svobodná maka

28.05.2014

Ahojky holky,
jsem tady nová, tak doufám že mi někdo poradí co mám dělat. Před měsícem se se mnou rozešel můj přítel bydleli jsme spolu a v podstatě mě vyhodil. Bydlím ted u svého kamaráda lae zjistila jsem že jsem nejspíš těhotná. Mám přes 3 týdny zpoždění, je mi pořád špatně a těhotestký test vyšel pozitivní. Na prohlídku jdu příští úterý. Dřív bohužel neměli volný termín. Včera jsem svému bývalému příteli napsala že s ním potřebuju nutně mluvit on to odmítl tak jsem mu musela napsat jak se věci mají. Jenže on mi v podstatě nejdřív napsal že bůhví s kým to mám a když jsem mu odepsala že není problém udělat test otcovství ak mě poslal na potrat

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,

tak prvně bych si asi počkala, co ti poví doktor.. ale pokud ti vyšel pozitivní test a máš 3 týdny zpoždění, asi to bude jasné - mimochodem, gratuluji :-)..
pak bych si zašla na sociálku a poptala se, na co máš nárok..
nevím, jak to máš s prací, jestli můžeš pracovat dál nebo ne.. kdybys našla práci, mohla bys už od 1. dne čerpat nemocenskou, ale výpověd ve zkušební době ti nemohou dát myslím jen prvních 21 dní na nemocenské..
nárok na PPM (peněžitou pomoc v mateřství) budeš mít jen v případě, že jsi za poslední dva roky byla zaměstnaná (odváděla nemocenské pojištění) 270 kalendářních dní (přede dnem nástupu na PPM)...takže pokud delěí dobu pracuješ načerno, budeš mít nárok jen na rodičovský příspěvek, který dostaneš po porodu: 7600 Kč do konce 9. měsíce věku a následně ve výši 3800 Kč do 4 let věku dítěte..

Ahoj, pokud si ho chceš nechat, tak bych asi pak udelala test otcovství a ať platí, budeš mít rodičovskej příspěvek a nejspíš i příspěvek na dítě a možná bys dosáhla i na příspěvek na bydlení. Pokud nechceš zůstat u kamaráda nechceš se nachvíli vrátit třeba k rodičům třeba by ti pomohli...

Tak za prvé moc gratuluju k těhotenství. Za druhé-asi jste se moc nechránili, viď? Každopádně pokud dítě chceš a necháš si ho, tak to sice asi budeš mít složitější, ale období těhotenství a miminko je moc krásné :€s€: Nakonec budeš určitě ráda, že jsi si ho nechala. p.s. není možné, aby jsi se dala dohromady s tím kamarádem, u kterého bydlíš? Třeba by se o vás postaral.

Ahoj, chceš být svobodná matka a starat se o dítě sama?Máš nějaké zázemí aby ti někdo mohl pomoc?

In reply to by Kacka9

Ahoj určitě chci, bude mi 29 a bojím se že jiné dítě mít už nebudu. nedovedu si představit že bych šla na potrat. Jinak s tím zázemím je to horší. Jak už jsem napsala, bydlím u kamaráda a to není moc ideální. Mám v plánu najít si v Praze nějaké bydlení a vyřídit si na něj příspěvek. Jinak mám výhodu že dostanu ted od moji babičky nějaké peníze ze stavebního spoření ale nevím kolik to může být snad mi to pomůže do začátku Jinak moje rodina je v Českém Těšíně. já žiju v praze už 3 roky

In reply to by Marki1985

Takže jsi se rozhodla, že máma být chceš, to je první věc :) Do práce asi taky chodíš, když bydlíš v podnájmu, takže i na mateřskou a rodičák budeš mít nárok, pokud pracuješ už nějakou dobu.To bydlení a příspěvek je dobrý nápad. Jako matka samoživitelka budeš mít nejspíš i na nárok na příspěvek na dítě.

In reply to by Kacka9

Taky jsem si myslela, že budu mít nárok na příspěvek na dítě jako matka samoživitelka, ale podle panů navrchu jsem vydělávala moc peněz (v průměru 12500,-/měs), ale na to, aby mi mohli dat rodičák těch 11500,- to bylo stejně málo :-) takže záleží ... ;)

In reply to by Kacka9

no já sice pracuju ale bohužel načerno tak to bude asi problém. Jinak nevíš jak se mění trvalé bydliště? Mám ho pořád v českém těšíně a doufám že v praze najdu nějaké bydlení s trvalým bydlištěm nechce se mi vracet do těšína. Jinak bývalého přítele budu možná muset dát k soudu kvůli výživnému nevím jak se zachová

In reply to by Marki1985

Tak to budeš mít nejspíš nárok až na rodičovský příspěk, který b yti začali vyplácet hned jak se miminko narodí.Trvalé bydliště jde prý zařídit, od nového roku, všude, když máš nájemní smlouvu, ale jen po dobu do kdy je smlouva platná.Ale je rozumnější říct to pronajímateli hned , protože by ho o tom stejně informovali a pak by to byl asi problém.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka