Přidat komentář

nemám osobní zkušenost. Mám velkou kliku, že nám to doma klape. Takhle od stolu bych v první řadě "vyběhla" s tatínkem mladšího dítka. Z toho, co píšeš, mám spíš pocit, že se staráš o tři děti než že bys měla životního partnera a dvě děti. Pokud si nesežene práci a nezačne ti finančně přispívat, pokud se dál jen takhle poveze, tak se z toho nevyhrabeš.

Druhá věc, kterou musíš urgnetně vyřešit, je to bydlení. Na tom se budeš muset domluvit s tatínkem dcerky, když ji máte ve společné péči. V téhle situaci bych se zařídila podle toho, co je dobré pro ni. Pokud je to teď jinak neřešitelné, asi bych to zkusila i za cenu, že by byla víc u tatínka než se mnou.

No a pak samozřejmě potřebuješ pořešit práci. Je jasný, že se cítíš, jak se cítíš, když jsi celý den "zavřená" doma jen s dětmi a nefungujícím partnerem. Když budeš mít práci, dostaneš se mezi lidi, přepneš z režimu "matka" do režimu "pracující člověk" a už jen tím se trochu "zrelaxuješ". Když budeš mít nějakou kačku navíc, můžes si pak třeba dovolit zaplatit hlídání pro děti a jít si třeba jednou týdně na hodinku zacvičit nebo nějakou podobnou relaxační aktivitu.

Podle mě v tuhle chvíli  není prioritou, jestli tě živí práce nebo úřad práce. Prioritou je ten chlap. Pokud nefunguje jako životní partner a opora, tak je lepší být s dětmi sama. I když samozřejmě s hlídací babičkou za humny je to jednodušší rozhodování než když ji máš dva dny cesty daleko...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka