Je mozne mit jedlika ci po UM je brzo hladovy?

14.01.2016

Maminky jdu si zase pro radu. Mam druheho syna, jelikoz prvni nebyl a neni jedlik, tak je pro mne toto nove. Druhorozeny syn ma pet tydnu, je pul kojen a pul dokrmovan. Jelikoz je opravdu jedlik, tak me mlicko mu nestaci. Ale to neni to proc pisu. Jelikoz uz treti den jedu to pul kojeni a pul UM behem 24 hodin. Po kojeni, kde mi vypije obe prsa mi vydrzi max hodku a pul. Kdyz pak dalsi papani mu dam UM, tak vypije v peti tydnech 120 ml a nemel by problem drive, ale dodrzuji davkovani. Jenze problem je v tom,ze zase za hodinu a pul po UM uz ma hlad, cuca si rucicky anebo hleda prso, poznam na nem,ze chce jist... Jenze ja vim,ze se mysi dodrzet po UM tri hodiny a tim padem ho hodinu a pul drzim o hladu. Nevim,zda to pripsat rustovemu spurtu nebo tomu,ze je opravdu jedlik. Jelikoz za posledni tri dny jen jednou kakal. Jen podotknu,ze za dva tydny pribral 800 dg. Na prdiky netrpime a boleni taky nema. UM mame Beba comfort. Dekuji za nazor.

Kliknutím vložíte smajlíky:

za dva týdny 800g a dokrmuješ???Ano,pravděpodobně jde o růstový spurt,chce to častěji kojit,klidně po té hodině a půl... jinak UM bych rapidně omezila,přibrat skoro kilo za 14 dní,to je výkon :€s€: :€s€: 

In reply to by Shaun

Protoze jsem kojila kazdou hodinu a stejne byl rev,ze ma hlad..odsavala jsem po kojeni, brala homeopatika, pila meltu a jedla vse co podporuje tvorbu mlrka a stejne to bylo malo :-(  jako prirustek je jedna vec, ale tim,ze dite rve ze ma stale hlad je ve druha. Proste ma velke brisko...udelala jsem maximum a stale delam, protoze se porad snazim co nejvice kojit..

In reply to by mamina2010

Víš, ono někdy chvíli trvá, než se produkce upraví, nebo chce být prostě s tebou, nebo ho zlobí břicho, zuby....možná se stresuješ zbytečně :) a přiděláváš si zbytečně práci. Neber to tak, že bych byla kojící fanatik, ale mně přijde kojit mnohem jednodušší :) a nakonec i pro to dite je to super. Nemusíš se crcat s lahvema, je to kdykoliv po ruce, netloustne se po tom a je to táááák zdravé. Být tebou, já bych to prubla: zaúkolovat ostaní, ať se postarají o ostatní děti, zalízt s mrňousem do postele, tulit a kojit, jak se mu chce, třeba dva dny. A nestresovat se, hlady neumře a UM je výdy po ruce, kdyby něco. :) a uvidíš. Když nic jiného, tak se užijete .)

In reply to by mamina2010

jo,jenže 800g za dva týdny?To je evidentně překrmený :( tudíž bych UM faaakt rapidně omezila,navíc teda děláš to fakt blbě,když už máš pocit,že musíš dokrmit,tak máš dokrmit hned po kojení,tak aby byl sytý (neznamená to ale,že mu dáš,co chce,některá dítka jsou bezedná a prostě pijou,dokud je-měla jsem kamarádku,co takhle kojila a malej normálně chlemtal dál a přitom už zvracel,jak byl přepitý!!) a ne ho nakojit a za hodinu dát UM :( Měj na paměti,že zatímco z MM být tlustý nemůže,tak z kombinace kojení + UM bohužel může :( takže opravdu pozor na překrmování :( navíc teda produkce MM se opravdu mění,třeba to nestačilo před měsícem,teď už by to stačilo :€s€: navíc nechápu,z čeho jsi usoudila,že má hlad,když řval?Při dobrých přírůstcích bude mít těžko hlad,spíš ho bolelo břicho z toho,jak jsi kojila po hodině...

 

In reply to by mamina2010

jasně že se to může stávat. Co dítě to originál. Já bych tedy nakojila, dodělala UM a hned dokrmila. Pak by ty tři hodiny měl vydržet. Čekat jestli bude mít hlad je podle mě zbytečně složité a vlastně pořád je krmíš. Praktikovala jsem to takhle u první dcery, byla kojena a dokrmena UM a vydržela 3 hodiny.

In reply to by Ivik77

Ja mi davam pit. Koj.vodu ne,ale hermankovy cajik. Ale bohuzel o tim neosalim :-(  jen na par minutek a pak zase rev a hledani jidla. Pak uz tim jak ma hlad, tak ten cajik malinko vyhazuje, protoze uz mu i kruci v brusku. Je to trosku utrpeni ho drzet tri hodiny. Proto si myslim,ze i nekaka, protoze vse vstreba. 

In reply to by mamina2010

Upřímně?  Já ty tři hodiny taky nedodržovala. Někdy voda pomohla, někdy také ne. Pokud jsem měla pocit, že má hlad , tak jsem holt dala dřív. Problém nebyl žádný. Jen váha byla krapet větší, ale tu nikdo neřešil. 

In reply to by mamina2010

Ahojky,

nase mala pila v 6-ti tydnech 150ml na davku kazde 2,5 hodiny-vubec to neres-on pak najde svou miru-ve 3 mesicich pila 6-7x denne 210ml (v pul roce vazila 8,5kg) a pak najednou zacla v jidle ubirat a ted v roce ji uplne normalne a ma 10kg=ja bych se ridila podle nej ;-) 

In reply to by Freya

A co se dodrzovani tech 3 hodin mezery tyce-vubec to neplati pro vsechny-pokud nezaznamenas,ze by mu to nedelalo dobre,tak mu klido dej uz po 2 (konzultovala jsem to s detskym gastroenterologem ;-))...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka