Dotaz ohledně RP

07.06.2013

Dobrý večer přeji, nedávno jsme měli s kamoškou debatu ohledně mateřské. Tvrdila mi že když beru RP a zvolím si ho tak aby mi to vyšlo na tři roky tak i když nastoupím do práce dříve tak mi stejně dále budou vyplácet i ten rodičák dokud ho nedočerpám... To mi ale přijde divný?! To asi nebude pravda ne? Jinak jsem se snažila pohledat info na netu ale nic moc jsem se nedozvěděla snad jen že ještě záleží jak chodí dítě do školky...? Ale já už mám teda děti dvě, tříletého syna který chodí do školky ale ne celý měsíc a RP beru na mladšího syna(7,5měs.) Vracet se budu do zaměstnání kde mám smlouvu na dobu neurčitou...Tak jak to s tou prací vlastně je? Děkuji za odpovědi :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ano je to tak-v případě čerpání nové varianty je omezení časové ve školce jen pro děti do dvou let,od dvou let už dítě může být ve školce neomezeně-a ty si můžeš přivydělat k rodičáku kolik chceš a budeš pobírt i rodičák k tomu ;) ta možnost tady byla i na staré varinatě,jen tam bylo to omezení školkové,to se nyní od dvou let´dítěte zrušilo...

In reply to by Hasobb

jo budou :) přeci to dělali proto,aby matky se vracely dříve do práce,to by nemělo logiku,aby jim sebrali rodičák,když půjdou dělat... navíc při dnešní obsazenosti školek,kdy neberou ani tříleté,dvouleté protalčíš velmi těžko,takže je to prakticky k ničemu... a asi předpokládají,že maminka od tkhle malého dítěte nepůjde na celý úvazek do práce,tak by vlastně na tom byla spíš škodná,že jde do práce není doma na rodičáku ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka