neurologii a jsme objednání až na 12.9. tak snad se to do té doby spraví. Bude muset být šikovný

Ahoj, jsme dubňátko a taky jsme měli predilekci a podle neuroložky byla trochu pozadu, takže cvičíme vojtovku a teď už zase začínáme být spíš trochu napřed, takže žádný problém. Holka sice huláká, ale protože musí cvičit a hned po cvíču zase jakoby nic, byla jsem z toho vedle (zvlášť když nás poslala na UTZ mozku) ale vše dobře dopadlo, teď to beru s úsměvem a užívám si jak malá roste. Vem to tak, že bude malá pod dohledem :))

18.05.2011

Ach jo, dneska jsme byli u doktorky na prohlídku v druhém týdnu a máme nišší váhu než když nás propouštěli z porodnice. A to porád papa já už nevím :r:

Ahoj!!! Opravdu si z toho nic nedělej!!! My taky chodíme na kontrolu váhy. Malé je 11 dnů, zatím ani náhodou není na porodní váze. Dr. to níjak tragicky nevidí. Taky kojím přes kloubouček (zaplať pánbůh za něj!!), nic nepřidávám. Ale moc dobře Ti rozumín, tolik informaci, navíc každý to řekne jinak a pak, co si z toho vybrat? Navíc hormony a nejistota a člověk je z toho špatný... :r: Určitě to zvládnete, držím palce!!! :€m:

Ahojky, zatím bych si tím hlavu nelámala, pokud ten rozdíl nebyl nějak obrovský. Každá váha váží jinak, takže bych teď začala s čistým štítem a řídila se váhou až teď a uvidíte při další návštěvě ;-)

Ahojky, nic si z toho nedělej...my měli to samé. Náš malý vážil při narození 2990g, z porodnice jsme odcházeli s váhou 2860g, a když jsme byli poprvé u doktorky, tak měl 2840g, pak přibral na 3kg a týden si držel stéjnou váhu, ale pak už začal přibírat a na poslední kontrole v 5.týdnu měl 3,60kg. Nic si z toho nedělej, jen je blbé že musíš chodit častěji k doktorce na vážení a taky jsme měli kontrolní kojení, které zjistilo, že z prsu vypije málo a tudíž ho musíme dokrmovat, ale s dokrmem jsme odcházeli už z porodnice. A taky jsem v nějaké chytré knížce četla, že některá miminka začínají přibírat až od 3.týdne.

In reply to by ClareAny

Právě my už s tím krmením bojujeme od porodnice. Musím kojit přes klobouček takže pro malého vyčerpávající a v porodnici jsem musela přikrmovat stříkačkou ted doma jsem začala mlíko odstříkavat a dávat z láhve a ještě k tomu nutrilon protože tak nějak nestíhám toho tolik odstřiknout. Ani nevím kolik by toho měl vypít. zrovna ted vypil 70 tak snad v pohodě. jak jsme šli z porodky tak vážil 2700 a ted 2620. Tak doufám, že jak půjdem příští týden na převážení tak to bude lepší. Pravda že doktorka to nijak tragicky neviděla ale já jsem z toho docela na nervy

24.03.2011

Ahojte ženské,

Ahoj, marně hledám snažilku z Opavy :)
Ta teplá sprcha sice uvolňuje stahy, ale taky může pomoct rozjet porod, tak s tím opatrně, ať nerodíš zbytečně brzo. Zvlášť pokud chceš rodit v Opavě, musíš počkat minimálně do 35. týdne. Vše co je dřív se vozí do perinatologických center (Ostrava a tak).
Tak se drž a pěkné těhulení!! :k: :a:

In reply to by Budlii

Kurec a co by ještě nechtěli jako :s: akorát vymýšlejí.
No zatím je to v pohodě už se to neopakovalo, ale raději jsem si už nachystala nějaké věci do nemocnice. Jsem hrozná na všechno mám čas a ono času ani tak moc ve skutečnosti nezbývá. A to jsem tu ještě vypotila seznam jako blázen co vše dokoupit Jááááj já jsem hroznáááá vše na poslední chvíli.
A nevíš náhodou jestli v opavské nemocnici zapůjčují monitor dechu a za jakých podmínek? Aspoň bych par korunek ušetřila.

tak to byly určitě poslíčci, já už je mívám občas taky, včera mě bolelo a tvrdlo břicho po 15 minutách asi hodinu, ale pak to taky přešlo :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky