Co jíte?

27.04.2009

Ahoj holky! Prosím napište co tak jíte nebo jste jedly v těhotenství? Já byla zvyklá jíst hrozně nepravidelně (jak byl ve škole čas) a ted mi řekli že to miminko je asi o 4 týdny menší, byli jsme minulý týden na genetice a testy na 5 nejčastějších chorob byly v pořádku a doktor se zmínil že to může být částečně i špatnou výživou. Tak budu vděčná každé, která mi písne co tak za den sní. Těhotenské vitaminy beru. Děkuju moc

Ahoj, první tři měsíce jsem jedla dost "špatně", nejobvyklejší byla trojkombinace brambory, suchý rohlík a pomeranče, také acidum folicum a multivitaminy. Od 4. měsíce už jím "normálně", ale vyhýbám se polotovarům, nejím hovězí ani vepřové, spíš kuřecí a ryby a hodně ovoce a zeleniny, teď mám navíc vyšší spotřebu mléka a ovesných vloček, ale musím se přiznat, že multivitaminy už 3 týdny nejím - začala jsem po nich zvracet. Také manžel, lékař, je názoru, že je to spíš marketingový tah a pokud se žena normálně stravuje, není jich potřeba.
Tedy hodně štěstí s dohnáním růstu! :)

In reply to by Barnej

Ahoj jak jsem již psala před pár dny. V neděli jsem přijela z nemocnice, malý nám umřel ale neví se proč. Za 2. měs máme zkusit zavolat zda na něco přišli. Genetika byla ok.

Já jím všechno možné.... :a\|:
Jím z každého trochu,ale skoro celý den.Tučné,sladké,ovoce nejvíc ulítávám na zelených jablkách,někdy si dám kafčo,collu trošku zanedbávám zeleninu ;) ale jím co chci a piju co chci kromě alkoholu a cigaret jím jako před otěhotněním,ale o trošku vííííííce :hu:
Ajsem ve 23tt a minulý týden jsem byla na velkém utz a doktor nám řekl,že máme ukázkové miminko(holčičku) byla jsem tak štastná :qu: :qu:
Tak doufám,že se ti podaří nějak tu výživu do sebe dostat at máš krásné a hlavně zdravé miminko :a:

já jedla těstoviny, zeleninu..dušené maso..hlavně hovězí..a šopák..no a byly úlety na sladké..ale ne moc (pálila mě strašně žáha)..Prostě nejedla jsem nic tučného..a všechno co obsahuje "éčka"..dá se říct, že jsem jedla docela zdravě (nakonec bylo 4kg mimčo) a nevypočítaly ti špatně termín?

In reply to by Alfa

Snad ne, dle prvních výsledků krve sem těhotná dokonce o 2 týdny dýl. Ale dle doktorky a prvního uzt to vychází. a ve 12 týdnu odpovídala i velikost..

In reply to by LůcaV

No já ti můžu říct, že mě říkaly celou dobu malé dítě malé dítě..a pak vylezlo 4kg..a také dítě neroste pořád stejně dle tabulek..někdy víc, někdy míň .. mě taky pořád pozorovaly..že to nějak neroste..že má míň než má mít....můj názor..oni vědí stejně PRT..ale může to znamenat i něco vážnějšího a nemělo by se to podcenovat..jestli ti testy vyšly dobře..tak snad je všechno ok..A s tím jídlem jez opravdu častěji..vyváženou stravu..(zeleninu, maso, luštěniny..atd..) Třeba z čokolády, smetany a z knedlíků si mimčo skoro nic nevezme..to je akorát na kila mamči..Takže jez spíš dietní věci ... např.. rýži..a vyhni se sladkému ovoci..to taky neprospívá plodu..navíc si z toho můžeš uhnat těhotenskou cukrovku..(melouny, jahody, broskve, hroznové víno, sladké melouny atd..)

In reply to by Alfa

Jj děkuju, alespon jsem drobet klidnější ;-) Jsem ted hrozně ulítlá na nanuky, tak sem čekala spíš holčičku ale genetika ukázala chlapečka :) ale snažím se jíst i něco zdravého :) Tak děkuju za radu a pak se tu ozvu jak jsme dopadli ;-)

ahoj, taky jsem měla a mám stejný problém - ve 12tt mi malá ještě odpovídala, a kolem 20tt už byla asi o týden a půl až dva menší... na kontrole okolo 32tt byla menší o 2-3 týdny

co jíst jsou spíš "babské kecy" - doktor říkal jíst hlavně častěji a menší dávky, tak 7-8x za den (to se mi teda nedařilo ani náhodou)
pak hroznový cukr, nebo hroznové víno rovnou
taky se radí med

já jím na co mám chuť, a když mám chuť - maso, tučné, uzeniny, zeleninu, ovoce, chleba s něčím, sladké na tuny, jogurtíky...
občas si dám vymačkanou šťávu z ovoce, a i když jsem 36+6, stále mám dost velký objem žaludku, takže jím pořád velké porce, a méněkrát za den - vím, že to není v pořádku, ale to bych si snad musela nastavovat na jídlo budíka na co 3 hodiny abych si vzpomněla že mám zase jíst... a mám pocit že bych nedělala nic jiného celý den

In reply to by reina

Jj děkuju, mě malý také ve 12 týdnu odpovídal. A v 21. už o 3 týdny, za 5 dní jsem šla na uzt na genetiku a to už byl menší o 4týdny (ale zase to měřil jiný doktor). Navíc jsem vlastně ted ve 23. a vůbec necítím pohyby :( Moje doktorka nemá uzt, tak ho právě neměří pokaždý.. Ale to hroznový víno si zkusím kupovat a i sladit medem.. Moc děkuju za radu, snad to pomůže ;-)

In reply to by LůcaV

jsou i bonbonky z hroznového cukru, prodávají je v lékárně, já si je občas kupovala pro dodání energie a teď je občas taky zobu
ale nevím nakolik to je babská pověra, a nakolik to skutečně pomáhá, stejně jako říkají že o těch těhu vitamínech to je pověra...
jinak - je to blbé že dr nemá utz, můj měl, ale i tak mě kvůli menšímu mimi poslal ve 29tt do rizikovky do porodnice, protože mi hlídali pak i průtoky pupečníkem - ale i když ti jednou vyjdou horší, nemusí to nic znamenat. prý třeba v jeden okamžik jsou špatné a za půl hodiny dobré, pozor na to.
jestli jsi měla dřív pohyby pravidelné a teď se ti malý nehýbe, zkus čokoládu, nějaký teplejší nápoj (třeba čaj), nebo si pohýbat břichem, v klidu si lehnout na bok... a uvidíš, pokud se hýbat nebude, je lepší zavolat doktorce a domluvit se jestli se nemáš jít stavit za ní nebo do porodnice, prostě zkontrolovat že je vše v pořádku... jak říkají holky, raději párkrát strašit a plašit zbytečně, než jednou něco zanedbat

In reply to by reina

Já ho zatím cítila jen když sem si dala ruku na břicho a ted ne.. Jdu na uzt příští úterý a na genetiku na kontolní uzt a výsledky testů na vzácné choroby příští středu, tak sem zvědavá co mi řeknou.. Za tu radu děkuju, hlavně pro ty bonbony si skočím ;-) ani sem nevěděla že se něco takového vyrábí..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka