Kolik MM by mělo vypít 2měsíční mimčo??

08.01.2011

Ahoj maminky, jsem tu zas a potřebuju informaci,kolik by na jedno kojení nejmíň mělo vypít 2měsíční mimčo, když jsou přestávky mezi kojením 3-4hodiny??mě v nemocnici řekli, že nejmíň 100ml a 7kojení/den.
Děkujuuu :k:
pro doplnění-ztrácí se mi mlíčko..dneska v 19hod jsem kojila malou 20minut a vypila jen 20ml..odstříkat už nešlo nic a z druhého prsu jsem odstříkala jen 15ml...:(((a to piju 4litry denně, jím,spím,koprovku mám skoro denně, kojíc čaje atd..snažím se odstříkavat co se dá..ach jo:(

Ahoooj... tak maličká Ti hubne jo??? Zkus ji dávat víc krát za den, třeba co 2,5hod.. v noci co 3hod, ne 4hod... když ti hubne, to by snad mohlo pomoci. Určitě si vezme, když ji přiložíš k prsu.
Jinak my spapáním taky bojujeme :( přibrala mi 1kg za 6 týdnů, není to moc, ale hlavně že přibírá.
Holky jak tu radí, že máme nechat papat tak dlouho jak oni sami chtějí, tak u mě to nejde, jsem taky zoufalá:( malá se mi totiž dokáže přecpat za 15min a pak blije a blije!!! Jako dnes v noci... já ji občas před kojem a po kojení kvůli tomu vážím...no a dnes v noci se mi sama od sebe odtrhla za 15min- strašně jsem se divila, že se sama za tak krátko odtrhla, tak jsem šla zvážit a spapala 140ml!!!!! A to bude mít v pondělí 7 týdnů....pak jsme hodinu a půl bojovali, protože se kroutila jak žížala, jak ji bolelo bříško, takže sem ji dávala hodně na bříško, aby přebytek vyblila, a fakt jen blila, po hodině a půl na mě konečně usla a uklidnila se, ale už jsem nevěděla co s ní, chtěla jsem vzbudit manžu, ale zvládla jsem to sama. Takže já taky nevím co dělat... už jsem si říkala, že snad budu odstříkávat a dávat z flašky:(

In reply to by Market.ka

No nepije :( musím ji odtrhávat, skoro pokaždé... je schopná pít půl hodiny v kuse a dle mě by snad vypila i 200ml!!!! Takže taky nevím co s tím. Tento týden budeme vracet váhu a já budu ztracená:( Někdy i v průběhu kojení si ji raděj važím, aby se nepřepila, ale šíleně se vzteká, když ji odtrhávám :( a při té pauze ji dám odříhnout.
Jj mlíčko mám. A piješ třeba Caro??? Já teda 4l denně nevypiji ani náhodou a někdy ani ne 1,5l :( stydím se. Ale mlíko mám, možná je to tím že piju 1-2x denně to Caro, podporuje tvorbu mléka. A ve sprše si spouštím na prsa teplejší vodu. Tak to zkus...

In reply to by Mispulin

Jejda, no já nevím,ale mě teda caro nepomáhá,piju ho 5krát denně-a to fakt nekecám..jo to potíž..když pije málo ikdyž pije moc, to by člověk neřekl!!takže máš taky starosti viď..tak nějak si říkám, ať už je to za námi,ať se z toho konečně dostanem, ať přibere a všechno bude ok..závidím mamčám,které kojí úplně normálně a diví se všem okolo včem je kojení takové složité....
Jinak sprchu teplou zkouším taky..zkusím ještě homeopatika a jiný kojící čaj a uvidíme...
Tedka na večer jsem už neměla mlíko,z obou jsem odstříkala dohromady jen 30ml..a malá řvala hlady,takže muselo být UM..další kojení se už trošku nalily,ale dostala jsem do ní jen 90ml:(

In reply to by Market.ka

No to máme teda trápení... a jak píšeš, já taky netušila že může být takové trápení s kojením...jsem myslela že přiložím a malá bude hezky papat tak dlouho jak bude chtít a pak si hezky brkneme, ale že s tím budou takové starosti to mě fakt nenapadlo.
Jak ti tu kopa mamin radí, fakt přikládej častěji k prsu, i když z něj poteče minimum... třeba se ti mlíčko ještě obnoví. Budu držet palečky.

In reply to by Mispulin

Miško, zdá se že pravé prso zareagovalo, malá si z něj dneska vytáhla 90tku..což je super..ale levé je ko..pokaždé z něj vytáhne jen 40tku..chjo,je to trápení,kdo neažil, ten nepochopí...taky jsem si to představovala růžověji..:(ale to bude dobré..:)

In reply to by Market.ka

ahoj, mlíčko se začně tvořit také tím, že se dítě častěji přikládá, nebo prostě, co 1,5 odstříkávej. Ono, když se začíná s odstříkáváním, tak to moc nejde, prsa si musí zvyknout. Na rozkojení také pomáhá častější kojení v noci, kdy se mlíčka tvoří nejvíc. Rozhodně bych mezi jídlem nedělala pauzy 3 - 4 hodiny, zvlášť pokud malá naráz nedokáže vypít víc jak 100. Přikládej ji po těch 2 hodinách a v noci pauzy tak zkrať. Pokud dítě nepřibývá, tak bych ho v noci na kojení budila.
Tess

In reply to by tessie

Tess když kojím cca 10x krát denně tzn po 2-2,5hod tak si pokaždé vytáhne jen 50tku..když ted kojím co 3-3.5hod tak spapá stovku(mm + um) a vychází nám cca 8kojení..taklže máme rozdíl jestli 10x50 nebo 8x100....prostě je to lump no..mám vyzkoušeno obojí..ted se zdá že nabírá, ale už druhý den nekakala.a to není plně kojená...nějaký recept na kakání bychom potřebovali rourka nepomáhá:((

In reply to by Market.ka

pokud dáváš i UM, tak bych zařadila taky něco na pití, aby se jí líp kakalo. Pokud rourka nezabírá, tak asi nemá co kakat. Druhý den ještě není zas taková katastrofa. Můžeš zkusit švestkovou šťávičku (nařeď ji, je hodně sladká)
Tess

Ahojky Markétko :-) Tak ví co? My krmíme třeba někdy i co dvě hodinky, ale to se mi stane tak 2x za den. A vypije mi Terezka 100 ml a když jsme dlouho pryč a Terezka spinká dlouho v kočárku např. i ty 4 hodinky tak se nám stane, že vypije těch 150 ml. Ale jinač já už někojím :\\: :\\:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mám slabé mlíčko a Terezka byla přisátá i 15x za den. Tak jsem to vzdala. Sice mlíčko je, ale není ho ani nějak moc. Takže jsem to vzdala teda a navíc dělá u toho takové kraviny, že to není ani možné. Ani nevím co mám dělat aby se přestala i ta troška tvořit. :?

In reply to by sanyyynka

Prej je an to super obyčejná levná věc-šalvějový čaj..prej do 14dnů laktaci zastaví..my zatíms kojením bojujem, polovinu vypije moje mlíčko,polovinu UM...ale nevím, jak dlouho se to dá takhle udržet..měla jsem z toho šílené depky..ale co nadělám..

Stejně když kojíš, tak to nepoznáš kolik vypije.... Tak ho nech dokud chce. Ale nemělo by se prý kojit déle jak 20 minut.

1/6 své váhy. Tzn. pokud váží např 5 kg, tak za den 833 ml, tzn. při kojení co 4 hodiny 139 ml ...

Jinak já jsem kojila v tomto období co 4 hodiny, kolik vypil nevím, ale pil 5-6 denně a přibýval, tak jsem to tak nechala :-).

Hlavně jestli miminko vážíš, tak to určitě nedělej po každym kojení, budeš z toho zbytečně vystreslá... Některý den děti prostě vypijí víc, někdy míň ... stejně jako dospělí ..

mylej mi při kojení moc nevypil jestli vypil 80ku tak to bylo moc ted jsme na umělý a vypije jak kdy někdy 120 někdy 150 někdy i 170 takže je to ruzný a jí většinou taky po těch třech až čtyřech hod.

ja bych se tim taky nesteresovala,malej mi to nesnedl myslim ani jak byl uz jen na UM a to bylo v 10m kazde dite je jine a kazde vypije jine mnozstvi :a:

In reply to by martina2105

Marti, bohužel malá mi hubne, vypije jen 50ml..prej at do ní nějak dostanu aspon 100ml 7xdenně a nechám ji vyspat...kkdyž ji kojím v menších intervalech, má koliky..já už nevím, jsem na prášky

ahoj, tak já bych to takhle vůbec neřešila, zbytečně se stresuješ tím, jestli ti dítko dost papá. Ono je to tak, že někdy si vezme víc, někdy míň. Když ti vydrží mezi kojením 3 - 4 hodiny, tak si mlíčka určitě vytáhne dost.
Tess

ahoj Barunka kdyz byla kojena tak vypila vzdycky jen 50ml,doktor rekl at ji necham kdyz ji to staci kojila jsem 5 krat denne v noci ne ,kojila jsem 4,5mesice pak zacala s nutrilonem a vypila 150ml

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka