Tři děti mladší pěti let .. aneb jsem v tom :-(

17.06.2013

AHoj holky potřebuju povzbudit .. Máme dvě děti: kluka a holčičku .. malýmu budou v září 4 a malé v srpnu 2... no a dneska jsem zjistila že jsem asi těhotná :-( dají se vůbec tři takhle malé děti zvládnout ?? a co do budoucna ?? hlavně mě trápí finanční stránka :-(
holky máte tři děti ?? a zvládáte to ??

To je hezké, gratuluji :) Určitě se to dá zvládnout a přežít. Hodně nad třetím teď přemýšlím, mám páreček 1 a necelé 4. A mám pocit, že je důležité zvládnout víc jak jedno a to už umíš. To třetí se jen přifaří k péči o sourozence :one:

In reply to by Bystřinka

No holky zatím je to nerozhodně .. včra odpoledne mi na dvou testíkách vyšel slabý duch druhé čárky a dneska ráno sem dělala dva a po druhé čárce ani stopa .. tak nevím .. byl to GS mamatest.. mohl to být včera falešně pozitivní?? jinak jsem to hodně obrečela a obracela ze všech stran .. manžel to rozhodnutí nechal na mě .. a já, i když bylo víc záporů bych se toho mrňouska asi nedokázala vzdát :-(

Když se mi narodilo třetí dítě, bylo nejstarší dceři 3,5 roku. Když jí bylo 6,5 narodilo se čtvrté.

Zvládnout to jde v pohodě- bez nadsázky. Děti si hodně vyhrají spolu, baví je stejné věci může se jim tedy člověk věnovat najednou. Finanční stránku za Tebe nikdo nevyřeší, my máme náklady hoooodně vysoké, řešilo se to tu mnohokrát, v porovnání s ostatními utrácíme asi třikrát víc, takže jak šetřit, ti neporadím.

Babičky, dědečky nemáme, manžel hodně pracuje, aby nás zajistil, takže moc na něj spoléhat nemůžu, i když se snaží (vyzvedává děti ze školy, ze školky, nakupuje), naopak mu dělám sekratářku a účetní, takže k dětem mám ještě "půlúvazek". A stejně mám čas na sebe, na manžela, na děti (alespoň jednou v týdnu na dvě hodinky si udělám čas na každé dítě zvlášť- společná zmrzlina, procházka), na čtení...

Jde hlavně o to se nehroutit, nebrat se moc vážně, neočekávat od sebe ani od dětí nemožné.

Držím pěsti. :a:

Mám syna duben 2010, dceru srpen 2011 a za dva týdny termin porodu. Zvládnout se to dá, to je uplne jasné, máš kluka i holku, takže je předpoklad, že i hadříky se nejake najdou po nich, co se týče jídla tak se stejne vaří megaporce, ta jedna porce navíc se už ztratí... Jde o to, jak máš velké nároky, nakupovat se dá i levně a hezky.

Mám děti k sobě ještě blíž a věř mi, jde to. Je to pohoda, finančně mi to přijde v podstatě stejný jako se dvěma (oblečení máme, pleny už starší nemají, ...) Já jsem ráda, že to tak máme, jsou úžasný všichni tři :)

ahoj, hlavu vzhuru. Máme 3 děti za necelých 5 let. A manžel by chtěl 4. :a:

In reply to by turbet

a jak to zvládáte s financema ?? kolik máte na měsíc.. jestli to napsat nechcete tak nemusíte :-) zlobit se nebudu :-)

Mám dva kluky a holčičku,nejstaršímu budou v září 4,prostřednímu teď byli dva a malé jsou 4 měsíce.Určitě se to dá zvládnout,jen se musí malinko víc plánovat.Jinak nejsme žádní boháči,ale myslím,že dětem nic nechybí,mají se rádi,a s tím, že se budeme oba muset do budoucna otáčet počítáme :-).Jinak teď to vůbec není tak hrozné,čekala jsem to o moc horší,ale to přijde až budeme zajišťovat a platit,kroužky,pomůcky atd.zatím na ně a do školky chodí jen ten nejstarší.Věřím,ale že to zvládneme. Hodně štěstí a hlavně nepanikař předem. :a:

In reply to by soptik.cz

Když jsi třetí chtěla, tak je asi jedno kdy, ono vybrat to správné načasování není lehké a když by příroda rozhodla sama, tak.... Já mám čtyři děti, dvě velké a dvě malé. Velkým je 18 a 16 let, malým 5 let a 6 týdnů. Ty velké už mě moc nepotřebují co se týče pozornosti, občas jim pomáhám s úkoly, zkouším je z naučené látky a každý večer se snažím si s nimi popovídat, jak se celý den měly. Hodně času strávím se zajišťováním servisu pro ně- vyprat, vyžehlit, nakoupit, navařit. A ty velké nás samozřejmě stojí hromadu peněz, kroužky, školní akce, mimoškolní akce s kamarády, oblečení, obě vedu k tomu, že se snaží vydělat si nějaké peníze taky vlastními silami, takže chodí na brigády a podílejí se na plnění svých snů. Malé mě zas potřebují ke hrám a k mazlení, oblečení i některé hračky jim většinou pořizuji z druhé ruky a pak zas prodám, takže to nejsou skoro žádné náklady. Jinak od rodiny vůbec nikam neodcházím, ale nevnímám to jako něco negativního, občas si najdu čas na pěkný film, nebo knížku a čas na internet, je mi doma nejlíp.Všechno je to o prioritách a o tom,jak to cítíš. Držím palečky, ať je vše podle tvých představ. Jinak úplně koukám kolik lidí má větší počet dětí, žila jsem v domnění, že jen my jsme takoví exoti :-)

jééé to je tak krásný :h: určitě se to zvládnout dá, já tedy nemám, mám zatím dvě (dcerka 4 a kluk 2) ale hned hned bych šla do třetího, ale manžel nechce, tak to máme vyřešené }:) Budeš mít doma tři úžasné parťáky co na sebe nedají dopustit, mě se to líbí mít ty děti jako schůdky po sobě, tak držím pěsti, ať všechno vyjde jak chcete a vše zvládáte levou zadní :a:

ale to víš že jo,známá má tři prcky po 15 měsících a ještě 2 starší,tzn podpora na studiích,a je jich tady daleko daleko víc,neboj se ničeho a užívej si ten zázrak :h: jo jedna tady má 4 do 6 let ale to je pásová výroba ,jiná kapitola :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka