KVĚTINKY SOBĚ :)!

15.04.2010

:k: HOOLKY :k:

- máme tady blog, kde si můžeme psát, co nás trápí a nebo prostě jen tak si poklábosit mezi sebou :€d€: :€d€: :€d€: !

AKTUÁLNÍ SEZNÁMEK

NAŠE BŘÍŠKA

NAŠE ZLATÍČKA

NAŠE PRVNÍ VIDEO

JÍDELNÍČEK

SRAZ 2011

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Patrik Vrána je moc hezký, Vojta Vrána se mi už tolik nelíbí !! ale jak píšeš, času dost !! :k:

holky, jen v rychlosti, kdyz jste u te dyne :///: kamoska mi dala recept na polevku z pecene dyne, vyborna, uz jsem asi 3x delala. dyni hokaido nakrajet na kostky (i se slupkou muzete), dat na pecici papir na plech, dat maslo, sul, pepr, cibuli a cesnek a pect v trobe nez zmekne. pote dat do hrnce, s vodou rozmixovat (chutna vyborne i jako kase!) a pridat smetanu.zadne jine koreni se nemusi davat, z te trouby ma vybornou chut :hu: :hu: :hu: fakt doporucuji

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

I já jsme jedna z denně vaŕicich, vařím pro rodinu už 17 let (když pominu mé dvouleté období po střední, kdy jsme byla vegetariánkou a mamina mi odmítala mé "výmysly" vařit). Každopádně me to stále baví, občas se tedy doma "pohádame", kdo uvaří neb David je taky vaříci typ :-)... dřív jsem i pekla, teď máme pekařku v Terce.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já vařím tak na 2 dny, peču fakt minimálně, hodně dělám chleba v domácí pekárně a o víkendech vařím hodně, ale co zbyde tak zamražuju, protože někdy fakt nestíhám vařit. Pavlínce dělám teplou večeři, protože vím, že v jesličkách má ráno na snídani pečivo a odpoledne na svačinku taky, tak ať nemá furt chleba.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak u nás "jede" i pečivo,ale já jsem odjakživa na tu kuchyň a jídlo :s: snažím se neopakovat,denně mít něco jiného,střídat to tak,at se ti nic nezprotiví..jak vařím,denně v kuchyni hodně času,ale to mi tak neva,jak to vymýšlet denně co bude.. :00:

In reply to by Leushka

přesně Leuš, to vymýšlení co ukuchtit... :00: taky vařím každý den..teď jsem ve fázi, kdy zkouším nová jídla..víc zdravější, ale moc úspěchu jsem s tím zatím nesklidila :s: u nás je to většinou tak, že máme v týdnu jedno sladké jídlo, hodně vaříme omáčky a chlapi vyžadují tak 5 týdně maso :) peču tak 2x týdnu, protože ikdyž udělám buchtu na plech, tak druhý den není :s:

In reply to by Leushka

jo, to máš pravdu, taky nemáme rádi jedno jídlo víckrát za sebou. já když nevím, co uvařit, tak si dám do googlu dvě, tři ingredience a ono se vždycky něco najde :-) jediný, co máme pravidelně jednou týdně je rajská, to mám jistotu, že mi kluci sní, jinak bych je měla profackovat, hrozně mi s jídlem zlobí :€z€:

In reply to by Leushka

ja to myslela tak, ze nekdy me chytne varici nalada a to treba za den uvarim obed, k tomu nejakou buchtu a k tomu treba jeste pudink..to je u me vyvarovani!!! Ja hodne Leus taham z mrazaku, co si privezu od nasich nebo tchyne..nebo kdyz varim, tak na 2 dny..jako mne nevadi, ze nejim uplne cerstve, ja jsem se proste nenarodila s laskou k vareni a jeste jsem se k tomu neprokousala..budu delat vse mozne - prat, vytirat, zehlit, ale to vareni - proste si nemuzu pomoci, me to neba..pritom tu mam same pomocniky - pekarnu, parni hrnec, atd..ale jeste jsem nic z toho nepouzila a ten parni hrnec uz tu mam cca 5 let..ale predevcirem jsem ho alespon vyndala z krabice :-) :a: ..dneska ale mame kralici vyvar, candata s bramburkem - cerstve!!! :-)..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak já si gratuluju že vařím JEN 1x denně,myslím že Světluš vaří i večeře??Ale ted co šla Zlata na školu je to lepší,Sonulce vařím na 2dny a já se odbydu,brambory na loupačku apod,to je pohoda :\x:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak tomu říkám pořádně užitý víkend :-) dýni já teda nepapám a myslím, že ani kluci by mi to nejedli :00: já měla víkend pěknej, v posteli s čajíčkem :-) :a:

In reply to by Deniska2010

chuderka..ale fajn, ze to odeznelo tak rychle..my meli ted taky rymu, ani mu moc netekla a pridal se i trosku kasel, ale tentokrat jsme to zvladli a nic se nerozjelo..jsem rada, pac vzdycky z rymy bylo neco vice..a to straseni na hellowena - ty jo, deniska je moooc odvazna, pac nevim, zda by mi toto s Olim proslo..on se ted boji jen tmy..nechce nikam jit, kde je jen trosku tma, takze ja bych ho tam asi ani nevodila..ale vy jste to zvladli na 1 ! :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ty ses "STARA" znama :-)..ale moc te tu na MT nevidim..ale co, jsme i jinak v kontaktu, ze jo? :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No páni Jani vy jste měli teda akční víkend,já to říkám furt ty mladý holky toho zvládnou :one: ,mě by takový víknd zabil :s: :s: Ještě jednou moc děkujeme za laptop :kiss: až přijedeš příště na to kafčo tak domluvím i Monču a poznáš další květinku :) už se těším :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Jani :a: , to máte za sebou pěkný víkendík :dance: Já měla už od čtvrtka Fildu doma - podzimní prázdniny...tak jsme se byli mrknout ještě s přáteli na pardubickém zámku na výstavě hraček..pak jel Fíla na víkend k dědovi..my jsme sobotní odpolko strávili po nákupech, Míša sháněl zimní bundu a boty, nakonec jsme sehnali botky i pro děti, tak to snad máme všechno z krku, ale těch peněz :00: V neděli jsme jeli k našim na venkov na obídek, tak jsme aspoň vypadli z města :€s€: Jo a ztrátu čepulky máme za sebou před 14-ti dny... :( Aduš ji měla pár týdnů...zjistila jsem to sice po chvíli, ale už ji někdo sbalil :( Já doufám, že se taky do Vánoc uvidíme, cooo :///: ??

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jani, to jste měli pestrý víkend :-) Já mám chlapa i víkendech v práci, tak si užíváme s Pavlinkou jen my dvě. V sobotu u nás celý den pršelo :rain: :rain: :rain: , ve čtyři začalo sněžit, ale venku všechno total promáčené a ta zima...:€\€: Tak jsme byly zalezlé doma u krbu. Až v neděli jsme byly na zahradě-dopoledne jsem postavila sněhuláka a odpoledne už spadl, protože tálo, Pavlinka byla z toho nešťastná, tak jsem ho musela opravit a ona ho hladila a objímala a říkala, že je chudák :h: :h: :k: No a těsně u plotu se nám udělaly docela závěje, tak do toho skákala. :///:
Jinak přezout jsem byla až dnes ráno - služební auto, nechala jsem to fakt na poslední chvíli, ráno byla pěkná ledovka, tak jsem na těch letňákách měla strach-ale už jsem zase doma, přece jen budu jezdit od středy pracovně tak se na těch zimácích budu citit bezpečněji. :a:

tak mi napadlo... jak jste na tom se školkou pro děcko? mně malýho do školky nevzali, tchýně hlídat nechce, tak jsem si byla prodloužit mateřskou do srpna, jste tu na tom některá stejně? jak vycházíte? já jsem první měsíc na té zkrácené mateřské a docela se bojím, co bude dál? žádná brigáda u nás není, na doma jsou jen samý podvodný inzeráty, tak nevím... trochu šiju na zakázky a tak, ale to není stálý příjem, tak pořád přemýšlím, co jiného.... máte nějakou brigádu? teda z těch holek, co už na stálo nepracují.....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jani, prostě hlídat nechce...by nemohla koukat z okna, co se děje a nebo sedět na PC a hrát hry :00: práce prostě není :( ježiš, tak oblečení bych prodávat nechtěla... stačí, co se nazlobím s tím naším po klukách, než to nafotím, vložím na fejz, popíšu....

In reply to by svetla82

Světluš já pujdu na těch pár měsícu na pracák,za pulku peněz :00: spíš mě trápí co bude pak,malou se bojím dát do školky,jak mi padá do bezvědomí po pláči,do těch 5 s ní chci být doma,tak si vyřídím na něco živnosták a snad si aspon nějakou kačku vydělám :(

In reply to by Zdenda3

jejda Zdeni :( tak moc držím palečky! mamka mi říká, ať se na to vyprdnu a užívám si mateřskou, přijde mi, že si všichni myslí, že snad lžeme, když jim říkáme, že peníze nemáme... zatím to řešíme tak, že je manža v práci až do večera, tak snad to zvládneme, jenže kluci se pořád ptají, kde je táta, když Štěpán nejde spát přes den, tak ho ani nevidí...

Holky myslíte, že je čas na sundání plínky v noci? No dnes jsem u Pavlínky zjistila toto: Hned po koupání jak vypije mlíčko jde na nočník a vyčůrá se, dostane plínku, pyžamko a šup do postýlky. Tam jí cca 5 minut povídám nějakou pohádku a pak pusinka na dobrou noc a odcházím. Do minuty slyším jak volá - mami, čůrat! Tak jí říkám, že už čůrala do nočníku že bude spát a ona se nedala odbýt a tak jsem jí vysvětlila, že jí sundám plínku a posadí se na nočník a jak se vyčůrá půjde hned spinkat. Odkývala mi to, no a když jsem jí plinku sundala, zjistila jsem, že už se počurala - no je to možné? Při tom normálně když je vzhůru, tak už nehody nemá. Mě to tak přijde, že to pustila schválně, protože věděla, že má tu plínku a pak jí teprve došlo, že by toho mohla využít a jít na nočník aby nemusela ještě spát. Do nočníku už samozřejmě nevyčurala nic. Nevím, jestli může být už tak vypočítavá v tomto věku, ale kolikrát rodiče přijdou na to, že dítě podceńují :?
Stalo se mi už že se párkrát v noci vzbudila a chtěla na nočník a fakt se vyčurala, ale plinku jsem ji musela vyměnit, protože už ji měla mokrou. Co myslíte? mám to zkusit jí plinku nedat? Musela bych vyřešit její spaní tak, aby si mohla sama dojít na nočník, spí furt v postýlce.

In reply to by Michaela

Na spaní budeme mít plínku také dlouho. Od té doby co nemá mlíčko si ho nahrazuje pitím, které vyžaduje jak večer tak odpol.(cca.300ml). Nějaké buzení u nás nepřipadá v úvahu (vztekloun kope a brečí). Nijak to neřeším, až to přijde tak to přijde.
Zrovna dnes s tím měla tchyně problém, jako ať s tím něco dělám. Tak jsem jí utnula. Nejvíc mě fascinujou ty, kteří srovnávají /viz.tchyně/. My s nikým nesoutěžíme a na čele to nemá napsané.

In reply to by Michaela

Míšo já nevím,v tomhle zkušenosti nemám..můžu jenom napsat,že já bych to nedělala..budit dítě v noci proto,aby se šlo vyčůrat? :? to mi přijde docela na bednu.. podle mě musí děti samy dozrát do toho,aby to celou noc vydržely (nebo si v noci zavolaly na záchod)a ráno měly plínu suchou..ne to "trénovat"...
Já jsem sundala plínu když jí měl asi měsíc ráno suchou..u nás se Adam jde před koupáním vyčůrat,okoupe se,obleče do pyžámka,vypije si mlíčko,jde si vyčistit zoubky a jde spát..čůrá až ráno..nikdy v noci nevolalnikdy se nepočůral..kdyby zavolal,vyčůrat ho dám,ale budit ho by mě nikdy nenapadlo :n:
pokud si myslíš,že to s Pavlínkou bylo tak,že se vyčůrala a pak ji docvaklo že vlastně mohla jít na nočník,tak to můžeš zkusit jednu noc...dát jí tu nepromokavou podložku a nechat ji bez pleny,pokud se ale v noci ze spaní počůrá,tak podle mě ještě nemá cenu to hrotit..vždyt ještě má čas...já se sama divím,že Adamovi to docvaklo tak rychle a samo..ale pokud by ne,řešila bych to až před 3 rokem,zatím ne..tak to když tak zkus a uvidíš :k:

já jsem vůbec nevěděla,že se mění čas :00: prostě na té mateřské úplně debilním asi...ale ani bych si nevšimla,Adam se probudil v 8 hodin,tudíž jako bylo 9 hodin,to mi přišlo normální :s:

In reply to by Leushka

Leuš já mám už Pavlinku 20 minut v postylce, protože ji budu zvykat že ji to budu od zítřka po 15 ti minutách natahovat, že se pak za pár dní dostane do postylky o tu hodinu později. No ale dalo mi to práce celý den hlídat, aby měla režim jako včera, protože hodiny mám už samozřejmě posunuté :///:

In reply to by Michaela

Míšo fakt??
já to teda beru tak,že je prostě tedka tolik kolik je :s: Adama jsem uložila ted,tak jako každý den a předpokládám,že vstávat bude opět stejně,v 8.20 až mi zazvoní budík..
no ale já nikdy nic u žádné změny času neměnila a nikdy s tím problémy nebyly..

kočenky :k:, vyřezáváte někdo doma dýně? je to težký? :s: chtěli bysme to s Denisem zkusit, ale nevím nevím .. je někde univerzální návod?

jdeme teď do cirkusu, venku sice šílená zima, ale snad se nám bude líbit ..

In reply to by mimilinko

Jůů, to mě tak láká. Už jsem nad ní uvažovala, ale nakonec jsem jí nevzala. Viděla jsem je v Kauflandu cca. 3týdny a myslím že kus stála 50Kč. Koupila jsem si takové ty mini okrasné dýně. Nechám to na příští rok ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak asi už holky poradily, já jediný, co vím je, že se nesmí vydlabat moc, aby nepropadla a výřezy namazat něčím mastným, sádlem, indulonou.....

In reply to by mimilinko

my jednu pred chvili dorezali a vydarila se.. Poprve.. Tak huraaa do toho ! A doufam, ze jste si to uzili v cirkuse, oli byl pred 14 dny poprve a libilo se mu moc.. Hlavne medvedi na motorkach :-)

In reply to by mimilinko

Peti, není to nic těžkého, jak už psala Ivča. Dýně děláme už 3 rok, zrovna vv úterý jdeme s Laurinkou do herničky, máme tam dýňování, jinak si je ale dělám doma. Uříznout čepičku,ale ne malinkkou, klidně větší, působením tepla ze svíčky se nám jednou scvrkla a pak už nepasovala, pak vydlabat semínka - ne dužinu, nakreslit obličej a řezat :-) je to fajn, je je musím mít na chotbě, protože nemáme balkon, ale už se jedná na domovce, že by se mohli přidělat k typu bytu co máme my, tak snad to vyjde :-) užijte si cirkus a hlavně tam nezmrzněte :-)

In reply to by mimilinko

Peti my letos máme v plánu taky vydlabávat..ale vůbec s tím nemám zkušenost..ještě jsem ani tu dýni nesehnala..potřebuju zajet někam do zahradnictví... :? tak si ráda přečtu co radí holky!Těším se, že si pak ozdobíme balkon :)

In reply to by mimilinko

peti, mi dlabali vcera, teda JIrici :s: urizli cepicku nahore, vydlabali duzinu, nakreslili fixou oblicej a ak vyrezali. jen se u toho Jirka nadrel, meli jsme velkou dyni. duzinu urcite nedlabat, jen vytahnou ty seminka.

In reply to by mimilinko

Peti ještě jsem to nedělala,z dýně miluju polívku,pečenou dýni,ale nikdy jsem ji nedělala na ozdobu..tady by se nám to ani nevlezlo,kdybych měla barák,tak by se mi to líbilo :(
..užijte si cirkus,určitě to bude krása!! :k:

In reply to by mimilinko

jednu jsem dostala od kámošky z Říčan a párkrát koupil Jirka na Farmářském trhu na Jiřáku !! od Jirkova tatky jsme měli velikou dýni normální a fakt byla bez chuti :( ty hokaido jsou perfektní..i na kostičky,posypat grilovacím kořením a upéct v troubě..:hu: jednou jsem to i zalila zakysanou smetanou a upekla..no lahůdka..

In reply to by mimilinko

tak šup šup,sezona dýní myslím už končí :s: no jsou menší a je to tam většinou napsané nebo se zeptáš,zda je to hokaido..si pamatuju jak jsem začínala dávat příkrmy,tohle byl jeden z prvních a Adam to miloval :h: mno teď mě napadá..co on z jídla nemiloval že :///: ale dýně je fakt bašta..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Myslela jsem, že to udělám z těch výřezů z té naší Haloweenské...ale Hokaido mám doma též (vlastní výpěstek), tak uvidím, z čeho to zkusím

In reply to by mimilinko

my ne ale nedávno jsem tady někde četla že se nesmí vyřezat ta dužina,jinak se dýně sesype a má se to bud močit,nebo něčím postříkat,mrkni to dohledáš

Ahoj holky, poslední dobou zase moc nepíši, sice jsme doma, ale nějak se nám nevede...já teď během podzimu 2x marodila, teď nudlí a horečkuje Štěpka, Luky měl úraz, takže je mám doma oba, manža má boreliózu... nějaký divný podzim toto... snad se máte líp než my, u nás už napadl sníh, ale taje to...normálně se těším na mráz, snad všechny bacili pochcípají :a:

In reply to by svetla82

Světluš, my jsme byli cca před 3mi týdny taky nahromadě - Honza a pak já, Pavlinka chodi navic od 1. října do jeslí, tak jsem si říkala, že sotva začne tak omarodí, naštěstí to od nás nechytla, já už jen trochu smrkám, Pavlince se to zazrakem vyhlo, a to i v jesličkách některé děti rýmujou.
Ta borelioza se dá vyléčit, brácha to měl taky, pak ho několik měsíců ještě hlídali a už je to ok. Taky tu máme sníh, už nám u baráku stojí i sněhulák - plný listí, protože nám nasněžilo na neshrabanou zahradu :00: Hrabala jsem to asi 3x }:) ale furt to padá-daň za to, že chceme mít ovoce :///: A mrznout bude, předpovídají na noci i -10 tak pak už bude pokoj od bacilů :a: Brzy se uzdravte, doufám, že se Lukymu nestalo nic vážného!

In reply to by Michaela

Míšo, no to je chuť :-( je to hrozný, když rodiče marodí, ale hlavně, že to Pavlínka nechytila :h: jj, borelióza bude ok, jen je mi špatně, co se mohlo všechno ještě stát, můj chlap zase nechtěl k dr, když jsem mu to říkala 14dní, že ten flek není normální....někdy by bylo lepší ho uškrtit :€z€: sníh závidím... Luky se tak moc těší a u nás to taje :( naštěstí se mu nestalo nic vážného, jen mi ho manža vezl ze školky na kole na nosiči domů a on mu strčil nohu do kola :00: vypadalo to hrozivě, okamžitě jsem ho naložila na Štěpánový kočárek a vezla do nemocnice :-( modro-fialovo-červený kotník sedřený asi na 25ti cm.... :-( ale nic zlomeného...jen to má už týden ovázaný a na patu nedošlápne :O teda my už máme naštěstí zahradu hotovou :-) jen nám chybí shrabat listí, ale to až zmizí sníh :-) děkuju :a:

In reply to by svetla82

Světluš to je prostě podzim..já mám permanentně zacpaný nos nebo mi z něho teče,pčikám..hnus fuj :n: copak se stalo Lukymu?? doufám,že to nebylo nic vážného..
ty jo..ten tvůj manžel si to nějak vybírá ne??? neštovice,borelioza..cpi ho něčím na imunitu,to je fakt mazec....at je vám brzo lépe :h:

In reply to by Leushka

Leu, to je hnus počasí viď? já tu nadávám úplně sprostě z toho... dnes odpo už mi konečně bylo líp...ale nevím, jak dlouho to vydrží :00: právě, že manža je na tohle hroznej, bere koenzym Q10, zinek, nějaký vitamíny pro sportovce.... kolikrát mi donutí něco zobnout, nechápu, kde k těm nemocem chodí :-/ Luky strčil nohu na nosiči do kola... jako mazec... se mi chtělo omdlít, když jsem to viděla...naštěstí je to ok, už jsme byli na převazu a v úterý mu to snad sundají :-) pozdravuj Adámka :a:

In reply to by Zdenda3

ježiš, tak snad jste i vy ok! nám už dnes bylo líp....Štěpka mi po 2 dnech zase jedl :) koukám, že taky pořád rýmujete... já dávám id září imunoglukan, ale teď jsme začali s hlívou, prý je lepší...chci to zkusit. tak ať jste zdraví :kiss: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka