1:1200

28.04.2011

holky tak i ja mam za sebou utz byla jsem na nem v utery a to jsem byla 10+6 i kdyz se divim ze nam to nesouply nase miminko uz bylo velky 56mm ale NT nam vyslo 2.5mm to je jasny ze tady jim to prislo v poradku a nechapaly ceho se bojim tady maji danou hranici na 3.5 mm no pro me ale stres... ten den i nabraly i krev s tim ze si mam pockat 2 tydny na vysledky z krve tak jsem rekla ze se opravdu bojima dva tydny je dlouha doba tak mi rekla midwife at si zkusim zavolat ve ct takze po dnesnim zavolani my rekla kdyz koukla na vysledky krve nejdrvi briliant a pak at chvilku pockam ze ty vysledky se musi dat do hromady a pak mi rekla ze 1:1200 s tim ze to je dobry a ze je tam mala sance ... no jeste nez jsem volala tak jsem si rekla ze jestli mi reknou aspon pres 1000 tak si oddychnu tak jsem si neoddychla a ted je tu 4 dny volno tak pak zkusim zavolat ty moji specialistce co na me davat pozor a promluvim si s ni a asi se s ni domluvim at mi udelaji ten test z krve z placenty ... teda ja bych mohla zacit psat romany vsem kteri to docetly az do konce dekuji

Ahoj mamčo, riziko 1:1200 je opravdu malé, až zanedbatelné, na tvém místě bych byla v klidu a určitě nepodstupovala nějaké zákroky..Já měla u prvního těhu riziko na DS 1:35 a máme zdravou holčinu..

opravdu dekuju ...jsem moc rada ze jsi mi to takhle vysvetlila s tim aspirinem .. mam ho brat kazdy rano na lacno tak na to od zitra v litnu .. ja jsem chtela pockat do ty poradny ale tam by mi dr rekla urcite to co ty .... ale mam pocit ze na krev mi taky krev braly ..... podle toho jak mi to popisovala ta pri naberech :? no nekdy jsem z ty anglictiny na svestku

no me v den kdy jsem malou rodila tak mi nabraly nejakych 8 ampuli krve a manzelovi asi 3 a pak jeste po sesti nedeli jsem sla na dalsi krev to mi vzaly asi pet ampuli a do toho delaly maly pitvu a snazily se najit co se stalo takze vysledky genetika je pry v poradku a mala byla zdrava proste bad luck ...jak mi bylo receno no jsem teda zmatena jak lesni vcela na tu krev se zeptam extra ty specialistky co na me ma dohlizet ... budu si muset napsat vse co chci vedet .... jinak jediny co mi daly je aspirin ze mam brat kazdy den jeden ale to se taky bojim tam je dost nezadoucich ucinku vzdyt je to jako ipubrufen :? ted mi tak napadlo taky jsi v listopadatkach2011 vid

In reply to by didafifa

Ahojky, hlavně si zjisti jestli tě nabrali krev na trombtiský panel, antifosfolipidové protilátky atd. Trombotické mutace (mtfr, leiden,....) mohou způsobovat takové události. Já osobně jsem si vyšetření na hematologii vysloveně vyžádala a i když mě vyšla mutace v krvi jen lehká jsem v jejich sledování a budu chodit pravidelně na náběry krve. Aspirinu u nás Anopyrinu se bát vůbec nemusíš, taky ho na doporučení hematologa beru, způsobuje že se krevní destičky nelepí na stěny cév a tím pádem je lépe průchodná placenta a miminko lépe živené, s brufenem nemá nic společného. Já jsem bohužel prodělala v těhotenství hellp syndrom a miminko mě museli vzít akutní císařem již v 27 týdnu. Syn je naštěstí zdravý, ale bylo to hrozné období. Tak držím palečky a snad nám to tentokrát vyjde a ve 40. týdnu to tady oslavíme:-)

dekuji moc ja jsem si myslela ze je tam stejny riziko jako u ty plodovky ne li mensi a ono je to horsi ..sakra .. a nevis jestly nejde nejaky lepsi utz uz driv bojim se ckeat az do 20 tydne .. protoze si neumim predstavit kdy by mi pak rekly ze je tam neco spatne ze bych se mela rozhodnout jit na potrat nebo si nechat nemocny miminko .... :? preci jen jsem loni prisla o holcicku ve 23 tydnu prestalo ji bit srdicko a pritom byla uplne zdrava a ted tuto ... teda ted jsem si zase postezovala .

In reply to by didafifa

To je mě líto, že máš takovouhle zkušenost. Určitě jsi sledovaná, když už jsi měla takovéhle problémy. Já jsem pro změnu zase rodila v 27.týdnu:-( Byla jsi na genetice? Na hematologii? Mějiž v prvním těhotenství doktorka poslala na genetiku, kde se mnou probrali rodinnou anamnézu, pak jsem podstoupila u nich UZ asi 17 týdnu.Ve 20.týdnu se dělá klasický UZ a může se navíc dělat i ECHOsrdíčka plodu. Je tu ještě možnost nechat si nabrat tripl testy v 16. týdnu, které se pak vyhodnocují společně s testy v prvním trimestru. Ale mě tvé riziko přijde doopravdy velmi malé, prakticky žádné. Pokud vím na vyšetření se posílají asi jen ty co mají riziko 1:300. Nad už se berou jako bez problémové.
Pokud nemáš vyšetřenou hematologii, a hlavně trombotický panel, tak vzhledem k předešlé události bych to po doktorech žádala.

Ahojky. Já bych tedy do invazivních zákroků být tebou nešla, 1:1200 je malé riziko, hodně malinké. Při odběru choriových klků máš 1-2%šance na potrat, udává se jednou tolik co při odběru plodové vody. Odběr plodové vody máš 0,5-1%potratu. Takže až 1:50. A riziko, že miminko bude postižené je 1:1200. Takže pro mě jasná volba. Určitě se pro klid domluv na podrobném UZ, okolo 20.týdne se dělá UZ srdíčka,..... Tvá doktorka tě určitě poradí, přeji hodně štěstí a už žádné stresy. Já jsem měla v prvním těhotenství riziko pro downa 1:35 a mám zdravého syna:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka