poradí někdo?

27.11.2012

Ahojky holky, prosím o radu, byla jsem v pondělí u doktora, první monitor špatnný a druhý už dobrý ale na ult mi řekli že malý má 3,9kg podle ms jsem 38+0, ale podle toho ult 39+1. Připravená prý ještě nejsem, chci se zeptat nemáte někdo zkušenosti s váhou miminka, jestli mě nechají do původního termínu nebo ne, jelikož kdyby mě nechali do původního tak by malý měl podle toho jak teď pžibírá ca 4,5kg což na prvničku je děs a hlvaně ta představa porodu :-( není nějaká hranice pro klasický porod ohledně váhy, jednou jsem někde něco četla o 4kg ale nejsem si tím vůbec jostá, na další kontrolu bych měla jit 3.12.2012.děkuji za info

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, mě teda kvůli velikosti indikovali císaře. Váhový odhad 4,5kg a opravdu syn měl 4 a půl. Já ale začala rodit ráno před nástupem do nemocnice a řekla si, že když se to rozjede dřív, zkusím to přirozeně. Stalo se. Porodila.
V tvém případě je na doktorovi posoudit rizika a možná, když vyjádříš obavy, navrhne ti to sám. Ono u porodu hodně záleží na psychice. Pokud se budeš bát, porod se může zaseknout a nastane problém. Zkus si o tom promluvit s doktorem.
Tak ať se vše povede jak má! :a:

Oni se s tou váhou někdy i dost seknou. Půl kila sem, půl kila tam. To je celkem běžný, takže bych byla v klidu. Mně malého nemohli pořádně změřit, tak doktorka sáhla na břicho a řekla, že to vidí na 3500g. Za 2 dny jsem porodila kluka 3650g. Asi to už měla v oku... ;) Hlavně klid, nějak se ten prcek na svět dostat musí. Chápu, že jsi z blížícího porodu nervózní, ale to bohužel každá. Tak držím palečky, ať to máš rychlý a bezproblémový. Jinak moje sestřenka rodila 2x jedna holčička váha 4200g a druhá 4400g klasický porod.

to záleží na porodnici, na velikosti tvé pávne atd.. termín už se ke konci nepřepočítává. odhad váhy bývá v tomhle týdnu těhotenství dost nepřesný, ber tak +/- 500g . ale jestli tě uklidním, já, sice jako druhorodička rodila přirozeně, malá měla odhad 4500g no narodila se a měla 4650g neříkám že porod byl snadný ale ne zas tak hrozný jak by se asi dalo čekat a nastřižená jsem byla malinko a tak výborně zašitá že jsem druhý den v pohodě seděla. jinak myslím že ti určitě při této velikosti budou pomáhat abys porodila co nejdřív- třeba hamiltnem, ale pokud mimčo není připravené tak ho ven nic nedostane..

naváze nezáleží,důležitý je kefalo-pelvický poměr :) to jest poměr mezi velikostí hlavičky a velikostí pánve :) jinak teda odhad váhy je opravdu jen odhad-je to plus mínus půl kila,navíc ještě mimčo přibírá dost skokově v těchto týdnech už,takže se nedá s jistotou říci,zda dítě bude mít opravdu 4,5 kila při porodu :) Jinak hranice není,třeba moje kamarákd aporodila mimčo 4,6 kg jako prvorodička za tři hodiny ;) a já se s mým trápila 16 hodin,skončla jsem na akutním císaři a malej měl peůměrných 3490g ;) kamarádka rodila malou 3200g a byla roztržená až ke konečníku :( o váze to fakt není...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka