Placenta praevia centralis

10.01.2012

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli nektera nemate stejnou diagnozu? Ve 24 tt mi byla zjistena tato dg a konecne jsem se neco dozvedela, ale ne od dr, ale na netu. Je to docela hrůza.
Komunikace s maminkou, kt ma stejnou dg by mi moc pomohla.
Dekuju
Lenka

malej byl ok jen malí problem s dychaním nic važneho narodil se 35 ´plus 5 chtěly nas udržet do 36 tydne to už mají vyvynute plíce no taky jsem si poležela měsíc v nemocnici a jsu nakonec rada že to tak dobře dopadlo tak držím pěsti at vam to taky dobře dopadne

taky jsem měla placentu nad vchodem od 7 měsíce jsem krvacela a 2 jsem ležela v nemocnici. rodila jsem cs o měsíc dřív pravě kvuly krvacení které už nešlo zastavit a to už my odtekla voda

In reply to by MAKUVKA

Nakonec ale vše dopadlo dobře,ne? Bylo nedonosene mimi? Nejake jine komplikace s nedonosenim? A jak dlouho jsi po porodu zustala v nemocnici?
Promin, hodne otazek. Me uz dr posila do nemocnice ted, ale udelala jsem si domaci klidovy rezim. 3-4 mesice bych tam asi umrela. Ale cetla jsem, ze s timto problemem se rodi v 32.-37. tt, teda, kdyz to dobre pujde. Typuju, ze do nemocnice vyrazim sama kolem 32. tt. Nechtela bych pak rodit v male nemocnici akutne, ale planovane v Hradci Kralove, kde toufam, ze maji dostatecne vybaveni pro predcasne narozena mimi.
Dekuji,
pa.
Lenka

Ahoj, no já měla placentu blízko vstupní branky a hrozilo, že nebudu moc rodit přirozeně - už nevím přesně, kolikbyla mm od VB, ale tehdy mi říkala dr., že bych musela na císaře,což jsem po prvním porodu, který byl císařem nechtěla, ale pak jak rostlo bříško, tak se mi to posunulo nahoru a já rodila loni v říjnu přirozeně, takže já bych neztrácela naději v přirozený porod, třeba se Ti to taky posune ;)

In reply to by jance

taky doufam, ze se jeste posune. Moc optimisticky nemluvis o cisari. Snad nic hrozneho? Ja jsem mluvila s kamaradkou a ta rikala, ze byla na lokalnim umrtveni, ale moc ji to nezabralo, takze to bylo naprosto otresne. Museli ji propoutat a pridavat rajsky plyn. No, ale ja bych chtela taky lokalku. Aspon ma clovek poci,ze u toho porodu aspon castecne je.
Pa
Lenka

In reply to by Smajlinka_2010

no po císaři se hůře zotavuješ a starost o mimi je tím pádem složitější, navíc já měla malou ještě v inkubátoru, byla o 7 týdnů dřív narozená, takže starosti a starosti...., po normálním porodu jsem byla hned ten den v pohodě, malý se narodil v 15 hodin a já si ho brala na pokoj už kolem 19-té hodiny. Pokud bys musela na císaře, tak já doporučuju nechat se celá uspat, já takto byla a v pohodě, kamarádka byla částečně a hrůza.....ale uvidíš, třeba se Ti to taky spraví. ;)

In reply to by Smajlinka_2010

To se narodila dcera, malý byl o týden přenášený, tomu se nechtělo :s: malá se musela narodit dřív, protože mi špatně fungovaly průtoky pupečníkem, narodila se ve 32+5 tt. s váhou 1,440 g a 35 cm, po narození si dýchala sama, akorát měla infekci z plodové vody, tak dostávala antibiotika, v nemocnici byla od 18. září 2008 a pustili jí s náma domů 5.11.2011 2 dny před datem, kdy se měla původně narodit,po propuštění jsme jenom absolvovali preventivně vojtovou metodu a dnes je z ní 3 letá slečna, která je musím zaťukat v pořádku a chodí do školky, na císaři jsem byla tehdy v Olmiku, kde je J.I.Pka a jejich péče byla výborná, nedám na ně dopustit. Dnešní péče o nedonošeňátka je u nás na velmi dobré úrovni, nemusíš se bát,píšeš, že budeš rodit v Hradci, tam mají také dobrou péči o nedonošeňátka,tento týden jsem se dívala na pořad Sama doma a tam byla maminka, která musela porodit po odběru plodové vody a to bylo ve 23+6 tt., její holčička má letos 2 roky. držím palečky, ať vydržíte v bříšku, co nejdéle ;)

Ahoj mě cca ve 22. týdnu na screeningu řekli, že mám placentu přes BV (přes branku) což zabraňuje porodu - nevím zda je to na 100% to samé. Takže mi byl zakázán sex a dávat na sebe pozor a kdybych krvácela že mám jet hned na kontrolu do nemocnice a ve 26. týdnu kontrola zda se placenta posunula nebo ne. Kontrolu už mi dělal jen gynekolog vaginálním ultrazvukem a řekl mi že placenta je 5 cm od vchodu tak nemám mít strach že je vše OK. Často se prý ta placenta posune až chvíli před porodem ale šance tam pořád jsou. Jen vím že tady jedna holčina psala že ji má vrostlou že ta už se neposune. Samozřejmě pokud se neposune tak je plánovaný císař.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka