Malý terorista a nepřibírání

19.03.2010

Ahojte holky! Jdu si k vám pro mateřskou radu a taky možná trochu pro podporu, protože už mi fakt tečou nervy a nevím, co si počít. Mám doma měsíční miminko, které bylo doposud celkem hodné, krom toho, že ho hlavně v noci trápily bolesti břicha, tak řval docela málo většinou před kojením, když měl hlad. A teď od středy je to úplně jiné dítě, prořval mi noc i den, včera to bylo docela dobrý, ale dneska se situace naprosto opakuje a prdíky to nejsou, to je úplně takový ten hysterický pláč, který trvá bez ohledu na to, kdy se má kojit a jakmile dokojíme, tak řve zase a pořád, uklidnil se a usnul jen na procházce v kočárku. Koupila jsem si digitální váhu, protože ze začátku moc nepřibíral, no pak už to bylo super, ale teď poslední 3 dny má pořád stejnou váhu a přitom za kojení vypije cca 120ml, což mi přijde na takové mimino docela hodně a kojíme normálně po 2.5-3 hodinách i v noci, takže hlad by mít neměl... netušíte, čím by to mohlo být, že najednou tak vyvádí? A měli jste to někdo tak, že ač vám mimi vypilo hodně, tak nepřibralo? říkám si, jestli to není tím, že je takovej aktivní, že vydá hodně energie nebo taky, že má poměrně dost stoliček denně, tak jestli to není takový průtokový ohřívač - co vypije, to vydá.. no nevím a budu ráda za vaše rady, tipy...

taky tě úplně chápu a znám ten hysterický řev :) ale jak jsi psala, že vypije těch 120ml na jedno krmení, tak to je opravdu slušná nálož (jsem teď poměrně nadupaná informacemi :///: o kojení a přibírání z nemocnice, kde jsem malou musela vážit před a po každém kojení, abychom věděli kolik vypila). Taky se mi osvědčilo, abych měla přehled o množství vypitého mlíčka - odstříkat si a dát jednou za čas napít z lahvičky. Paní dr. by ti měla říct kolik má v jakém týdnu cca vypít, aby nestrádal (ale u každého mimi je to asi krapet odlišné). Jinak na to uklidnění při velkém pláči - nám taky pomáhá (občas) chovat a houpat, ale hlavně hlazení prstem po spánku a dělání šššš nebo pusinkování na čelíčko... ale někdy taky nepomůže nic a Madlenka řve až je fialová. Koukám že je to všude stejné a nezbývá nám než vydržet :k:

ahojky vím přesně o čem mluvíš u nás bylo to samé ale z hladu. Takže my jsme museli nasadit nutrilon páč jsem měla málo mlíka - malý pořád u prsu a stejně řval a nepřibíral :no: pokud seš si jistá že to není hlady tak u nás ještě zabíralo nošení v šátku, cvičení nožkama, chování....ale nejlepší byl šátek, protože malý mi vždycky usnul a já ho jen přendala do postýlky. můžete mít taky růstový spurt ne? to za chvilku přejde, jinak přeju pevné nervy, je to dřina....

zkusila sis ho položit na svoje prsa a bříško a rytmicky ho plácat po prdýlce? mě to funguje na uklidnění u každého dítěte, pak je holt nechám na sobě spát ale můžeš si hajnout s Ondráškem a odpočinout aspon trošku :one: já nevím kolik malý vypije, ted přibral za týden nějak málo, ale taky se mi zdá celkem aktivní tak nevím čím to je....jinak tě obdivuju já nevím co bych s takovým uřvánkem dělala asi kdyby se to opakovalo často

Třeba je to jen nálada...zrovna má špatné dny. 3.mes.Sebík je má také, řve,když ho položím na záda,jako by v nich měl malé jehličky.Ale to je opravdu jen málokdy.Vlastně i v těc týdnech kde jste ted vy. Možná že to ten růstový spurt je.
Vypadá to,že ti pije moc pěkně. váhu já nikdy neřešila, vždycky jsem viděla výsledek až u doktorky,tak to moc nesleduj,at nejsi nesvá. Myslím,že to chce jen pevné nervy a být trochu zásadová. I když s měsíčním miminkem to ještě moc nejde a je třeba se mu trochu podřídit. Nezbývá asi nic než vydržet a udělat pro mimi vše,abys měla svědomí čisté, že jsi mu nabídla už všechny možnosti a ted je to jen jeho vrtoch.
:^O^: Nám ještě pomáhá na zklidnění koupel..., při spaní má u sebe takový menší polštářek, zaboří do něj obličej a cítí se bezpečně a krásně usne.

Jo a ještě čtu,že přidáváš Nutrilon? A proč,když máš svoje mlíčko? To tady čtu docela často,ale nesem z toho moudrá. Mě to nikdy nikdo neříkal a Sebík si udělal v mých prsech zásoby tak akorát pro něj..To přece stačí..A ještě trochu na uklidnění - pomatuju si,že ten 6tý týden byl opravdu zlomový, spoustu věcí si sedlo,sehráli jsme se a jsem taková klidnější máma.

In reply to by zumostl

za podporu a za rady, no mě dr. říkala, že když budu mít pocit, že je malý málo najezený, když bude po jídle křičet, že mu mám dát ten Nutrilon, ale mě se to taky zdá zbytečné, když si vypije si myslím dost, netuším, kolik mají mimina vypít, ale těch 120ml mi přijde slušný. já už jsem tu váhu taky neřešila, ale jak teď řval, tak jsem pro jistotu zvážila, jestli třeba fakt nemám míň mlíka, ale asi ne...nám po koupeli taky usne pěkně, v tu středu nám usnul až po ní a to pak pěkně spal.. no možná má fakt své dny, uvidíme, tak přeju, ať pěkně rostete :-)

NO já myslím, že vypije krásně. Že za tři dny nic nepřibere snad nic neznamená no a to papání a kakání to je normální :) Já Ti vůbec neporadím, jsem otrokem svých dětí :) chce to pevné nervy, ale tak co mně zabíralo. Kolíbka a cpát mu dudlík (on si ho nikdy nevzal, pořád ho vyplivoval, ale jak začal řvát, tak jsem mu jej strčila a po chvíli ho to přestalo bavit, unavil se a usnul - při kolíbání) :s: Dát jej na boček a mezi nožky a ručky mu stčit polštářek, ať má pocit, že je někdo pořád u něj no a takové to ššš z toho odkazu od kometky, to mi taky zabírá, teď při nemoci mně to moc pomohlo. Ještě mě napadá, jestli nepláče kvůli takovému tomu spurtíku, že si chce od přírody vynutit to zadní mlíčko, to je někdy třeba. vím, píše se ve třetím a šestém týdnu, ale kdo ví...? Vydrž maminko :h: zvládneš to.

In reply to by Andělína

no je to divné, ale jsem si teďka četla články o tom růstovém spurtu a nevím, jestli to může být i v jiných týdnech, ale je fakt, že u prsa dělá přesně to, co jsem četla ve článcích, pije, pak se odtrhává, řve, pije a pořád dokola, právě se snažím kojit co nejdýl, aby si vzal to zadní mlíčko, ale samo nevím jestli to není něco jiného...dr. furt s příkrmama Nutrilonem, no já mu dám tak jednou denně, ale přijde mi, že přece, když toho vypije tolik, tak ještě ho cpát UM...

In reply to by barbusacek

být tebou tak klidně ten nutrilon zkusím, mě se taky malý odtrhával proto, že to neteklo víš ono je rozhodně lepší mít neplačící mimi s příkrmem než být hotová z toho věčného pláče. Zkus mu dát flašku a jestli bude klid víš čím to je, jestli ne je to jen náladička :papa:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka