Honzíčkových 9 měsíců

18.03.2011

Ahojky, téměř všechny jste mi utekly na FB a tak tu jsem skoro sama, každopádně pokud budete chtít kouknout, tak tu je odkaz na blog o malém lenochovi a pohodáři Honzíkovi http://www.mojetehotenstvi.cz/honzickovych-9-mesicu
Mějte se parádně a občas písněte i sem, ať vím co se v červících děje. :a:

Ahoj, tak já jsem taky jedna z mála, která na FB nechodí a po pravdě mi to ani neláká. Ale malej je frajer a ty jsi šikovná, že toho zvládáš tolik. A nepochlubila ses, kolik má zoubků. Zahlédla jsem tam dva. A ty dáváš malému kolik sní? To kdybych malé udělala ráno u jogurtu, tak se mi na oběd vyprdne. Jste šikulové. :dance:

In reply to by mirkaberkys@se…

Ahojky Mirko,
ani mě se na FB vůbec nehce, pro mě by to byl další žrout času, stačí to tady (však jistě víš sama ;) ). Zoubky jsi sice zahlédla dva, ale Jenďa už jich má 6 :jawdrop: . A jak jste na tom vy? Potrápily Vás zoubečky, nebo v poho? Jak jsem psala v blogu o tom jídle, ano, v podstatě Honzík dostane co sní, ale on je takový žroutík se super spalováním, že mi jí každý příkrm. Jen my tedy máme 5 jídel (vím, že někdo má i 6), ale stačí mu to a přibírá také v podstatě tak jak má. Jak jste na tom s papáním vy? Kojíš ještě nebo máte UM? A co příkrmy, baští ?
Jinak žádná velká šikula nejsem, ono to s tím zvládáním všeho to je někdy mazec a doma to vypadá jak po výbuchu (ale víš co se říká? "bordel v bytě - spokojené dítě" :s: ).
Měj se s malou krásně a písni také, jak se má ten tvůj "červíček". :a:

In reply to by Tinax

Jo, to mi povídej. Zapnu počítač a když nemám co, tak pořád jukám, co je tu nového. Jsem nemožná,ale nemůžu si to odpustit. Na FB nechci, mám z toho strach, i když už mi přišlo několik pozvánek. Zoubků teda máte.... Já jsem vlastně četla v jiném příspěvku, ale mě se ty ikonky pletou a jména si moc nepamatuju, víš? No, my zoubky máme 3 a další jsou na cestě. O prvních dvou jsme vůbec nevěděli a tenhle další nám dal zabrat. Ale už je to zase usměvavá holka. No, s papáním to máme o něco slabší. Ráno dá 170 UM - nekojím - bohužel, pak máme 150 g jogurtu- dala by víc, ale pak zase zlobí s obědem, zeleniny dávám kolem 200 g, ale skoro nikdy to nesní, pak 120g a nekdy i 190 g přesnídávky, večer máme 160 g kaše a na noc ještě 170ml UM. Jo a to jsem se chtěla zeptat, možná už jsi to psala v jiném příspěvku, dáváš k obědu jen kaše a nebo už jsi dávala i něco jiného?

In reply to by mirkaberkys@se…

Mirko, jo,jo přesně jak píšeš - někdy je PC mor, ale taky často neodolám. Jinak je fajn, že už máte bolení zoubků za sebou, u nás byl Jeníček nepříjemný, když mu lezly jedničky nahoře. A s papáním si myslím, že to je u Vás OK, vždy ti baští 6 jídel denně a porce to taky nejsou malinké, takže bych to vůbec neřešila. Vím, že spousta maminek to píše, že děti snědí, tak polovinu toho, co tvá princezna (teďky jsem byla u kamarádky a její 11měsíční holčička si dá tak polovinu skleničky a považují to za úspěch), zkrátka každé mimi je jiné a jednomu vyhovuje to či ono. A jak je to s vařením u nás? Ze začátku jsem dávala skleničky, ale asi po měsíci jsme přešli na domácí vaření, jak jsem psala, tak se snažím kupovat pro malého potraviny v bio kvalitě (i když teď je to občas problém a tak koupíme normální či mraženou). Jinak vařím vždy nějakou zeleninu, maso (asi 40-50g na porci) a nějakou přílouhu (brambory, rýži, dětské těstoviny, červenou čočku, batáty) a pak to rozmixuju. Zkouším mixovat méně, aby tam byly malinko kousky, ale ten můj prďola to pak tak přežvykuje v papule, a moc mu to nejde. I když kukuřičný křupky, či ty baby sušenky si žvýká. Občas dostane chlebk, ale spíš ho jen žužlá, teď zkusíme už malé čtverečky a uvidíme jak se s tím popasuje.
Zatím pa a hezké dny. :a:

In reply to by Tinax

Tak já jsem ještě čočku nezkoušela a rýže nám moc nejela, tak jsem jí nahradila rýžovými a pohankovými vločkami. No, ale stejně nejlíp nám jede brambor. Ten se jí snažím jen rozmačkat a zbytek mixuji. Taky přejeme hezké a hlavně slunečné dny. Pa

In reply to by mirkaberkys@se…

... pokud bys chtěla zkoušet tu čočku, tak kup tu červenou, ona nemá tu vrchní slupku a miminka tolik nenadýmá (u nás se osvědčila s mrkví a masem). Nebo pokud bys chtěla změnu, tak zkuste ty těstovinky pro miminka, dělá je Sunarka a jsou od 8 měsíců (jsou to takový pidikačenky). A je to tedy šikulka, že zbaští i rozmačkanou baštu, ten náš prťous sní kousky jedině ve skleničkách a jak to do něj vleze, tak to z něho vyleze.
Taky přejem hezké dny, doufám, že už zima bude pryč (už je to na mě dlouhý). :a:

Honzíček je super pohodář :-) Neva, že se mu nechce zatím moc hýbat, ono to přijde a ještě budeš vzpomínat, když byl v klidu :-) My už od 7,5 m stojíme a hlídat ho je děs. Jinak umíme jen jak je veliký a zbytek také zatím ne, takže to je podobné. Cestování nezávidím a je super, že to zvládáte. My jezdíme cca 120 km za rodiči, je to 2 hodky autem a když neusne, tak to bývá dlouhé, jakože teď už spí čím dál méně. Chystáme se také kupoval sedačku - buď tu maxi cosi tobi nebo romer, ještě musíme promyslet :-) Tak se mějte pěkně . Pa Renča a Táda

In reply to by Renulka

Renulko, jo jo pohodář to Jenda je a že je to lenoch, mi opravdu moc neva, ono i tím svým plazením zdrhá kam se mu zlíbí a nejlepší je to u krbových kamen ;) . Jinak cestování nám neva, v autě pohoda a cestovali jsme i několikrát vlakem a to bylo taky OK (zatím je to v tomto zlatý, tak snad si to nepokazí lumpačením). No my sedačku už máme koupenou, ale zatím je v krabici v garáži a čeká až Honzíček doroste (ještě nemá 9kg a taky chci počkat až bude takový v sezení pevnější a stabilnější), jinak mi jsme koupili tu Maxi cosi Tobi (v testech vyšla suprově). Za novou to je tedy pořádná darda, ale já nějaký čas hlídkovala na MMB a sehnala jsem úžasnou za poloviční peníze a vypadá, jak nová z obchodu (opravdu z ní mám radost). Tak dobře vyberte a prťousek ať Vám dělá jen radost. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka