Okamžitá obrovská boule

27.07.2011

ženský zlatý malá mi před chvíli žuchla ze záchodu do teď nevím jak se jí to povedlo ale měla a má okamžitě ve vteřině obrovskou bouli.Vypadá úplně v pohodě říká že se jí hlava netočí a celkově jinak fajn.Bojím se aby se nakonec něco na noc nevyvrbylo když je to před spaním.Máte zkušenosti s takovou boulí....jsou jí čerstvě 3 roky

ženský moje zlatý ani jsem vám všem nepoděkovala :-) malá byla v pohodě neblinkla a boule už je skoro pryč.naštěstí vše dobře dopadlo :-)

ahojky, malá (19měs) pár dnů zpátky utíkala do postele, jenže na ni skočila dřív než měla, spadla a okem se praštila do postele :jawdrop: . Nad okem měla čárku, která se plnila krví, ale neměla to rozražené. Okamžitě naběhla boule. Jen jsem jí to ochladila lžičkou (nezatlačovala). Samozřejmě jsem celou noc kontrolovala, jestli nezvrací, jestli je OK atd. No ráno jí nebyla vidět 1/3očička, měla ho jak omalovánky, ale už je v pohodě.
Pokud nemá rozšířené zorničky, nebo nezvrací, bude to ok :-)

taková boule se má hned zatlačit(lžící, nožem),řikala to kamarádce doktorka, protože jejímu malýmu jednou boule nezmizela a museli mu to řezat :(

In reply to by Daniela3003

jéje..to bych se k té paní doktorce bála s něčím závažnějším jít, když doporučuje už tak poškozenou tkáň ještě dále traumatizovat lžící nebo nožem :jawdrop:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

píšu jen co mi bylo řečeno.....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ještě sem to naštěstí nepotřebovala a ani to dělat nebudu ;)

náš Máťa (2,5) spadnul před nějakou dobou z kolotoče a hlavou přímo na železnou konstrukci - rána jak z děla, řev....ale krev žádná, říkala jsem si ještě že tak!!! a najednou jsem kouknula a boule přes půl čela - koukni tady http://www.mojetehotenstvi.cz/zase-par-fotecek-na-ich-draku - ve skutečnosti vypadala ještě mnohem hůř než na tý fotce!, hrála všema barvama, byla taková dost měkká, jakoby vodová, ale stráášně veliká :€z€: TAky jsem se bála, ale on byl úplně v pohodě, zorničky se mu nerozšiřovaly...a za pár dní boule zmizela a dneska po ní není ani stopy!
Určitě to bude taky v pohodě, neříkam, že pád ze záchodu nic není, ale ten Matesovo nálet na to železo, to stálo fakt za to! On jakoby přelítnul ten kolotoč a hlavou rovnou do železný konstrukce :00:
Ať se boule brzy zahojí! :k:

tak obecně se při úrazech hlavičky kontrolují zornice, zdali reagují na světlo nebo nejsou každá jinak velká. ve spánku musí jít dítě vzbudit, tzn., že pokud ho budíme, tak reaguje, to stačí, nemusí se budit úplně. rizikových je prvních 24hod, ale tohle vše spíš platí pro závažnější pády, než je ten váš, spíš to píšu tak nějak pro tvůj klid :)
ty boule jsou někdy hodně velké, když se zasáhne žilka, ono se to i brzo vstřebá..pokud se malé hlavička netočila, nezvracela a byla v pohodě, tak to na otřes mozku nevypadá a bude to dobrý :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka