prosím o radu....je lepší jít na MD 6.týdnu nebo 8.týdnu před porodem?

17.12.2010

Ahojky holky,pořebuji poradit:
Termín pododu mám podle menstruace 28.2.2011 a podle UZ 16.2.2011.
Do 29.12.2010 mám placenou dovolenou a pak od 30.12. bych musela jít na neschopenku,ale nevím jestli jít raději marodit jen na 3dny a pak nastoupit 8.týdnu před porodem,nebo jít marodit na 13 dní a pak nastoupit 6.týdnu před porodem,moc tomu nerozumím a nevím co je pro mě lepší :( ,proto Vás holky prosím o radu,jestli tomu někdo rozumíte víc než já budu moc ráda,za každou odpověd :s: děkuji a mějte se všichnimoc krásně :a:

Určitě je to na doktorovi. Mě automaticky poslal na MD 8 týdnů před termínem ( a to jsem ještě neporodila :-(, takže o 2 týdny placeného přicházím :-( ), aniž by se mě ptal. Teď jsem z toho naštvaná.

In reply to by luciekres

Tohle jsem našla :wink:
Pokud máte rizikové těhotenství, jste na neschopence a pobíráte nemocenskou, 6 týdnů před porodem přecházíte na mateřskou dovolenou a začínáte pobírat peněžitou pomoc v mateřství (PPM).

Dvě moje kamarádky pracovaly až do konce a musely jít na mateřskou 8 týdnů před porodem...Holky co byly doma na neschopence,šly vážně automaticky 6 týdnů před porodem...

Já jsem v PN a bylo mi řečeno, že výhodnější je jít 6 týdnů před porodem. Pokud jsi v práci, tak je to taky určtiě výhodnější.

In reply to by Martique

Holky moc vám děkuji,pan doktor mi dal vybrat,bud na 8 nebo na 6,že to je na mě,taky mi bylo řečeno,že pro mě bude lepší jít 6 týdnu před porodem,jen jsem potřebovala rady od maminek,které tomu rozumí a které to musí taky řešit,děkuji moc :)

no to si musíš sama rozpočítat co je pro tebe lepší finančně...já byla na nemocenský aměla jsem ji dobře placenou proto sem nastupovala 6týdnů před porodem na mateřskou....vybrala jsem si, doktor se mě ptal.

Mě účetní řekla, že pokud jsem v PN, automaticky jdu na MD 6 týdnů před porodem, jestli je to pravda, netuším :#o:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka