Přidat komentář

In reply to by Hanina.85

Ahoj, nezlobím se :) Jen ti budu muset odpovědět ještě větším románem, abych to všechno vypsala. Rozhodně Tě nechci strašit, nejsem odborník, ale takhle co píšeš mi mojí malou kolem těch 3 let hodně připomínáte. Až na to, že moje je naopak neobratná, sice všude leze, ale je to děsný trdlo a i s jemnou motorikou je to horší.
U nás to začala řešit cca ve 2,5 letech neuroložka. Byly jsme tam i dřív, ale pořád nás chlácholila, že se malá rozmluví a tak. Pak v těch 2,5 najednou bum a že je to teda hrůza. Laura tenkrát v ordinaci vůbec neposeděla a nemluvila skoro vůbec. Poslala nás na EEG, to bylo naštěstí v normě.Dále nás poslala na vyšetření sluchu(foniatrie), jestli třeba špatně neslyší a proto nemluví. Sluch má v pořádku. Těsně před 3.narozeninami jsme začaly docházet na logopedii a k dětské psycholožce. Psych. nám naštěstí vyloučila PAS(autismus), stanovila jí ADHD a vývojovou disfázii, logopedka mi zase hodně pomohla, poradila jak s ní pracovat, jak nenásilně rozvíjet tu řeč a trénovat pozornost. Ze začátku jsem s ní třeba dělala úkol jen 10 minut a měla jsem co dělat, aby mi u toho vydržela. Dneska už je to v tomhle ohledu v pohodě a sama si vybírá, co budeme cvičit. Ale jinak je pořád dost náročná a neumí čekat, všechno chce hned atd... Jo a k psychologovi docházíme od první návštěvy přibližně každých 6 měsíců.
Hele ale neboj, ono je spousta dětí které se takhle před tím 3 rokem jeví, ale u spousty se to po tom 3 roce změní, takže to co jsem napsala ber s rezervou. Tvého syna jsem neviděla, třeba z toho vyroste sám, rozkecá se :) Navíc spousta dětí jsou draci a ADHD nemají :)
Každopádně kdyby tě dr. chtěla odbýt, tak se nedej, pokud máš pochybnosti, tak si vyžádej zatím aspoň návštěvu u neurologa a uvidíš :) Snad jsem trochu pomohla.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka