ahojky

25.03.2010

ahojda spolubojovnice,vy tu píšete nějaké udaje jako CS a podobně...že čípek a tak...já pořadně nic nevím doktor do mě šáhl minuly tyden a to mi nic neřekl nezapsal jen řekl že sme KP.na motitoru sem byla dnes po druhé jen pidi kopečky...od 27tydne nevím kolik malá važí atak...je to vubec normální???

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, já mám úplně super doktroku a řeknu ti, poslední UTZ jsem měla 29+1 ( nyní jsem 36+3 ). Sama říkala, že se nemusím bát a pokud je vše v pořádku, neřekne mi ani slovo, takže se musím ptát. Taky mi jen řekla, že jsme stále KP a na příští kontrole si prcka zváží a domluvíme se co a jak. Takže podle mě je vše v pořádku, nemusíš se ničeho bát a pokud chceš něco vědět, tak se zeptej....
Jinak opravdu máš nárok od ukončeného 36tt navštěvovat ambulanci ve své porodnici, ale není to povinné. Klidně můžeš zůstat do konce u svého gynekologa.

Ahoj,

CS bys v průkazce mít měla, ale je zas fakt že ne každej doktor na to "dá" někteří to považují za zbytečnost.

Monitor máš dobře, já byla na 1. ve 38.tt ( 37.+5)
a kdybych si vždycky na tom UZ nevyžádala aby mi malou zvážil tak taky nevím kolik malá má. Ono pro ně je teď důležitý hlavně placenta jestli nestárne, průtoky pupučeníkem a srdíčko jestli bije., protže všechny důležitý testy máš za sebou a te se jen hlídá jestli rodíš nebo ne.

In reply to by Kulata kostka

a co to vlastně je to CS já at koukám jak koukám v prukazce ho nevykoukám...ultrazvuk sem naposled mela v 33tydnu od té doby nic...a placentu jak pozná podle uz a prutoky pupečníkem taky...ale to já tady slyším poprvé mě nic takovyho neřekl nikdy...tak nevím jestli to je v pořádku...

In reply to by Veronika88

CS je cervix score = neboli "body" čípků = čím větší číslo tím víc bodů, jde o součet několika věcí najednou a pozná se to pohmatem...

A jen se chci zeptat? Ty chodíš pořád ke svýmu? protože ve 36. týdnu jsi měla přejít do porodnice, oni někteří doktoři si teda pacientky nechávají až do 38.tt nebo do porodu, ale měla bys chodit od toho 36.tt do porodnice právě kvůli tomu aby ses s perzonálem seznámila, on se seznámil s tebou měl o tobě zápis a pak se tě nemusel zbytečně ještě doptávat na spoustu věcí.

Jestli chodíš ke svýmu, tak bych normálně zavolala do porodnice že příjdeš sepsat porodopis a oni ti řeknou, kdy, většinou to je druhej den a už bych docházela do porodnice a tam ti monitoring a UZ pupečníku a placenty dělat budou, to ej to nejdůležitější teďkon koukat jestli miminko nestrádá.

In reply to by Veronika88

:D ne neuškodíš. :D pokud si nespokojená, nebo máš pocit že nemáš dostatečnou péči tak 1. můžeš změnit doktora bez udání důvodu a za druhý opravdu se od 36.tt dochází do porodnice. Normálně tam zavolej a řekni, že jsi v tom a tom týdnu a že bys ráda přešla do porodnice + řekni že UZ jsi neměla od 33.t a tak a kdy se máš stavit na sepsání PORODOPISU. pak jen zavolej k sobě k doktorvi a řekni že už budeš docházet do porodnice. A je to :) nikomu tim neuškodíš, a hlavně mysli na to že jde o tebe a o tovoje miminko :)

In reply to by Kulata kostka

a to se pak jezdí každy tyden do porodky???sem 37+4 já bych optala jinej mamin v ordinaci ale on tam nikdy nikdo nejní když tam du já on mě hned na rano napíše...a ten porodopis je nutny...mě v ty poradně nic neřeknou...ale abych ted před koncem odešla od doktora to je zbytečny ale zkusím teda zavolat do ty porodnice...

In reply to by Veronika88

oni nikdy nic neřeknou když se neozveš :)

jojo ten porodopis je vlastně tvoje anamnéza a je lepší když jí s tebou sepíšou předem než pak při konttrakcích když nebudeš vědět co bolestí. píše se tam co jsi bbrala za léky, a kontaktní osoba a tak.

No záleží to na tobě. Já jsem odešla do proodky už ve 35.tt a to když jsem dostala novou doktorku a nebyla jsme spokojená s její poradnou, prostě jsou věci kteý by kontrolovat měla, je to tvoje dítě a ty bys pro něj měla chtít to nejlepší a když si nejseš jistá jestli to ten doktor dělá dobře tak je lepší jít někam kde tě zkontrolujou.

Ano pak jezdíš každej týden do pordky, kde ti udělaj monitor a poradnu se vším vyšetřením. ( udělal ti vůbec stětry na streptokoka?) + když pak přenášíš po termínu tak si tě zvou 2x týdně. je to fakt důležitý ty kontroli, pupečník a placenta vyživujou a zásobujou miminko živinami a když nefungujou správně tak se může kdykoliv cokoliv stát, já tě nechci strašit lae je to tak. a těma pravidelnýma kontrolama to můžeš zmenšit to riziko.

ale jak řikám je to na tobě

In reply to by Veronika88

To je dobře, moje mi to odmítla udělat že mi to maj udělat v porodnice, kde to zase chtěli od ní. no staršný. Tak alespon že tak. :) no každopádně je to opravdu an tobě, jestli seš spokojená prosím :) jestli ne tak běž do porodky. nic tím každopádně nezkazíš. ono opravdu každej doktor má svůj postup a když se neozveš nezeptáš tak se nic nedozvíš a když se necitíš spokojená a nebo že je všechno jak by mělo být a že seš neinformovaná tak se ozvat a klidně odejít pryč. hlavně se nebát :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka