Ahoj, já dělám roštěnky buď z hovězího zadního nebo kotlety či krkovičky. Nakrájíš cibuli a osmažíš na sádle či oleji. Maso na plátky naklepeš, osolíš, opepříš a prudce opečeš na připravené cibuli. Musíš hlídat, aby se cibule nepřipálila ( odsuneš ji bokem). Maso opečeš po obou stranách, snížíš teplotu, přikryješ a pomalu dusíš ve vlastní šťávě. Vůbec nepodlévám vodou. Musíš hlídat, aby se maso nepřipálilo. Dusíš asi 1,5 hod. , až je maso měkké. Nakonec můžeš přidat lžičku polotučné hořčice. Pokud chceš víc šťávy, přidej nakonec trochu vody se lžičkou polohr. mouky (šťáva bude hustější. Podává se s rýží nebo bramborem a k tomu okurek nebo salát. Dobrou chuť. (Jak to píšu, mám na to takovou chuť, žeto zítra uvařím taky.) Ahoj :a:
In reply to asi ne, myslim kousky masa v by Heluska11
Ahoj, já dělám roštěnky buď z hovězího zadního nebo kotlety či krkovičky. Nakrájíš cibuli a osmažíš na sádle či oleji. Maso na plátky naklepeš, osolíš, opepříš a prudce opečeš na připravené cibuli. Musíš hlídat, aby se cibule nepřipálila ( odsuneš ji bokem). Maso opečeš po obou stranách, snížíš teplotu, přikryješ a pomalu dusíš ve vlastní šťávě. Vůbec nepodlévám vodou. Musíš hlídat, aby se maso nepřipálilo. Dusíš asi 1,5 hod. , až je maso měkké. Nakonec můžeš přidat lžičku polotučné hořčice. Pokud chceš víc šťávy, přidej nakonec trochu vody se lžičkou polohr. mouky (šťáva bude hustější. Podává se s rýží nebo bramborem a k tomu okurek nebo salát. Dobrou chuť. (Jak to píšu, mám na to takovou chuť, žeto zítra uvařím taky.) Ahoj :a: