Můj porod

13.01.2013

Už jsou to 3 týdny co přišla na svět naše malá proncezna Melanie :h: .
Dne 21.12 jsem s manželem a dětmi řezat dřevo, které nám odvezli. dělala jsem si srandu že večer pojedem. U 3 dítka jsem taky tahal dřevo a večer se jelo. :00:
Večer tomu nic nenasvědčovalo, chtěla jsem :sex: , ale chlopek unavený jako kotě, tak jsem se jen otočila a šlo se spát. Sny byli divné - zdálo se mi že rodím, že mám bolesti, které musím prodýchávat. Jenže ten sen mě v 5 ráno vzdudil a já zjistila že funím opravdu :D .
Paráda je to tady, ještě jsem ležela a čekala po kolika min. se budou vracet. Bolesti po 5 minutách. Ležela jsem do 5.30. Pak jsem vztala udělala chlopkovi kávu a sobě taky. šla dobalit tašku a po 6hodině budila domací posádku. Chlopek jen na to fakt už 8) .
Okolo 6.30 - 45 jsme dorazili k rodičům. Museli jsme je budit klepáním na okno :P
Bolesti po 4min a sílili. Jelikoš jsem měla pozitivního streptokoka, musela jsem dojed do porodky dříve.
V 7.30 jsme dojeli do porodky, nikdo na příjmu nebyl, tak mě vzali rovnou na pásy + vypsat nějaké papíry. Pak se šlo hned na porodní, kde mě měl vyšetřit Dr. Oblíkla jsem se do slušivé nemocniční košilky a pochodovala po místnosti. To mi moc pomáhala. A zase ty papíry, vypsat co kde kdo měl. Už jsem to tam vyplňovala 2x s předešlých těhu, v počítači to maj tak proč mě s tím otravují. :(
8.20 sestřička odešla se slovy počkejte na Dr. až vás vyšetří. Za 20 minut došla porodní asistentka že mají fofry a Dr. je ještě na vizitě, že na mě koukne ona(jelikoš jsem jako 4 rodička, se tvářím že se nic neděje a nález může být jiný). Hrábla do mě a jen na 3cm :r:
8.55 dorazil Dr. ať jdu na porodní box a odhad uděláme až jim dovezou UTV. Měli u porodu nějaké komplikace.
V 9hodin mi dali kapačku s ATB na ty zvířátka. Pak jsem si vyžádala klistýr. To bylo fakt úleva. Bolesti po 3min a sílili. V mistnosti vedro, otevřela jsem si okno a dýchala chladný vzduch. V koupelně na zdechnutí(takové vedro a nedýchatelno) Takže sprcha nehrozila. Pořád se to ale dalo vydržet. S manžou jsme poslouchali rádio a když byla pěkná písnička tak jsem si i zatančila. Chlopek na to - to ti je ještě fajn, když tančiš - na to jsem se na něj podívala a věděl, že co vypustil s úst byla totální blbost.
10.15 si pro mě došel Dr. na ten UTV odhad 3400g otevřevená na 6cm. A říká mi - p. Malinová musíte vydržet do 11 hodin, ta kapačka musí kolovat 2 hodiny, takže rodit až po 11hodině.
Přišla jsem na pokoj a první co bylo tak jsem řekla chlapovi - tak a od teďka na mě nemluv te´d tě nenávidím. Bolesti co 1min. a trvali 45 vteřín. Hnus fialový :? :bulva:
Došla p.asistentka a dala mě na poslech srdíčka. Díky bohu jsem jí ukecala ať to mám ve stoje. Po pár kontrakcí jsem cítila tlak na konečník- počkala jsem ještě tak 4k. a snažila jsem se vlést na lůžko běkem 15s. Bylo vysoko polohované do sedu a v místě kde by jste měli vylést byly opšrky na nohy, které se pak daly nahoru, jak se šlo na věc.
Když jsem ležela řekla jsem chlopkovi ať zajde pro sestru že mám tlak. Dorazila hned, hrábla do mě se slovy výborně ještě 1cm, až bude kontrakxe můžete si přitlačit. Začla si chystat věci, dala jednu opěrku nahoru a začal jí zvonit mobil. Do prdele ona ho zvedla a volal jí manžel- říká mu teď nemůžu budem rodit, no teď mi to neříkej, ježiš ty jsi otravný, zavolej později. V tom přišla K. silná jak hovado a já začla tlačit-praskla mi voda- asistentka naběhla dává druhou oěrku nahoru- já dávám nohu nahoru- mezitím pořád tlačim- asi. říká teď netlačte prodýchejte- cítíla jsem jak se dere hlavička ven- pálelo to- a pak jsem ji dotlačila. Vše se seběhlo tak rychle. malou jsem vytlačila na jeden nádech s jedním přerušením jak praskla ta voda. Malou mi dali hned na břicho, bylo to parádní ta úleva to že to mám za sebou a malou u sebe :heart:
Malá se narodila 22.12(na termín) 10.59hod 3150g a 50cm. Do ramene mi píchli Heparin(se to dělá už u 3 a více rodiček), jen jeden kosmetický stech a dr. měl po práci a s poznámkou - já vám říkal až po 11 hodině!!! :#o: Během doby co jsem ležela jsem cítila že nějak více krvácím, dorazila sestra, se jí to nezdálo tak mi začla mačkat břícho- bylo tvrdé jako kámen a já myslela že pojdu bolestí. Pak mi píchla ne stahování dělohy a znovu mi mačkala břicha. Jsem si uvědomila že porod byl hračka a taky jsem se bála aby to krvácení přestalo. Po té injekci jsem měla 15min. kontrakci silnou jako u tlačení. Byl to mazec. Po 3.a půl hodinách mě dali na pokoj. Bylo mi už fajn mohla bych běhat maraton.
Melanie je hrozně hodná jen spí a jí, musím jí budit. teď s pátku na sobotu v noci malá spala 6 hodin a vzbudila mě bolest v prsu. I když to malá vše vysála mám zánět, bolí to jak kráva, tak snad to brzy odezní.
Pokud jste došli až sem tak klobouk dolů je to román, ale já ten poslední porod musela sepsat se vším. :C]]:

teda, tak to byl fofr... :s: Docela závidím, když si vzpomenu na ten svůj... Sice byl první, ale i tak závidím... :a:

Ahoj, je dobře, že jsi měla bezproblémový porod. Jen jsem měla problémy to docela číst, nechápu, proč je tam pořád chlopkovi a ne mému muži nebo něco jiného a kontrakce sílily se píše po l s tvrdým y, i když chápu, že se v tak dlouhém textu vyskytnou chyby :///: je super, že máš zdravou a krásnou holčičku a máš to za sebou úspěšně :a: gratuluju

Moc gratuluji, krásnej pohodovej porod! Akorat nechápu to s tim Heparinem, nikde jsem nečetla a ani neznam duvod, proč by u třetího a dalšího porodu mel být píchán.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka