Prosím o pomoc.

12.07.2014

Ahoj holky,

chtěla jsem se jen zeptat než půjdu k doktorce a jestli to vůbec má cenu. Už pár dní, mě trápí nevolnosti. Sem tam se mi to uklidní, že mi je jen zle, ale před dvěma dny jsem jen zvracela a nemohla jsem vůbec nic jíst. :( Včera jsme s manželem šli do Kauflandu a když jsme stáli ve frontě u pultového prodeje, tak se mi udělalo strašně zle. :/ Takhle mi snad nikdy nebylo. Začalo se mi stmívat před očima, zalehly mi uši, hučelo mi v hlavě, ztrácela jsem kontrolu nad tělem a hrozně jsem se potila. Manžel mě okamžitě sebral a šel se mnou na pokladnu. Tam mě to chytlo znovu. Bývalá kolegyně mě poslala si sednout do O2 prodejny. Tam se to trošku uklidnilo. Asi ještě půl hodinky jsem seděla v Kaufu na lavičce. Naštěstí jsem nezačala krvácet a teď je mi dá se říct, že dobře. Já jen, jestli je to něco neobvyklého, třeba z vyčerpání kvůli nedostatku přísunu potravy a nebo to může být něco, co by se mělo řešit s doktorem. :/ Nerada bych po čtvrté o miminko přišla. Za každou radu předem děkuji.

to bude urco tlak, ja tohle mela casto, cely tehu, i u porodu a po nem jeste.. mela jsme tlak 90/40 prakticky nonstop.. taky jsme porad zvracela anemohla jist, (pribrala jsem 2kilca za celytehu,ale nabrala jsem pred tehu, tak mela mala zasoby a brala to ze me :///: ) Taky kvuli tlaku jsem mela probelm pak v leze, hned jsme sla do mdlob, dr tomu rikali syndrom dute zily.. ze jak lehnu tak se to tam nejak neprokrvuje pod hrudnikem a omdlivam..utz se mi delal 40minut misto treba 10minut, vzdy chvilicku a jak jsem omdlivala tak zas pockat atd.. a mala byla v poradku :) Je to jen takova neprijemnost k tehu, nos u sebe piti a nejakou sladkost treba.. Ale v tvym pripade, kdyz jsi uz 3x o mimi prisla bych resila s dr i kazdou blbost a klido pido se nevyhybala hospitalizaci, vsak jde omimco i o tebe, takze kdyz se ti neco nezda, sup k dr, radci 100x zytecne nez jednou pozde :a:

In reply to by Loty

Ahojky,

nejspíš to vážně bude ten nízký tlak. :) Měla jsem s ním vždy problémy a kolikrát jsem měla od dr. naměřený 80/50, což říkal, že je hodně málo. Překvapilo mě to tak hodně, protože jsem v předchozích těhotenstvích takhle netrpěla. První, takzvaně "nechtěné", nebo-li neplánované, později chtěné těhotenství probíhalo tak, že jsem jedla až příliš, žádné nevolnosti, žádný nízký tlak. Vypadalo to, že to je všechno v pořádku. No, asi ne. V desátém týdnu, jsem začala hodně slabounce krvácet a moje mamina mě z práce okamžitě vezla do nemocnice. O 4 dny později jsem potratila a řeknu Ti, pohled na to "mimčo", nebyl zrovna nejpříjemnější. Potratila jsem ho přes noc a ráno ho měla v kalhotkách. Nevěděla jsem, jestli mám ještě brečet, protože doktoři se tam chovali jako řezníci a takřka mě na to drsně připravili hned první den, co jsem tam přišla. :/ V druhém těhotenství, takřka vymodleném jsem chodila k doktorce dvakrát až třikrát týdně a se vším. Těhu probíhalo v pořádku, měla jsem jen jednu vadu. Silnou infekci tam dole, což do dneška nechápu jak! S paní doktorkou jsme dělaly co šlo, abychom miminko udržely. Znovu jsem totiž začala v desátém týdnu slabounce krvácet. Zoufale jsem se snažila myslet pozitivně. Pár dní před svatbou se to trošičku zlepšilo. Nálada stoupala, myšlenky se upnuly na něco jiného a člověk lehko "zapomněl" na trápení. Obrad, hostina i oslava mých narozenin probíhala v naprostém pořádku, i když svatba byla devatenáctého a mé narozeniny dvacátého. Všichni jsme se perfektně bavili. Bohužel, 21.10.2013, což jsou 2 dny po svatbě a den po narozeninách, jsem se v noci probudila s příšernými bolestmi a následně i prudkým krvácením. Než jsme s manželem dojeli do nemocnice, tak jsem potratila. :( Do dneška mě to hrozně bolí, ale jdu dál a nevzdávám se. O pár měsíců později, jsem na doporučení paní doktorky vysadila antikoncepci a zkusili jsme to znovu. Ano, otěhotněla jsem, ale moje štěstí trvalo jen chviličku. Nikdy jsem neměla problémy s tlakem. To jsem chtěla říct, proto dám na Tebe a další, co mi to radili a zajdu si k doktorce!

Promiň, že je to tak dlouhé, ale měla jsem nutkání, to sem napsat.

In reply to by Pletuška

Na tvé příspěvky už reagovat nebudu, jednou stačilo a tolik urážek najednou jsem ještě neslyšela. Jen jsem tě chtěla upozornit co jsi napsala ohledně nízkého tlaku "měla jsem s ním vždy problémy, od dr. naměřený 80/50"(to je dost málo, takže kdo má takto nízký tlak, tak předpokládám, že ví co se může stát, jako je slabost, motání hlavy,omdlívání...) a v závěru píšeš "nikdy jsem neměla problémy s tlakem" :? tak co ti má člověk věřit? Na překlep to nevypadá.

In reply to by Pletuška

Číst umím :one: a pokud umíš počítat do tří, tak si přečti třetí větu od konce(a není vytržená z kontextu, pokud víš co to je) a nedělej blbce z někoho jiného. Jinak tvoje příspěvky a následně tvé reakce a urážky na ty maminky, které ti nepochlebují(a přesto ti chtějí poradit a následně dostanou sodu) mně daly hodně děkuji neboj už mizím u tvých příspěvků je to ztráta času :a:

In reply to by Pletuška

no tohle je sileny :( jako uprimne lepsi to, ze my uz mit ditko nemuzem, nez otehulovat a porad o nej prichazet :n: urco by to chtelo nejakyho super čuper dr. co te bude sledovat, taky nejaky vysetreni proc potracis, kupa holek co tak potracela mela pak neco s krvi, dostaly injekce a mimnka maji.. urcite to neni normalni tohle :( takze k dr bych fakt chodila s kazdou blbosti a zkusili by se na me blbe po tom vsem jen podivat a dupla bych si nebo vymenila..taky kupu vysetreni bych si vyzadala urcite.. Drzim palce at je to ted v poradku a maximalne zlobi tlak ..p.s.: kazdy tehu je jiny ..nekdy clovek zere jak nezrizenej a jindy by nesnedl ani rohlik :s: Tak drzim :one:

In reply to by Loty

Je to dost silné kafe, ale je to hold život. Důležité je nevzdávat se a já vím, že moje doktorka pro mě udělá první a poslední. Jinak jsem objednaná na středu na gyndu, tak uvidíme, co a jak dál. :)

no tipla bych to na njízký tlak,kor,jestli jsi byla třeba hladová... já měla v těhu normál tlak 90/50 a i níže občas a stávalo se mi to taky občas.Stačilo si sednout,chvíli počkat a bylo to OK ;) myslím,že jsi zažila něco podobného,mimi bude v pohodě :one:

reaguji na Tvou větu: naštěstí jsem nezačala krvácet. Ráda bych Ti napsala, že krvácet můžeš začít i bez jakýchkoliv příznaků vedlejších-tak jsem to měla já. Poznámka na okraj-je dost divné,když jsi zažila tři potraty, jak píšeš a spojuješ si mdloby s krvácením. Pořád mi na Tvých příspěvcích něco nesedí: mám pro to dvě vysvětlení, ale protože napadáš každého, kdo nemá názor podle Tvých představ(viz jana a nela), necítím potřebu je rozepisovat. P. S. Rada na závěr: Píšeš, že je Ti stále hůř a hůř a nemůžeš nic jíst-pokud se to bude stupňovat, zajdi za dr. dříve, protože to může skončit až hospitalizací.

In reply to by Clarra

Já vím, něco jsem si o tom už četla, že když hodně klesne váha, tak se může stát, že mě pošlou do nemocnice na kapačky, aby mi pomohly zlepšit stav. Tomu se chci ale samozřejmě vyhnout.. Kdo by nechtěl, že? Nicméně, dneska se mi nevolnosti trošku zlepšily a jedla jsem a pila celkem normálně. Nechci, to však zakřiknout. K tomu krvácení, začala jsem vždy krváce v desátém tt a defakto bez příčiny. Takže, je pochopitelné, že první, co zkontroluji, když mám takovéhle stavy, tak zkontroluji, jestli je vše v pořádku. Ano, netvrdím, že nemůžu začít krvácet třeba hned a věř mi, že kdyby jsem se cítila fakt nějak pod psa, že by ty moje stavy přetrvávaly, tak nebudu tak blbá a otálet. Vždy, když něco bylo, tak jsem s tím hned šla k doktorovi.

K mému chování, všichni řešíte moje chování, ale oni, že se chovají kolikrát jak prasata a jsou hnusný, je naprosto v pořádku. ;) Dál to řešit nechci.

Holky moc moc děkuji za uklidňující zprávy a pochopení, až na některé nejmenované, které zřejmě nemají nic na práci, než vyvolávat zbytečné konflikty. Chtěla jsem Vám moc poděkovat. Potvrdily jste mi, že mám nejspíš nízký tlak a jak už jsem říkala, tak jsem v životě takový stav neměla, proto mě to vyděsilo. Určitě to prokonzultuji s mojí doktorkou, až půjdu na další kontrolu, kterou mám za 13 dní. :) Říkala jsem si, že když bude vše tak jak má být, tak pořídím i fotečku našeho prcka a hodím ji sem. :) Jinak dneska jsem byla půl dne s mojí mamčou a udělaly jsme si menší procházku, zašly jsme na zmrzlinu a bylo to všechno v pořádku. :)

Přesně co popisuješ...nízký tlak!Jelikoš ho mám pořád,tak mě tyto stavy už nepřekvapí,ALE v těhu jsem to měla daleko víc intenzivnější a hlavně a bohužel nástup nevolnosti byl strašně rychlý a já hodněkrát nestihla ani vyjít ven na vzduch!Okamžitě lehnout a nohy nahoru ať už jsi kdekoliv,protože jinak sebou můžeš seknout na zem a to by asi nebylo fajn spadnout na bříško nebo na hlavu...

je to měla okamžitě co jsem vstoupila do obchodu... vždy jsem pak musela honem ven a sedla si tam prostě na chodník jinak by to se mnou švihlo... autobus či čekárna to samé ... hodně pij... a pokud možno se místům kde není přísun čerstvého vzduchu vyhýbej a šetři se

Nizky tlak :-) ja na nej trpim od puberty, ale v tehu se mi to jeste umocnilo. Chce to mit porad piti u sebe a treba hroznovy cukr nebo kousek cokolady :-) a vyhybat se velkym obchodum a obchodnim centrum, protoze tam ten vzduch nebyva moc dobry ;-)

Ach jo co zase řešíš, tohle se mi taky občas stane a těhotná nejsem. Když jsem těhotná byla tak se dr. divil, že neomdlívám, měla jsem tlak 85/60. Chápu, že se bojíš když jsi tolikrát potratila, ale kdyby ses pořád tak nesledovala tak by ti bylo líp. Takové věci k těhotenství patří, ale pokud chceš mít jistotu, že ti to potvrdí někdo povolaný tak to dr. řekni.

In reply to by Kopretina26

Já zase nechápu tvůj komentář k mému. Jestli sis ho pořádně přečetla tak se tam dočteš, že já v těhotenství měla nízký tlak takže to může být tím, že chápu když tolikrát potratila že má strach, ať se na to zeptá dr. když se tak bojí. Já otěhotněla ve 39 letech po pátém IVF dr. mi řekl ať se hodně šetřím, že to je má poslední šance mít dítě, šetřila jsem se tak, že jsem fungovala normálně, snažila jsem se těhotenství si užívat a né stresovat když mě někde "píchne" naštěstí moje těhotenství proběhlo dobře. Stačí si přečíst příspěvky zakladatelky(bohužel některé už smazané)...A o tom proč několikrát potratila nikde nepíše(možná ano ale nečetla jsem)takže je třeba potřebná nějaká léčba. A myslím si že kdyby neřešila blbosti viz lízátka(to mi přišlo opravdu jak malé dítě) tak jí bude líp. Já se takhle sledovat a stresovat tak nevím jestli bych to vytoužené dítě dnes měla. Takže prosím než mě budeš komentovat tak si to pořádně přečti.

In reply to by jana a nela

Ty vole a ty se divíš, že jsem několik příspěvků smazala, po tom jak jste se některé z vás na mě sesypaly jako slepice na flus a začaly jste mě kopat do kolen? Proč tu ta stránka teda do prdele je?! Snad aby jsme si pomáhaly a pokud se ti moje příspěvky nelíbí, tak je laskavě nekomentuj! Taky jsem psala, že jsem takový stav nikdy neměla, proto mě to tolik vyděsilo, ale co já ti o tom budu psát?! Nemám zájem se tu dohadovat s nějakou arogantní ženskou! Ta stránka je tu pro ty, co si pomáhají, a né, že se tu bude řešit co sem dávám a kdyby jsi byla co k čemu a přečetla si co jsem o těch lízátkách napsala a že jsem v tom příspěvku taky poradila. Tak se honem rychle uklidni a přestaň být hnusná... Zameť si před vlastním prahem, než budeš řešit mě!

In reply to by ssiissiinnkkaa

Soudíš podle toho jak píšu, že budu vychovávat dítě? :D Tak to mě rozesmálo, jen tak dál. Neumíte nic jiného, než jen soudit druhé, ale kdyby jste si měly sáhnout do svědomí a zamyslet se, proč to tak je, tak to už je velký problém... Přestaňte se po mě vozit a řešit moje reakce... Starejte se o sebe a uděláte líp. ;)

In reply to by Pletuška

Omlouvám se, že jsem ti poradila s nízkým tlakem. A doporučila bych ti najít si stránky pro pubertální nevychované děti. I moje 4 letá dcera je inteligentnější než ty a hlavně ví co je to slušnost. Přeji ti aby tvé těhotenství proběhlo v pořádku.

In reply to by Pletuška

Myslim, že seš slečinko docela hustá ;) takhle prdelovat a volovat, to je fakt úroveň :one: To, co Ti tu bylo napsáno, je pravda. Až Ti tady ten web bude říkat pane, tak si tu vymysli pravidla, kde Ti každej bude muset pochlebovat a odpovídat na tvůj 349. dotaz s nadšením. Bohužel, zatim je to svobodný právo komentovat, co kdo chce, takže máš smůlu. A začni se chovat.

In reply to by MKubatova

Když já už toho chování některých nemůžu nějak vydejchat... Co je sakra pravda? Že bojím a že jsem jen chtěla slyšet pár uklidňujících slov? Myslíš, že mi nějak ten komentář pomohl? Ne, akorát soudíte a odsuzujete... Místo toho, aby jsme držely při sobě a snažily jsme si navzájem pomoci, tak je to tu docela dost hustý... Prostě už mi ujely nervy... Když jí to přijde absurdní, tak ať to přejde, protože já na tohle vážně nejsem zvědavá... Pak se akorát všichni strašně divíte, že ty příspěvky mažu!

Taky mi to dělalo..Stačí ať se ti sníží tlak a je to. Já nízký tlak mám normálně,natož v těhotenství

Jj, taky si myslím, že je to normální. Mě se to stalo taky, bylo mi děsně špatně a dokonce jsem sebou sekla. Doktorovi to klidně ale řekni. Držím palec :one:

Ahoj, řekla bych, že je to úplně normální, jsem v 8. týdnu a zažívám to samé už tak 14 dní. Vím, že je to nepříjemné, ale můj doktor říká, že čím víc je mi špatně, tím si můžu být jistější, že je všechno v pořádku ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka