Cukrovka

16.01.2009

Ahoj holky, chodím sem asi už měsíc, ale teď jsem se odhodlala, že Vám napíšu. Dnes jsem 19+4 a po přečtení některých Vašich příspěvků jsem fakt dostala strach z toho, abych neměla těhotenskou cukrovku. Ty testy se dělají každému nebo jenom když má dr. nějaké podezření? Já jsem do 16tt vůbec nic nepřibrala, spíš jsem shodila kilo a za poslední 3 týdny mám 3 kila navrch, tak mi jde z toho hlava kolem. K Dr. jdu v pondělí, tak uvidím co mi na to řekně. a s tím sladkým jsem na tom taky docela špatně, protože od té doby co jsem těhu tak nevím co všechno bych splácala. Myslíte, že jsem si s tím docela zadělala? Jajda

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak to jsme na tom podobně. Já dokonce někdy kolem 15tt měla hodně sucho v puse (nemohla jsem ani spát), což je další příznak, ale doktor říkal, že výsledky jsou ok a to sucho se mi pak i ztratilo, ale doteď jsem nepřibrala vlastně nic (jsem teď 19+3 podle MS - podle UZ cca 18+4). Ale testy by to měly každopádně odhalit, pokud cukrovku opravdu máš. Budu nám oběma držet pěsti ať je to :one:

já se taky bojím, že budu mít cukrovku, máme to totiž v rodině. Obě moje babičky si píchaly inzulín. Navíc mám slušnou nadváhu i vyšší věk. Kupodivu mě ale zatím celé těhotenství provází spíš nechuť ke sladkému, čokoláda mi smrdí a sladší bábovku ani nedokážu polknout jak je to nechutný na jazyku...
Ze sladkého jím vlasně jen ovoce a zeleninu. Takže jakoby moje tělo drželo dietu už o počátku. Uvidíme.
Důvěřuj více přirozeným procesům, ten prcek dole si řekne co chce. Tady máš odkaz na počítadlo na babywebu. Já bych měla se svojí váhou přibrat za celé těhotenství 0-7kg kdybych měla před otěhotněním jen 50kg tak by i nárustek 18 kg byl normální. Takže jestli jsi spíš vyžle jak říkáme my baculky, tak musíš pořádně přibrat, aby ten porod to tělo vydrželo. U mě se zas tělo přílišnému nárustu váhy brání, což už by taky mohlo znamenat riziko. jesm 21 +1 a mám o kilo míň než před otěhotněním.
Cukrovkářky mívají akorát větší miminka ale odrodit se to dá taky dle slov mé známé která už má 4 děti a cukrovku měla pokaždé. Takže klídek, zbytečně se nestresuj. Stresama škodíš miminku rozhodně víc než pořádnou dávkou jídla :-) .
Do vyšetření nejdříve ve 24. týdnu se stejně nic nedovíme.
Držím nám oběma palečky :a:

ahoj,já taky sním na co přijdu a při prvním těhulkování to bylo zrovna tak.Ted při druhém těhu se na tu cukrovku teprve musím obědnat.Ale nic se neboj a nestresuj škodí to miminku a tobě taky!!!Jo a já jsem 19+3.Už víš co to bude???

In reply to by monikaD

Ahoj Moni, děkuji moc za odpověď, trochu mě to uklidnilo :dance: Ještě nevím co to bude, na velký ultrazvuk půjdeme až 28.1. :§) Ale jde strašně moc zvědavá. Vždycky jsem si přála holčičku, ale tak nějak od začátku těhotenství mám pocit že to bude kluk - vlastně si už jinou možnost ani nepřipouštím :!k: , ve finále je mi to jedno, hlavně, aby nám ten ultrazvuk všem dopadl dobře. A vy už to víte?
Všem Vám holky přeji příjemné těhulkování. Jajdus

In reply to by Jana Chudáčková

Dr mě to řekl hned v 15 týdnu,to jsem sama byla překvapená,že tak brzo to pozná!!Ale příští pátek jdeme na genetiku,tak tam by nám to měli potvrdit!!! :cc): Ale jak me to ukazoval-tak by to poznal i slepý!!! :s: :s: Tak se krásně ukázal...No prostě jak chlapi,holky jsou stydlivé!!!

Ahojky,já taky sním na co přijdu,a při prvním těhulkování to bylo zrovna tak a cukrovku jsem neměla.Těd při druhém těhu se tam musím teprve obědnat...Ale ničeho se neboj,není to tak špatné!!!Zbytečně se nestresuj!!Škodí to niminku,a tobě taky!!Jo a já dnes jsem 19+3..Víš už co to bude??

Ahoj Jani bud v klidu já jsem se celé těhu cpala sladkým, nabrala jsem 25kg a cukrovku jsem neměla. Emča se narodila a měla 2.70 takže ani ona nebyla tlustá, ted jí budou čtyři měs, já mám nahoře ještě sedm kilo. Ten test na cukrovku se děla všem těhulkám a vůbec se toho neboj. dají ti vypít po odběru krve půl litru čaje s cukrem (hodně sladký) a pak ti dělají další dva odběry a to každý po 55minutách a tím se zjištuje jak se oganismus vypořádá s cukrem a jestli máš těhu cukrovku, aby mimi bylo v pořádku. Takse neboj ničeho

těhotenská cukrovka NENÍ ze sladkostí, je to stav kdy tvé tělo produkuje méně inzulínu než potřebuješ ty i miminko. Dá se ovlivnit dietou - vyloučením jednoduchých cukrů a omezením sacharidů, že budeš přijímat v jídle prostě míň cukrů, ale to, jak jíš v těhu určitě neovlivní jestli jí dostaneš :n: :one: někdy je nutno si píchat inzulín, já si píchám už od 27tt.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, já si píchám inz. 3x denně, pokaždé před každým hlavním jídlem, píchám si jen 2 jednotky, což je fakt malilinko, a krásně mi to glykémie drží - měřím 2 hodiny po jídle a mám to tak 5-6, což je ideální, 2h po jídle to má být do 6,6. Průměrnou dlouhodobou glykémku mám teď 5,4, takže paráááda. To jestli budeš mít inzulín by měl rozhodnout lékař, já ho taky nechtěla, mám šílený strach z jehel, ale dieta mi nezabírala, uškrtila jsem sacharidy na maximum, to jsem měla cukr v normě, ale zas jsem měla v těle ketolátky (=že má miminko hlad), takže inzulín byl jediné řešení jak neumřít hlady a zároveň nemít vysoký cukr. píchám si cca 7 týdnů a už je to brnkačka, fakt to nic není, a jak sama říkáš, jsem v klidu, když vidím, že ten cukr je fakt v normě, předtím jsem byla hrozně vystresovaná - jednou mi to vylítlo až na 9,2 a já byla přesvědčená že to dítě určitě kv. mně umře (což je blbost) a řvala jsem jak malá... Takže být tebou se domluvím s tvým diabetologem, já byla na dietě jen 10 dní a měla jsem glykémie aspoň jednou denně hodinu po jídle kolem 7,4 - 9, což bylo hodně (maximum je 7,2) a pak mi hned dali ten inzulín.

Ahoj Jani, no jak se to vezme...těhotenská cukrovka je ze sladkých a nezdravých jídel, takže určitě to můžeš ovlivnit...já to raději s tím sladkým nepřeháním...chodí na to každá...a s tím přibíráním to mám stejné..první týdny -1kg a teď jsem 18+5 a mám +2,5...taky jdu v pondělí na kontrolu...tak ať nám to dobře dopadne!!! :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky