DUPHASTON

15.02.2012

Ahoj děvčata,prosila bych pár rad ohledně Duphastonu..jsem 3měs.po revizi,z důvodu samovol.potratu v 7tt. Dnes jsem byla u dr.a předepsal mi Duphaston 2krát denně od 17.do 26.dne cyklu,ale mívám ovu až 24.den cyklu,prý to nevadí,ale máte některá zkušenost s tím,kolikátý den braní Duph.nastane ovu.a za kolik měs.s Duph.se vám podařilo otěhotnět?? A máte větší chut k jídlu,nebo ztloustly jste díky Duph.?? Děkuji moc za odpovědi :a: L.

Ahojky,

taky přidávám svou trošku do mlýna. Duphaston, pokud chceš otěhotnět, se musí brát až po ovulaci, jinak jí brání. Brala jsem ho taky po revizi, ale bohužel bez výsledku. Nyní podstupuji IVF.

A hodně mě z něj bolel podbříšek a byla jsem nafouklá, ze začátku jsem doufala, že se zadařilo ... a prsa, o těch ani nemluvě.

Přeji hodně štěstí :-)

In reply to by janulas

..celé odpol.o tom přemýšlím a ted už jsi 2.,kdo to píše,tak asi ho vážně začnu brát už v březnu den po skutečné ovu. a ne už ten 17. Jen mám teda dost blbý pocit z toho mého mudr.-říkala jsem mu,že mívám ovu.až 24.den cyklu a on,že to nevadí,to vážně nechápu :? ..asi mi nevěří a k tomu ta 'doktorská ješitnost'? :O Tobě moc přeju,at vyjde ta IVF! :one:

Ahojky, tak Duphaston obsahuje progesteron, hormon, který si tělo produkuje samo v druhé fázi cyklu, po ovulaci. Pokud chceš otěhotnět, měla bys ho rozhodně nasadit vždy až po ovulaci... Pokud otěhotnět nechceš, tak nevadí, když ho začneš brát dřív, protože o to dřív se potom dostaví menstruace... Jinak ze zkušeností - má-li někdo krátkou poovulační fázi a bere-li Duphaston, může mu to k otěhotnění pomoci... Kdo s tím problém nemá, tak se dává spíš jako taková pojistka, aby hezky narostla děložní sliznice.

In reply to by lidus84

..to jsem si právě myslela a říkala jsem dr.,že mám ovu až 24.den cyklu a on na to,že to nevadí a právě to prý upraví cyklus z 35 na 28dní,tak jsem si to vyložila tak,že mi to musí popohnat o týden i ovu..? A taky říkal,že když si měřím BT,tak to při braní Duph.může být zavádějící,jelikož D.prý jako takový zvyšuje teplotu,tak uvidím,jestli ovu poznám i s D.,snad jo,at vím,kdy se máme snažit :///: Měj se pěkně v Irsku a pozdravuj tam :) byla jsem tam v květnu 2010,na týden s kamarádkou,v Dublinu a nádhera,vyšlo nám krásné počasí a vůbec nepršelo :a: L.

In reply to by Scorpio

Děkuji za přání. Jestli to budeš brát tak jak ti řekl dr., tak nemůžeš těhotenství pomalu ani čekat, protože ms přijde 28. den cyklu, ovulace bude ten původní 24. den, na tom se nic nezmění na 100%, a mimi nestačí ani doputovat do dělohy, natož se zahnízdit... Přečti si třeba tuhle diskuzi, tam to píše i doktor... http://www.lekari-online.cz/lecba-neplodnosti/diskuze/ovulace/ovulace-i… Jinak Duphaston ti opravdu teplotu zvedne, mně jí zvedl cca o 0,2 oproti původním teplotám, které byly bez něj... Já bych ti doporučovala měřit nebo používat ovu testy a Duphaston začít brát až po ovu... Jinak ti k těhotenství nepomůže, naopak... Tělu dá signál, že už je po ovu, ještě dřív, než vůbec doroste a praskne folikul... A ovulace ani být nemusí, taky už jsem četla, že ji to může zcela zablokovat...

In reply to by lidus84

..v březnu ten 17.den,budu měřit BT a uvidím,co to udělá,teoreticky by se mi tepl.měla zvýšit dvakrát-1.s Duph. a 2.při ovu,myslím,že to poznám-po té revizi mám výraznější rozdíl teplot před a po ovu-o 0,5- 0,6st..no a jestli to vyjde tak jak píšeš,tak v dubnu si to naordinuju až v den ovu,ale s dr.se hádat nebudu,oni jsou alergičtí,když je pacient moc chytrý :s: a třeba mi to ovu urovná trošku dopředu,ne o týden,ale o pár (3-5)dní. Sice jsem dostala menstr.kalendář a mám si to tam zapisovat,tak bud ho zapomenu,nebo budu zapisovat dle doporučení a brát si to podle sebe }:) ach jo..škoda,že si ti dr.nedají poradit :s: ..a nebo se v dubnu zadaří a m.kalendář už dr.nebude zajímat :dance:

In reply to by Scorpio

No tak v první fázi cyklu je dominantní estrogen - proto je teplota nízko, po ovulaci je to progesteron - ten zvyšuje teplotu... Takže to samé ti udělá Duphaston... Zvýší ti teplotu... Nevím, jestli v tom ovu poznáš, když to začneš brát takhle brzy, aby vůbec tedy nějaká byla když se tělo takhle ošálí... Jinak jsem už půl roku v klubu snažilek tady, spousta holek tam bere Utroš, a nikdo ho nebere před ovulací. Jedna holčina to brala den před a otěhotněla, to je ještě tak asi maximum... Ale týden dopředu je to podle mě kontraproduktivní a dřív než ti případný oplodněný vajíčko doputuje do dělohy, dostaneš ms... Zkus se zeptat konkrétně tady třeba v téhle poradně http://ona.idnes.cz/nemuzete-otehotnet-ptejte-se-gynekologa-jana-sulce-… - většinou odpoví za 2-3 dny a je to doktor přímo z centra asistované reprodukce. Napiš že chceš otěhotnět, jak máš dlouhý cyklus a kdy máš brát ten Duphaston podle tvojeho dr... A uvidíš... Když ti to napíše doktor, třeba ti nebude blbý tvýho doktora obejít... ;)

In reply to by lidus84

...a napsala jsem dotaz ještě i do té poradny,jaks mi včera radila a jen by mě zajímalo-jak poznám,že mi ten dr.odpověděl,kde to mám hledat??? psalo se tam jen jméno,ne email :? Pořád musím přemýšlet,proč mi to ten můj dr.tak blbě předepsal,nechápu to,ví,že chci otěhotnět... :n: začínám o něm "trošku" pochybovat..a při té příležitosti jsem si vzpomněla,jak jsem byla 1.těhu,brala jsem na jeho doporučení od8tt. železo a ve 38.týdnu v porodnici na kontrole se divili,proč ještě beru železo,že se má vysazovat ve 32.týdnu,pak zabranuje stahování dělohy a dlouho se pak přenáší!!!no chápeš to?tak jsem ho sice hned vysadila,ale jasně,že jsem přenášela,malý se narodil ve 41+3tt...

In reply to by lidus84

Jj,máš pravdu-celý večer to hledám,čtu a studuju na netu a už jsem rozhodnutá,že D.začnu brát,až mi dle mého měření stoupne teplota,takže den po ovu. A práve jsem napsala sáhodlouhý email do jakési poradny,byli tam odpovědi z dnešního dne,tak snad se dočkám.. A s tím progesteronem,taky mi to pak došlo,že bych začala brát D.a 2.den by automaticky stoupla BT a vlastně bych už nepoznala,jestli je to zapříčeněno ovu,nebo jen Duph. A v mém věku(35) už vážně není čas na nějaké experimenty :///: :00: Díky moc za to,žes mě tak nahlodala a já se v tom začala tak vrtat :one: A Tobě přeji co nejdřív // :k:

In reply to by Scorpio

Ahojky, až bude dotaz v té poradně, kterou jsem ti psala já, zodpovězený, objeví se normálně na internetu - nevím, jestli jsi klikala na nějakou tu podkategorii - neplodnost, atd. nebo jsi to zadala hned, ale objeví se to tam, jen to musíš kontrolovat, žádný email nechodí... U nás v Irsku je zdravotnictví na velice špatné úrovni, takže já si většinou vše ověřuji, je to tak lepší :€s€: S tím železem máš pravdu, že jsi ho měla vysadit dřív. Tak ti děkuji za přání, snad se i nám brzy zadaří, čekáme opravdu dlouho, a tobě přeji jen to nej a určitě dej vědět, jaké jsi dostala odpovědi a i jak to s tebou nadále vypadá. Snad budeš brzy :€O: :€s€: Hodně štěstí.

In reply to by lidus84

Jj,děkuji moc a určitě dám vědět :) Tobě už to taky musí vyjít,když se dlouho snažíte,bereš Duph.a k tomu víš,kdy máš ovu,to už by mělo přijít 'každym' dnem-resp.měsícem! :h: Já jsem nezdolný optimista,tak jsem přesvědčená,že do léta jsem :€O: :///: Syn se zadařil 6.měsíc,při frekvenci cca co 4dny a to jsem o BT a ovu neměla ani páru a to 2.neúspěš.těhu 4.měs. a to jsem 2měs.měla v době ovu zánět močáku,takže jako na podruhé :) Jinak s tim zdravotnictvím to věřím-kámošky přítel 3r.v Dublinu pracoval jako dr.-kardiochirurg a jako jediný(!!!)na celém ood.směl operovat,takže když jel na 2týd.na dovol.do Čech,tak to tam stálo a prostě se noperovalo a když,tak to pak musel reoperovat,no hrůza! :00: Lucie :a:

In reply to by Scorpio

No tady je to fakt hrozné s tím zdravotnictvím, a ty čekací lhůty :00: Jsme objednaní do centra asistované reprodukce - jenže čekací doba 12 měsíců....... Šílené... Jinak se snažíme 22 měsíců už... Už mám Terku, budou jí 4 roky, a ta byla napoprvé... Takže je to zvláštní, že to teď nejde, ale co se dá dělat... Byli jsme i na pár týdnů v ČR, a nic závažného se v podstatě nezjistilo... Nezbude než čekat... A snad už... :) Na začátku tohohle cyklu jsem začala brát Femigard, jsou na něj dobré ohlasy, tak do něj vkládám veškerou naději momentálně... ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka