jsem v koncích zoufalá a vyřízená

26.11.2012

ahoj maminky,

nevím jestli mě někdo z vás pochopí ale potřebuju se alespoň vypsat. Včera jsem sem psala příspěvek že mě strašně bolí levé prso přesněji hrozná pálivá řezavá bolest hlavně bradavky. Po několika pokusech masáží odsávání, které sem přežila bez řevu jen díky tomu že u mě seděl můj tříletý chlapeček. Nakonec se podařilo to odsát ale bolest bradavky byla stále stejná. Hledala jsem na různých stránkách kde jsem opravdu nakonec dohledala že je to nejspíš ta kvasinková infekce. Zkusila jsem to první namazat Purelanem jestli to přeci jen není nějaká ragáda ale bylo to pořád stejné úleva ani minimální. Ve čtyři ráno mě ta bolest vzbudila tak jsem znova odsávala atd. Výsledek stejný příšerná bolest a odsála jsem opravdu málo mléka i z druhého prsa (normálně po čtyřech hodinách tak 170 ml dnes jen 120ml. Pak jsem se rozhodla že zkusím léčit tu kvasinku.Ńasadila jsem mast co tam doporučovali a je fakt že je to o něco lepší. Ale další problém je to že jsem to neodsála dost jak to bolelo jenom do úlevy a za další dvě hodiny co jsem spala mi tam to mléko opět dost zatvrdlo. Zvláštní je že i v druhém prsu. Takže od půl deváté opět jenom masíruju nahřívám a odsávám. Jsem už totálně vyšťavená. Nemám ještě umyté lahve z noci uvařený oběd prostě nic. Za chvilku se vrátí malej ze školky a nejlepsí že nemám odsáté mléko na krmení mrňouse až se za hodinu vzbudí. Co nechápu je proč to zatracený mlíko z těch prsou nemůžu dostat ven. Protože když s tím levým prsem nic nedělám normálně z něj to mlíko kape jak je ho tam moc ale rukou ani odsávačkou z něj nedostanu nic. Rozumíte tomu?Jsem už fakt na palici. Pět týdnů spím cca 4 hodiny denně když už malej k ránu usne vstává starší. Kojit nemůžu tak odsávám co tři hodiny 40 min mlíko, pak ho ohřívám. Manžel ráno v sedm odjíždí do práce a vrací se v osm večer. Babičku máme jen jednu a ta je teď navíc nemocná. My jsme taky všechni dost nachcípaný,mě teče rýma jak blázen, starší chlapeček je taky furt unudlenej a kašle jak tuberák a mrňous už začíná taky chrčet. Vůbec nevím co si počít. Poprvé od porodu na mě padla nějaká depka ale zato fakt pořádná. Nedělám nic jiného než odsávám mlíko, myju lahve, krmím a občas něco poklidím. Na staršího syna nemám téměř žádný čas. Pořád mu jen říkám co nema dělat, neustále ho za něco okřikuju protože už jsem fakt chvílema na pokraji sil. Strašně mě to mrzí, hlavně když se na mě podívám těma smutnýma očičkama jako bych ho neměla rádá. Tak se mu zas potom omlouvám a tak je to pořád do kola. Do školky chodí jen na tři dopoledne (přesněji čtyři hodiny). Takže než udělám všechny ty úkony spojené s krmením jsou čtyři hodiny pryč a musím zas pro něj. Tak si říkám jestli by nebylo lepší malému dát Nutrilon a být v klidu. Ale přijde mi to strašně líto když to mlíko mám nedávat mu ho. Ale na druhou stranu za jakou cenu???Co myslíte?Děkuju moc všem co tohle dočetli.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, to víš, že by bylo nejlepší kojit přímo z prsu, ale i odsávání má smysl.
Jakou odsávačkou odsáváš, lepší by Ti určitě pomohla.
Já Ti ve zkratce napíšu moje "trápení" s kojením, třeba Tě to trochu povzbudí.
Prvorozený se nechtěl kojit ani za nic, tak jsem 5 měsíců odsávala alespoň na 1/3 jeho denní dávky manuální Aventkou. A krmila lahví, pak jsem to vzdala. Už jsem neměla dost sil a odhodlání a chyběly mi informace.
Druhorozený je učiněný savec, nicméně zřejmě je někde u mě problém, protože mi laktace nenaskočila jak by měla. Tak jsem po týdnu, kdy mi prcek přibral 10g zavolala Kytiii a podle jejích rad jsem se domluvila s laktační poradkyní. Ta mi půjčila dvoufázovou elektrickou Medelu Pump in Style na obě prsa naráz a začal koloběh kojení, dokrmování a odsávání. Protože prcek neměl problém s kojením, ba naopak, tak jsem dokrmovala sondou a stříkačkou přímo přes prso po kojení. Dala jsem si vždycky krátkodobý cíl, že to vydržím do 3 týdnů, do 6 týdnů, do Vánoc, do 3 měsíců, od půl roku ... A nakonec jsem to vydržela do 6 měsíců. Pak jsem už neodsávala a prostě podle potřeby dokrmila UM z lahve. Teď je prckovi 14 měsíců a kojíme pořád.
Staršímu bylo 2,5 roku, když se mladší narodil, tak to bylo taky někdy těžké. Odsávačka se stala na půl roku mojí nejlepší kamarádkou, ale hned po týdnu mi začal prcek přibývat i s minimálním dokrmem UM, tak mi to dělalo radost.
Ale stejně, jak píše mamka pode mnou, kojení je super, ale hlavní je být šťastná a v pohodě i s dětmi.

Ahojky řeknu to takhle, já jsem zastáncem kojení, ale pokud to jinak nejde a ty se tolik trápíš a máš hlavně doma druhé dítko tak bych dala miminku normálně Um.A kolik je miminku?A to bez výčitek a ještě se zeptám jakou máš odsávačku?

In reply to by Namba

mám medelu mini. Měla jsem pujčenou i tu swing a i když všichni říkají že je lepší já s ní neodsála skoro nic. Nevím jak je to možné. Malý se narodil jako hypotrof a neměl sílu sát ale ani sestřičky v porodnici si s ním nevěděli rady. Techniku kojení máme zkontrolovanou snad dvacetkrát. On prostě saje ale nesaje. Měla jsem ho hodinu a půl na prsu bradavky rozpraskaný a on stejně pořád plakal hlady a nepřibíral. Všechny metody jak ho povzbudit v sání případně vzbudit selhali. Takže rada když jsem odcházela z porodnice: kojit 10 min na každé prso odsát a dokrmit stříkačkou. Jenže po stříkačce zvracel a stejně nepřibíral. Tak jsem to prostě jednou všechno odsála a dala mu to z lahve od medely ale ne calmou z té taky nic nevytáhl. Po půl hodině vypil celou lahev a snad poprvé v klidu usnul a spal tři hodiny. Do té doby jsem spala asi hodinu a to byl fakt očistec. Ted sice už v noci spí ale já v noci odsávám po třech hodinách takže ten spánek nic moc a k tomu se ještě starší budí. Jen pro zajímavost ani z lahve třeba od aventu kdy to téměř vůbec neteče se taky nenají. Kdybych odsávala třikrát denně a měla to na celodenní krmení jak píše maminka podemnou bylo by to super. Ale mam dost často mléko zatrdlé, prsa bolavá atd. Prostě kolotoč. Díky moc za všechny rady je mi mnohem líp jen když jsem to dopsala. Malýmu je pět týdnů.

In reply to by Ewule

Hele, když jsi měla tolik mlíka, jak píšeš, že i 170ml, tak v tom problém nebude. Pokud opravdu chceš kojit, tak na tom budeš muset trochu zapracovat a ono to půjde. Jdi na to jako já, řekni si třeba týden a pak se uvidí. Po týdnu skoč k dr. na vážení a uvidíš.
Ještě se zeptám - kontrolovali prckovi uzdičku pod jazykem? Kolik aktuálně váží a jaké máte přírůstky?
A napiš ještě odkud jsi.
Opravdu bych Ti doporučila půjčit si tu Pump in Style (cca 40Kč / den). Ušetří Ti čas s odsáváním na polovinu a můžeš regulovat výkon, je fakt super. Malýho bych určitě kojila, zkus vyvýšenou polohu i při kojení, pak dát do lehátka a odsávat, třeba má trochu reflux a proto blinká. Koj často, nejdéle po těch 3hod, několikrát přehoď z prsa na prso, zkus tu stříkačku se sondou (takový malá hadička, co se dá na stříkačku a když je miminko přisáté k prsu, tak ji prostrčíš koutkem úst miminka, jakoby nad bradavku a pak pomalinku dávkuješ). Je to vlastně suplementor, ale za pár kaček a prostě to vyzkoušíš a buď to půjde nebo ne. Když bys měla zájem pošlu více informací ... Je taky důležité kojit nebo odsávat v noci, alespoň 2x mezi 23 a 5 ranní. Taky si trochu odpočinout. Vím, že je to těžké, ale když si z toho uděláš trochu rutinu ...
Držíme palce a ať se rozhodneš jakkoli, tak to bude to správné rozhodnutí právě pro vás.

1)proč nemůžeš kojit? já takhle "blbla" tedy odsávat, ohřívat, krmit z flašky cca 4 měsíce, protože malá byla nedonošená a neměla sílu tahat z prsu, ale vědomí, že až zesílí přeučí se na prsu mě držela a motivovala. A opravdu se nám i povedlo.
Ono totiž pokud tohlu vidinu, cíl nemáš, může tě to akorát deptat, stresovat a to tvorbu mléku rozhodně nepodporuje. Po šestinedělí když už jsem měla laktaci rozjetou jsem odsávala jen 3x denně, ráno po obědě a večer obě prsa, sice vždy cca hodinu ale jsem na 3 dávky, večer jsem dokonce přebytky zamrazovala. protože odpočiněk je taky velice důležitý, tvorba se vždy během pár dní přizpůsobí poptávce. Když přestalo téci, napila se teplého Cara, promasírovala prs a znova začla odsávat. 2)bolest v prsu může být i z prochladnutí, sama by sis ordinovat léky na základě dohadů ženskejch na inetnetu asi neměla...Já cítila jehličku v bradavce vždy jen cvhíli na začátku každého odsávání a i kojení. Bolest z přeplněných prsou je jiná. 68dný zánět ani prochladnutí jsem neprodělala takže v tom se bohužel o zkušennost nepodělím

3)Nutrilon si domů pořid, já ho taky měla a vlastně nikdy nepoužila , ale asi už jen i to vědomí, že to nestojí doslova jen a jen na tobě také přidává na klidu mamince, tedy i na té tvorbě mléka.

Držím pěsti, at se brzy najde příčina, a bolest ustane :a:

In reply to by Dejmalka

jenom ještě dodám jehličku při odsávání občas cítím taky ale tohle byla taková bolest že mě v noci budila a jenom se dotknout bradavky vyvolávalo slzy. A myslím že nejsem bolestínek. Ale jak to vypadá obklady z tvarohu a ta mast na bravku zabrala je mi líp. Návštěvě lékaře se ale stejně nevyhnu jelikož mám horečku a na obou prsou růžový fleky se zatvrdlinama.Tu mastičku jsem si naordinovala jelikož jsem byla dneska bez auta a věděla jsem že se nikam k lékaři minimálně do sedmi hodin nedostanu takže jsem prostě potřebavala něco aspon vyzkoušet. Díky moc za radu Caro vyzkouším. Teda pokud budu mít do rána vůbec mlíko. Ted už jsem odsála jen 50 ml.

Tak urcite se zkus poradit s laktacni poradkyni, ale kdybych ja byla v tve kuzi, tak uz bych asi byla na nutrilonu. Myslim ze takhle trpite vsichni. Drzim palce at je zase dobre

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka