kontrola ve 13 tt

16.04.2009

ahoj holky, no my jsme byly v utery na kontrole, krev a moc, vse ok, byla to takova rychlovka...osobne me screening vubec nelaka...brani te plodove vody,vim ze se tim da hodne zjistit, ale prijde mi, ze...nevim, nejak me to nelaka to podstoupit, bavila sem se o tom se sestrickou a ta mi rikala, ze uvidime ,co ze 14 dni ty vysledky krve..ze tam se muze ukazat ze neni vse ok a pak me posloi na dalsi vysetreni,ale ze jinak to neni uplne nutne...to me potesilo..ja mam z doktoru hruzu a cim min toho vim, tim snad lepe...
a jak ste na tom s porodnicema?uz ste se nekde zaregistrovaly?
preju vam bezproblemove obdobi a at je porad tak krasne venku, jako doted bylo:-)papa

Ano, screening s odběrem plodové vody nesouvisí. Ten spočívá v odběru trošky krve a v podrobném UZ. Kontrolují se nejen možnosti vrozených vad, ale i průtok krve ze srdíčka, pupečníkem..
Doporučuju.

Ahoj, tak mě můj doktor poslal na screening ve 13tt do Olomouce - tam je na to specializované pracoviště. Brali mi krev a pak dělala dr. důkladný ULZ - měřila tu nuchální řasu a kontrolovala přítomnost nosní kůstky a výsledky jsem znala okamžitě - s přesností 98% je mimi naprosto zdravé, takže už mi ani nebrali krev na triple testy v 16tt. Asi záleží na doktorovi...
Jinak porodnici už vybranou mám, jsem ve 25tt, ale registrovat se půjdu až kolem 30tt a zároveň se tam přihlásím na předporodní kurz, který pořádají pro těhulky od 30.týdne. Ale třeba holky z Prahy se v porodnici registrují už i ve 12tt, protože by se tam pak nemusely dostat...
Tak přeji, ať jsou výsledky v pořádku a máš bezproblémové těhotenství :a:

In reply to by buksy

Už jsem ti jednou myslím někde psala. No já se chystám do Prostějova. Rodila tam jak moje ségra tak i kamarádky a byly všechny moc spokojené a i na mě to tam dobře působí a doktoři jsou tam super, enbo aspoň co vím z povídání. Holt někdy jsou otravné a hnusné sestry, ale to je asi v každé nemocnici.
Kdy máš termín?

In reply to by Lenča 87

Termín mám v půlce října, podle MS 16.10. a podle velikosti mimča až 18.10. Taky jsem více méně rozhodnutá pro Prostějov, ledaže by mi to moje doktorka z nějakého důvodu rozmlouvala..
Určitě se tam zajedu podívat předem, ale na to mám ještě spouuustu času.

Prostějov je určitě lepší i na různé akce pro maminky s dětmi, plavání je tam prý super, na Olomouc jsem zatím chválu neslyšela, spíš naopak.

In reply to by buksy

Tak to je super. To se tam možná i potkáme, já mám totiž termín 20.10. podle MS a podle UZ 22.10. tak jsem zvědavá jak to nakonec dopadne.
No o akcích jsem zatím nijak řeč nevedla, ale taky mám chuť a zájem o to plavání pak. Hodně maminek to tak dělá a tak jsem si říkala, že bych to taky zkusila. Jinak já jsem rozhodnuta pro Prostějov. Bližší jsou pro mě sice Boskovice, ale tam mě nikdo nedostane. Kamarádka tam prodila v prosinci pomalu přes 20 hodin, nemohla malou porodit a nebyli schopni jí udělat cisařa, když veděli že je to prvorodička a dítě má přes 4 kg. Byla na tom tak špatně že jim po porodu omdlela a malou nakonec vytahovali kleštěmi. Jako fakt hrůza. Vím, že se toto může stát kdekoliv, ale vždyť jsou předporodní testy, taks nad vidím že dítě jeveliké a že to holka nezvládne, tak ji ušetřím a udělám císařa.
Na Olomouc jsem nic neslyšela, ale to je asi z toho důvodu, že se o ni nezajímám, že mi jde hlavně o Prostějov. Typuji, že bych se tam stavila někdy v srpnu - snad to postačí a nebo se domluvím s doktorem, kdy je vhodná doba to oznámit, že tam chci rodit.
Tak si užívej těhotenství a ať je vám dobře.

In reply to by Lenča 87

Já se na to doktorky taky zatím neptám, myslela by si, že jsem blázen - řešit v 15. týdnu porodnici :///:
Včera jsme byli zase po 4 týdnech na kontrole, mám další obrázek, hrozně to utíká..
Taky si užívej, pa.

Nepleteš si trochu pojem "screening" a "amniocentéza"?? Screening je jen krev a podrobný ultrazvuk! Jen kdyby bylo něco v nepořádku, tak se doporučí amniocentéza. Screening nás tu všechny myslím láká, protože se těšíme vidět zas svoje mimísky na monitoru, jak se tam pěkně vrtěj a mávaj :)

In reply to by Kašíkus

STALE SOU NAKE DOJMY A PLETOU SE POJMY....no nekde sem cetla clanek....a tam to tak pojmenovali...to je tak kdyz ti v casopise chteji priblizit nejaky problem...a as sami nevedi co a jak a pak se pletou pojmy a matou neznale....jo no, tak ultrazvuk a skotacivy mimisek me samo zajima....:-)

In reply to by Moře

Tak do toho určitě jdi, stojí to za to. Někde jsem to tu popsala. Byl to tak hezký zážitek, musela jsem se o něj podělit :qu:
A hlavně budeš mít jistotu, že je miminko zdravé a že nemá žádnou vývojovou nebo srdeční vadu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky