kojeníčko

12.10.2009

Holčiny - mamčiny,
Jak kojíte ty naše špuntíky? Mě řekli v porodnici, že mám kojit z každého prsu po 10 minutách. Teď očividně malé stačí daleko míň. Kojíte z jednoho prsa nebo prsa střídáte? A jak dlouho v průměru kojíte? A co v noci, když vám spí déle než 4 hodiny a pak je dáte k prsu. Já mám pocit, že to pak teče nějak hodně a malá se zalyká a pak hodně ublinkává....
Tak teď jsem vás asi pěkně zahltila dotázky, co? Moc děkuji za odpovědi.
A kojení ZDAR! :///:

Ahoj,
Alence je 5 týdnů a kojíme po cca 3 hodinách (dnes tedy po 2 hodinách, tak má možná spurtík). Vždy z jednoho prsa cca 10-15 minut. V noci budím po 4 hodinách (pokud se tedy nevzbudí sama), mám jinak hrozně nalitá prsa a děsně se pak zaliká a hrozně blinká.
Pokud máš moc mlíčka, tak se doporučuje odstříkat trochu mlíčka (tak 10 až 20 ml, záleží samozřejmě na tom, kolik toho máš). Když mám moc nalití prsa, tak se mi lépe kojí vleže, protože v sedě mi mlíko stříká 30 daleko.
Tak držím palce
J.

In reply to by JitaV

Tak koukám, že ty naše holčičky jsou si nějak podobné. Malá má taky dneska hladík, že jí musím kojit co 2 hodinky a saje a saje.
Díky za rady. Kojit vleže voprubuju :-) Tak jsem kojila, když jsem už fakt hodně unavená, ale nenapadlo mě tak kojit i z toho důvodu, že teče to mlíčko hodně.

Tak my jak kdy, ale většinou kojím jen z jednoho kolem 10 max.15 minut, ale hlavně dopoledne a kolem 7 večer mám mrňous ještě hlad, tak si třeba za hodinku řekne znovu, dám mu z toho stejnýho a to saje tak 3-4minuty, má asi žízeň, někdy je na něm vidět, že nemůže usnout a jelikož jsme zatím bez dudlíku, tak mu taky mlíčko dám a pak hned usne. Já zase řeším to, že si Ondra vůbec neodříhává a pak buď blinká nebo má škytavku. Je lae fakt, že dnes nám je 12 dnů, tak režim pomalu ale jistě hledáme. V noci se většinou po 3 hodinách budí sám, nejdýl vydržel asi 4,5 hodiny. Hanča

Ahojky, tak z obou prsou za sebou jsem kojila jen asi první 2 dny v porodnici, pak se mi už hrozně nalévali prsa a byli tvdý jak kámen!! :00: Takže od té doby to střídáme vždy jen z jednoho. :$}: Jak dlouho kojím? No, je to jak kdy někdy malá pije třeba jen 5 minut někdy třeba zas 20 minut. V noci se budí tak 2x 3x. Na kojení jí nebudím sama se po 3 nebo maximálně 4 hodinách vzbudí, že chce papkat :ww: Mějte se mooc hezky pa pa :a:

Tak mi budeme mít 2 týdny a kojím z jednoho prsu tak 5 minut.Přes den po 2-3 hodinách,v noci tak po 3-4,jak se malá probudí.Doktorka mi řekla,že se má správně kojit 5 minut z jednoho prsu a 5 z druhého.To jsem zkoušela 2 dny,ale neosvědčilo se.Malá potom blinkala,byla přejedená,takže jsem zavedla zpátky kojení z jednoho prsu.Malá je sice velká(při narození 4 020),ale jí stačí těch 5 minut a je plná.Mlíčka mám hodně.Tak asi takhle :a: Lukyna

ahojky,nám je 5 týdnů a kojíme podle malý, přes den většinou po 3 hodinách v noci, jak se malá vzbudí. Když jsme přišli z porodnice, budila jsem vnoci na kojení, měla jsem hrozně nalitá prsa, teď už nebudíme. Většinou kojíme v 20 hod a pak až ve 2 hod a v 6 hod. Je pravda, že v noci mlíčko víc teče, ale radili mi třeba ať nejdříve trochu odstříkám a pak mimi přiložím. Jinak kojíme v rámci jednoho kojení z jednoho prsu, když jsme dávali z obou, měla malá moc toho předního mllíka a bolelo ji víc bříško, protože to přední mlíko se hůř tráví. Takže to střídáme.
Protože teče mlíčko hodně, kojíme právě na 3x (kojení, okrkávání, kojení, okrkávání, kojení, okrkávání), což je tím pádem delší, ale jedno kojení třeba trvá vždy jen 3-4 min. Když si nekrkneme, tak se nám stává, že se poblinkáme. Snad jsem to napsala strochu srozumitelně. Asi to má každé mimi stejně jinak :)

já mám doma teprve 6 denní mimčo a snažím se kojit po těch 3 až 4 hodinách,protože málá by furt jen jedla nebo kozu cumlala, Dr říkala že to mám dodržovat protože od propuštění z porodice moc přibrala ( 300g ), když pak řve tak jí dám dudlík, blbý je že si ho tam ještě sama neumí podržet tak furt lítám a dávam jí ho do pusinky, v noci jí na kojení nebudím kojím vždy jen z jednoho prsu ( střídám to ) kojím tak dlouho dokud neusne ( cca 20 až 30 minut )

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka