Laktace v těhu, kojení a úschova mléka? :-)

23.01.2013

Tak jsem tu s prosbou o radu.
Čekáme a manželem první miminko, dnes končím 36. týden. Zhruba od 29. týdne se mi začalo dělat "mléko". Ale je to asi 3 dny, co je to opravdu dost silné. Musím nosit vložky do podprsenky, ale i tak po několika hodinách je musím měnit. Zkrátka jsou prosáklé. Vím, že je to asi dobré znamení toho, že budu moct malého kojit a snad nebudu mít s kojením problémy jako moje mamka. Já jsem byla třeba na umělé výživě od druhého dne, protože mamka prostě mléko neměla.
Včera jsem si zmáčkla prso, ne nějak moc, ale i tak mi malým proudem vytékalo mlezivo. Zřejmě to prvotní. Barvu to nemá skoro žádnou, spíš průhlednou až malinko zakalenou.

Napadá mě otázka, zda se třeba laktace nemůže z ničeho nic zastavit..
Pak mám jeden docela asi hloupý dotaz, ale jelikož jsem těhu poprvé a nemám žádné zkušenosti, tak se raději ptám, než udělat nějakou kravinu.
Mohu už teď nějak mléko odstříkávat a dát ho zamrazit? Vím, že některé maminky to tak dělají, ale nevím, jestli můžu už teď před porodem ... jestli by mléko vydrželo a nic se mu nestalo, jestli to má vůbec cenu a případně jak takové mléko skladovat.

Termín máme 20. února, ale řekla bych, že to bude o pár dní dřív.

Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti?

jak te teda tohle vubec napadlo....urco neodstrikavej!!!!
to ze se ti dela mlezivo neni znamka niceho a tvoje kojeni nema nic spolecneho s tvoji mamkou...to sou jen kecy
u nas v nejblizsi rodine nekojil nikdo,prej se jim nedelalo,meli slabe,pripadne zadne a pod...doopravdy nekojit muze uplny zlomek zen a to prevazne jsou ty co maj nejake vady mlekovodu nebo zlaz pripadne jim chybi uplne....
zalezi jen ciste na tobe zda budes kojit a nebo ne
ja sem po 2 cisarich a prvniho sem kojila pozdeji jen castecne ale az do 10m a to byl po narozeni na jip 3t-to sem odstrikavala...a podruhe plne kojenej otesanek :)ma 10,5m a kojime vesele dal...
zamrazuje se mleko a to se tvori az po porodu ;)
hlavu vzhuru-no stres

Každopádně neodstříkávej!!!!!Jestli chceš kojit tak po narození prcka často přikládej k prsu,po 2hodinách třeba..i v noci to se tvoří hormon prolaktin,noční kojení je zezačátkku moc důležitý!!Určitě z tebe bude kojná :-) mě melzivo teklo taky hrozně brzy a měla jem taky prsní vložky:-) tak užívej :€O:

určitě bych neodstříkávala.. prý to může vyvolat porod.. jinak mě mlezivo teče už od 18 týden a někdy jsem z toho až neštastná.. ránno se probouzím s promočenou noční košili..

Já bych ted neodstříkavala. Určite líp tomu rozumi třeba Kytii, ale mleko se meni, z mleziva po par týdnech na takove "řídší", to jsem mohla videt i když jsem vytahovala z mrazaku "starší" zásoby a bála bych se, jestli se teda mléko nezmení už dřív, než se vubec miminko narodí.

In reply to by sycatko

No, prý pokud to bude hned zmražené, nemělo by se s tím nic stát a ty živiny, které tam jsou, by měly zůstat. ;) Mléko zamražené vydrží 3-6 měsíců a já mám za necelý měsíc termín porodu, ale myslím, že to přijde dřív. :)

In reply to by sycatko

Na to my paní odpovídala, že toho se bát nemusím. Jinak dnes končím 36. týden, takže s předčasným porodem už nemám strach, protože malej bude v bříšku řekla bych minimálně 14 dní, a pak už je to jedno... vlastně nějak tak i ted a hlavně nemám vubec pocit, že by to spělo do nějakého konce... Sice občas křeče atd, ale rozhodně to nejsou křeče jako kontrakce u porodu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka