Přidat komentář

Ahoj, taky myslím, že to moc prožíváš a zbytečně si to dramatizuješ. Jak už tady stojí, mně se nejvíc osvědčilo si jídla předem naplánovat a podle toho nakoupit a zařídit se. Krom toho ti odpadá to, že půl hodiny před obědem stále nevíš, co uvařit.
Osobně nad jídlem docela přemýšlím, protože to, co do sebe jídlem dostaneme, je jedna z mála věcí, které můžu ovlivnit. Narozdíl třeba od jídla ve školce...
Vařím skoro denně, už chodím do práce, dřív jsem vařila i dvakrát denně. Rychlá, zdravá, výživná - a hlavně naplánovaná :D jídla.
Doma téměř nevařím maso, děti ho mají ve školce ažaž, muž si ho dá v práci a já se bez něj obejdu. Zato několikrát týdně máme luštěniny. Nejvděčnějšími jídly jsou různé směsi (čočka, fazole, cizrna, zelenina, klidně i ovoce) s rýží, bulgurem, těstovinami... Prostě co doma najdeš, to nějak splácáš, vylepšíš bylinkami a je to. Nebo placičky - cibule, česnek, vejce jako základ a pak přidáš květák nebo brokolici, bulgur, fazole, červenou čočku, můžeš sýr, zeleninu a uplácáš placičky, nahážeš na pečící papír a upečeš v troubě po obou stranách. Nebo zapečené směsi (zelenina, luštěniny / maso) s bramborami nebo těstovinami. Nebo husté polévky. Sem tam upeču chleba k němu pomazánku nebo tu polívku. Nekupuju žádné polotovary ani instantní věci, vařím jen z čerstvých (příp. mražených) produktů, ale netrávím v kuchyni hodiny a hodiny.
Sladkosti nejíme téměř vůbec, ani děti. Ovocné šťávy nepijí, pijou hlavně vodu nebo bylinkové čaje, sem tam domácí šťávu. Ovoce a zeleninu mají denně čerstvou i zpracovanou. Na druhou stranu když to někdy nevyjde a mají toho ovoce míň nebo vůbec, tak svět taky nespadne :)
Za sebe si myslím, že nejdůležitější je si najít systém, vědět, co mám doma a co z toho uvařím (nebo aspoň tak nějak plusmínus) a pak to člověka bude i bavit. ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka