Očkovat či neočkovat proti neštovicím? Prosím poraďte...

29.02.2012

Ahojky, chtěla jsem vás moc poprosit o názor na očkování proti neštovicím... četla jsem o tom hodně článků na netu a nemůžu se rozhodnout. Moje dětská doktorka je očkovací, takže doporučuje očkovat, cena 1500 za jednu dávku mi nevadí. Ale spíš to, že očkování se nedá na 100 % věřit a pokud by si malá prodělala neštovice, tak to má do konce života. Z článků na netu jsem si udělala takový plán v hlavě, ale nejsem si s ním jistá. Že malou prozatím nenechám očkovat a pokud by si neštovice neprodělala, tak bych jí nechala očkovat po 11 roce života. Prostě aby na to nejhorší období puberty nebo v době, kdy by byla těhotná byla vakcína snad ještě účinná. Nevěřím totiž očkování, protože v minulosti bylo tolik průšvihů a tak, že proto se snažím tomu vyhýbat, pokud je tu možnost bez větší újmy na zdraví a s možností doživotní obrany to nechat na přírodě... I na internetu holky psaly, že jejich děti i po očkování neštovice prodělaly a jediný plus to mělo, že ve většině případů měly trošičku mírnější průběh. Takže je vidět, že 100 % to není a 3000 je taky dost... Prosím, prosím o vaše názory. Děkujíííííííí a přeji krásný den.

Asi bych to fakt nechala na tu předpubertu, když je nechytí do tý doby. Nejhorší doba při neštovicích jsou tak tři čtyři dny, když se klubou, ale pak se jenom hojej a je to v pohodě. Vůbec se toho neboj. Jak píšeš, nejsi si stoprocentně jistá a myslím, že očkovat proti neštovicím, je hloupost, neni to tak vážná nemoc, když je dítě malý a pak má celej život klid ;).
Jo a holky je měly ve dvou a půl letech, ani jsem s nima nebyla u doktorky, jen jsem koupila mastičku v lékárně a bylo to v pohodě :a:

In reply to by Monika Císařovská

No právě, když to není až tak závažná nemoc teda teď co jsou děti malé. Ikdyž tak přemýšlím, když jsou děti naočkované a stejně to chytnou, tak aby to i v té pubertě nebylo zbytečné... no uvidíme, ono se to nějak vyvrbí. Děkuji moc za názor.

očkovat jsem taky nenechala. zdá se mi to u malých dětí jako zbytečnost. kdybych věděla,že mají vyšší rizikko, že průběh bude nestandadrní, a při očkování měla jistotu, že budou příznaky mírnější, tak bych ho nechala, ale takhle ne. ale souhlasím s tebou - pokud by děti neměly pl. neštovice jako děti nechala bych je nejspíš až v tom pubertálním věku

Ahoj,
moje neteř byla očkování proti neštovicím a přesto je teď chytla, byla obsypaná úplně celá, jednu měla dokonce v oku :( Takže žádný mírný průběh... Já bych malou nenechala očkovat, nedávno mluvil v TV doktor o tomhle očkování a říkal, že ho nedoporučuje. Rozhodnutí je jen na tobě :) :a:

my jsme teď neočkovali, taky mám v plánu nechat to až na předpubertální věk, pokud je synek do té doby někde nechytí

In reply to by Biena

děkuju moc,snad to všechno dopadne dobře,no já už fakt slovo neštovice nesnáším :///: moje mudr mi je nechtěla vzít, ty protilátky :? tak jsem si je nechala odebrat u doktorky od malého,platila jsem 660kč a do 2 dnů věděla výsledek..
ps:obvodní jsme okamžitě změnila,takový přístup mi už lezl na nervy..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka